Hebban vandaag

Listmania /

Challenge | Een fantasyroman

door Hebban Crew 75 reacties
Als deelnemer aan de Hebban Reading Challenge kun je ook in 2022 een checklist afvinken met 52 inspirerende categorieën. Elke week tipt de Hebban Crew een aantal boeken per checklistcategorie als redactionele keuze én roepen we lezers op hun favorieten te tippen. Deze week zoeken we boeken bij de uitdaging: 'Een fantasyroman'.

Droom jij weleens van een wereld die niet de onze is? Waar andere natuurwetten gelden, magie bestaat en nieuwe mogelijkheden benut kunnen worden? Dan is een fantasyroman het ideale boek om mee weg te reizen. Met een boek kun je immers gaan waar je anders niet zou komen, en dat geldt al helemaal voor dit genre.

Ben je toch wat huiverig en weet je niet helemaal wat je met een fantasyroman aan moet? Wees niet bang, het zijn echt niet alleen draken en Harry Potters. Het is een enorm breed genre dat je dankzij deze Hebban Reading Challenge checklistcategorie kunt leren kennen. Er zijn fantasyauteurs die je diep laten duiken, zoals Naomi Novik, Robert Jordan en Cassandra Clare, maar ook auteurs die onze wereld bijna onmerkbaar laten verglijden met een magische versie, zoals Stephen King, Neil Gaiman en Diana Gabaldon.

Ben je wél een lezer die naar alles grijpt dat maar met fantasy te maken heeft? We hebben jouw input nodig! Volgende week plaatsen we weer een mooie top 10 van lezersaanbevelingen voor deze checklistcategorie. Tip de boeken van jouw favoriete auteurs, noem die serie die jou fan heeft gemaakt of het beste fantasyboek dat je afgelopen jaar las. Dankzij jouw uitgebreide kennis kunnen we straks helemaal los. Wij tippen alvast zes boeken om mee te beginnen.

Schrijf je in voor de Hebban Reading Challenge!

De kleuren van magie

Auteur: V.E. Schwab
Vertaler: Inge Pieters

V.E. Schwab veroverde de wereld met haar 'Schemering'-trilogie over Kell, een zeldzame magiër die tussen verschillende versies van Londen kan reizen. Zelf woont hij in het magische Rood Londen en ontmoet zakenroller Lila in het sterk aan onze wereld denkende Grijs Londen. Samen moeten ze het hoofd bieden aan Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over. Tot Kell een steen uit Zwart Londen in handen krijgt en voor hij het weet diep in de problemen zit.

Het nachtcircus

Auteur: Erin Morgenstern
Vertaler: Dennis Keesmaat

Het nachtcircus van Erin Morgenstern is een schitterend liefdesverhaal met een negentiende-eeuws decor, dat zich afspeelt in een magisch nachtcircus. Achter de oogverblindende façade van trucs en magie woedt een hevige strijd tussen de twee jonge illusionisten Celia en Marco. Sinds hun vroegste kindertijd zijn ze getraind om de ander te verslaan en de beste te worden. Maar de twee worden verliefd en gooien de plannen van hun leermeesters in de war.

Huis van aarde en bloed

Auteur: Sarah J. Maas
Vertaler: Valérie Janssen, Annemarie Lodewijk en Jet Matla

Sarah J. Maas werd bekend met haar series 'De glazen troon' en 'Hof van doorns en rozen', maar zit ook sindsdien niet stil. Huis van aarde en bloed is het eerste deel in de 'Crescent City'-reeks voor volwassenen. Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. Wanneer de stad getroffen wordt door een wrede moord, komt er een abrupt einde aan het zorgeloze leven van Bryce Quinlan. Samen met beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar krijgt ze de opdracht de dader te ontmaskeren.

Orakel

Auteur: Thomas Olde Heuvelt

Thomas Olde Heuvelt is inmiddels een van de bekendste Nederlandse thriller-, horror- en fantasyauteurs. In zijn meest recente boek Orakel duikt een mysterieus achttiende-eeuws zeilschip op in een bollenveld bij de duinen. Emma kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat het luik op het hellende dek binnen. Niemand ziet haar ooit nog terug. Luca, die bij haar was, wordt niet veel later samen met zijn moeder afgesloten van de wereld vastgehouden in een beveiligde instelling. De geheime diensten staan voor een raadsel.

Water

Auteur: Holly Black
Vertaler: Anne-Marieke Buijs

Holly Black brak bij fantasylezers door dankzij haar nieuwste boekenreeks, 'Elfhame', waardoor nu ook een eerdere trilogie van haar wordt vertaald, 'Faerie'. Als klein meisje had Kaye drie Faerievrienden van wie ze dacht dat ze denkbeeldig waren, maar als ze jaren later een zwaargewonde Faerie aantreft en zijn leven redt, realiseert ze zich dat de fantasiewereld uit haar jeugd maar al te echt is. Ze raakt verstrikt in een eeuwenoude machtsstrijd tussen twee rivaliserende Faerierijken, maar Kaye is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven.

Amerikaanse goden

Auteur: Neil Gaiman
Vertaler: Hugo Kuipers

Neil Gaiman schrijft vooral fantasy waarin de magische wereld verstrikt raakt met die van ons, en Amerikaanse goden is een van zijn bekendste boeken. Het werd in 2017 verfilmd tot een serie met drie seizoenen. Na drie jaar in de gevangenis accepteert de gedesillusioneerde Shadow op goed geluk een baan voor de raadselachtige Mr. Wednesday. Tijdens een roadtrip ontdekt hij dat vele goden hun toevlucht in Amerika hebben gezocht, en dat er een oorlog dreigt om de ziel van het land.

Meer zin in een kinderboek?

Tip jouw boeken voor de Top 10

In 2022 bepaal jij welke top 10 boeken er getipt zullen worden voor de Hebban Reading Challenge checklistcategorieën, samen met de Hebban Crew en boekverkopers. Volg onderstaande link voor de lezerskeuzes!

Naar de top 10 Bekijk de volledige checklist

Steun je boekhandel

Méér lezen in 2022? Begin je goede voornemen vandaag en bestel je boeken bij jouw favoriete boekhandel. Kijk op de website van je boekhandel, mail of bel en bestel. Ook kun je jouw favoriete boekhandel tegenwoordig op Hebban vinden, bekijk hun agenda of blog en lees de recensies van medewerkers. Kijk voor leestips van boekverkopers ook op steunjeboekhandel.nl.Over de auteur

Hebban Crew

2312 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge | Een fantasyroman

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken