Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge | Een boek met een vrouwelijke rechercheur

door Hebban Crew 112 reacties
Als deelnemer aan de Hebban Reading Challenge kun je ook in 2022 een checklist afvinken met 52 inspirerende categorieën. Elke week tipt de Hebban Crew een aantal boeken per checklistcategorie als redactionele keuze én roepen we lezers op hun favorieten te tippen. Deze week zoeken we boeken bij de uitdaging: 'Een boek met een vrouwelijke rechercheur'.

We zitten volop in de Thriller Tiendaagse en gek genoeg is de zomer hét moment om thrillers te lezen. Misschien hebben we de zonnige leesuurtjes in onze tuin of op het balkon nodig te midden van alle dood en verderf, geweld en handelingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Gelukkig is er altijd wel een rechercheur bij de hand die ons kan helpen de zaak op te lossen. Kies je bovendien voor een vrouwelijke, dan kun je meteen de Hebban Reading Challenge checklistcategorie 'Een boek met een vrouwelijke rechercheur' afvinken.

Welke thriller met een intelligente dame aan het roer mag absoluut niet ontbreken in de Top 10 die we volgende week gaan samenstellen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel! Geef zowel de titel als de auteur op en vertel ons vooral waarom deze vrouwelijke rechercheur niet mag ontbreken. Zijn het haar vaardigheden als een detective, of toch die grote mond en het bijbehorende kleine hartje? Om je te inspireren tipt Hebban alvast een aantal kersverse thrillers om naar uit te kijken met vrouwelijke rechercheurs.

Schrijf je in voor de Hebban Reading Challenge!

Schijndood

Auteur: Angela Marsons
Vertaler: Textcase

Angela Marsons debuteerde in Nederland in 2020 met haar (toen al) omvangrijke 'Kim Stone'-reeks en inmiddels zijn er al vier delen vertaald. Inspecteur Kim Stone en haar team ontdekken een vers lijk op een body farm en realiseren zich dat er een moordenaar is die de perfecte verstopplek heeft gevonden. Dan wordt een tweede meisje aangevallen en voor dood achtergelaten, gedrogeerd en met haar mond vol aarde. Wie zal de volgende zijn voor deze seriemoordenaar?

Verschijnt 6 juli

Het meisje uit de Seine

Auteur: Guillaume Musso
Vertaler: Aniek Njiokiktjien

Een jonge vrouw wordt op een koude nacht uit de Seine gevist. Ze leeft, maar ze kan zich niet herinneren wie ze is. In het ziekenhuis ontdekken ze dat ze een wereldberoemde pianiste is, die twee jaar geleden zou zijn omgekomen bij een vliegtuigcrash. De zaak wordt toegewezen aan inspecteur Roxane Montchrestien die een wervelende zoektocht start, dwars door Parijs, vol mysterie, leugens en intrige.

Verschijnt 12 juli

Stormval

Auteur: Tove Alsterdal
Vertaler: Edith Sybesma

Olof Hagström gaat in een opwelling naar zijn ouderlijk huis, dat hij meer dan twintig jaar geleden verliet, en treft daar zijn vermoorde vader aan. Politierechercheur Eira Sjödin wordt op de zaak gezet en Olof lijkt de enige verdachte. Ze kent hem bovendien: ooit was hij het middelpunt van een misdaad die het dorp jarenlang in zijn greep hield. Eira was negen jaar oud toen Lina Stavred werd vermoord. Olaf was de veertienjarige jongen die de moord bekende.

Schuld

Auteur: Sofie Sarenbrant
Vertaler: Edith Sybesma

Schuld is het nieuwste deel in de 'Emma Sköld'-boeken van Sofie Sarenbrant. Een chique buitenwijk van Stockholm wordt getroffen door een golf aan inbraken, de methoden die de criminelen gebruiken worden steeds gruwelijker. Wanneer de moord op een tiener de hele buurt opschrikt, wordt Emma Sköld op de zaak gezet. Was het een inbraak die uitliep op dodelijk geweld, of was er meer aan de hand? Om deze zaak op te lossen, moet Emma het recht in eigen hand nemen.

Verschijnt 12 juli

De vrouw zonder naam

Auteur: Lisa Regan
Vertaler: Textcase

In dit tweede deel met Josie Quinn krijgt de rechercheur een schokkende zaak voorgeschoteld: een pasgeboren baby is uit de handen van haar moeder gerukt en ontvoerd. Er is een getuige, een vrouw die direct na de ontvoering op de vlucht sloeg. Josie weet haar te achterhalen, maar ze blijkt compleet in de war te zijn: ze weet niet hoe ze heet of waar ze vandaan komt. Ze weet wel dat ze doodsbang is, maar voor wie?

Verschijnt 1 juli

De weduwen

Auteur: Pascal Engman
Vertaler: Ydelet Westra

Rechercheur Vanessa Frank krijgt een nieuwe zaak toebedeeld in dit derde deel wanneer in een park in Stockholm twee lichamen worden ontdekt. Het ene is van een politieagent, het andere van een jonge vrouw die niet geïdentificeerd kan worden. De politie gelooft dat de dode vrouw slechts nevenschade is en concentreert zich op de agent, maar Vanessa Frank onderzoekt een andere insteek. Het brengt haar op het spoor van een terroristische organisatie.

Tip jouw boeken voor de Top 10

In 2022 bepaal jij welke top 10 boeken er getipt zullen worden voor de Hebban Reading Challenge checklistcategorieën, samen met de Hebban Crew en boekverkopers. Volg onderstaande link voor de lezerskeuzes!

Naar de top 10 Bekijk de volledige checklist

Steun je boekhandel

Méér lezen in 2022? Begin je goede voornemen vandaag en bestel je boeken bij jouw favoriete boekhandel. Kijk op de website van je boekhandel, mail of bel en bestel. Ook kun je jouw favoriete boekhandel tegenwoordig op Hebban vinden, bekijk hun agenda of blog en lees de recensies van medewerkers. Kijk voor leestips van boekverkopers ook op steunjeboekhandel.nl.Over de auteur

Hebban Crew

2425 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge | Een boek met een vrouwelijke rechercheur

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken