Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge | Een boek met een typografische cover

door Hebban Crew 148 reacties
Als deelnemer aan de Hebban Reading Challenge vind je extra inspiratie in de checklist met 52 verrassende categorieën. Elk jaar weer daagt de Hebban Crew je uit nieuwe genres te proeven, onbekende auteurs te proberen, onontdekte continenten en landen te bezoeken via de bladzijden van je boeken en zo een rijkere lezer te worden. Met de Hebban Reading Challenge lees je echt meer én leuker.

Een boek met een typografische cover

Tja, dit is een lastige, he? Wat is dat eigenlijk, een typografische cover? We zoeken voor deze categorie een boek waarvan de titel de cover helemaal in beslag neemt. Er is geen illustratie, foto of afbeelding heel belangrijk op de cover, misschien is er wel iets te zien in de achtergrond, maar de woorden en de letters van de titel maken hier de dienst uit. Misschien heb je zelfs even moeite met het lezen van de titel, moet je je hoofd een kwartslag draaien of een stapje terug doen om het goed te zien. Malle, mooie letters op de cover. Dat zoeken we.

In 2023 heeft elke Hebban Reading Challenge checklistcategorie een inspiratie-artikel, waar je het hele jaar terecht kunt. Daarin vind je vier boekentips, uitleg over de Hebban Reading Challenge en de checklistcategorie, én hoe je zowel leestips kunt geven als ontvangen op Hebban. Om de checklist te kunnen afvinken schrijf je je in voor de Reading Challenge, maar het geven van tips en het lezen van de artikelen kan altijd.

Naast de inspiratie-artikelen die het hele jaar beschikbaar zijn, wordt elke week één categorie uitgelicht in twee redactionele artikelen op Hebban. Elke vrijdag geven we aandacht aan een categorie en bieden daarbij vier redactionele tips met recente boeken. Daarnaast nodigen we je uit je eigen leestip bij die categorie te delen. Op woensdagen publiceren we een uit de geplaatste leestips samengestelde Lezers Top 10.

Naar het inspiratie-artikel

Tips van de Hebban Crew

De terugblik

Jean Gabriel Vásquez, vertaald door Brigitte Coopmans

De Colombiaanse filmregisseur Sergio Cabrera is in Barcelona voor werk en blikt terug op zijn ongewone leven. Door de ideologie van zijn ouders groeide Sergio gedeeltelijk op in China tijdens Mao's Culturele Revolutie en werd hij in Colombia opgeleid tot guerrillastrijder. Getekent voor het leven verlaat hij de guerrilla na een aantal jaar, om met zijn ouders en zus naar China terug te keren. Aanvankelijk voelt hij er zich weer thuis, maar het lukt hem niet om zijn eigen weg te vinden en onder het juk van zijn vader uit te komen.

Tijgerlelie

Marion Pauw

Vol enthousiasme vertrekt Lily met haar vijf huisgenoten naar de Pyreneeën om twee maanden op het hotel van haar oom te passen, dat in de wintermaanden door hevige sneeuwval afgesloten raakt van de bewoonde wereld. Op het laatste moment gaat ook de flamboyante Monica mee, een schoolvriendin van een van de huisgenoten. Haar aanwezigheid verandert de groepsdynamiek en er ontstaat een toxische sfeer die eindigt met een dode. Zeventien jaar later kampt Lili nog met het trauma en besluit de anderen te confronteren.

De bloesemboom vol dromen

Holly Martin, vertaald door Patricia Pos

Twee maanden geleden beleefde Indigo een onenightstand met een woest aantrekkelijke man. Nu staat ze bij hem op de stoep om hem te vertellen dat ze zwanger is. Er is echter één probleem: hij herinnert zich niet wie ze is. Teleurgesteld door het besef dat die nacht samen zo weinig indruk op hem heeft gemaakt, besluit Indigo haar zwangerschap verborgen te houden. Maar naar mate hun band sterker wordt en ook haar buik groeit, wordt het steeds moeilijker haar geheim te bewaren.

Onder de beesten

Jeroen Siebelink en Roel Binnendijk

We vermoeden wel waar ons kroketje, onze cappuchino en ons eitje vandaan komen, maar daar laten we het liever bij. Drie jaar lang werkte Roel Binnnedijk undercover in stallen, veetransporten en een groot slachthuis. Hij verzamelde talloze bewijzen van ernstige dierenmishandeling en intimidatie van medewerkers, wat leidde tot grote opschudding en een nieuwe regelgeving. In Onder de beesten wordt je meegenomen op een levensgevaarlijke zoektocht door de bio-industrie. Wat doen wij dieren aan en wat doet dat met ons?

Liever een kinderboek?

Tip een boek voor de Lezers Top 10 en maak wekelijks kans op een Boekenbon

Elke vrijdag vind je op Hebban vier redactionele boekentips bij een van de 52 Hebban Reading Challenge checklistcategorieën. We roepen jou op om in de reacties onder dit artikel jouw eigen leestip bij deze categorie te delen. Daarbij geef je natuurlijk een enthousiaste motivatie, zodat andere lezers weten waarom ze dit boek echt niet mogen missen. Wordt jouw boek gekozen voor de Top 10 én heb je het leukste antwoord op die belangrijke 'waarom'-vraag? Dan maak jij deze week kans op een Boekenbon van € 30.

Weet je nog meer titels of wil je een heel rijtje titels opsommen zonder toelichting? Dan kun je het hele jaar door terecht op het Hebban Reading Challenge-kanaal bij de inspiratie-artikelen.Over de auteur

Hebban Crew

2549 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge | Een boek met een typografische cover