Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge | Een gi-ga-groen kinderboek

door Hebban Crew 20 reacties
Van 5 tot en met 16 oktober is het Kinderboekenweek met als thema 'Gi-ga-groen!' Dat sluit mooi aan bij de Hebban Reading Challenge checklistcategorie 'Lees een groen boek'. Daarom zoeken we deze week speciaal voor de Kinderboekenweek groene kinderboekentips. Welk boek mag echt niet ontbreken?

De Kinderboekenweek is begonnen en dit jaar zijn we Gi-ga-groen! Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kunt doen om haar te helpen. Het is ook een heel mooi moment om – samen met je kind – de Hebban Reading Challenge checklistcategorie 'Een groen boek' af te vinken.

Wat is het mooiste groene kinderboek dat jij kunt bedenken en dat absoluut niet mag ontbreken in de top 10 die we volgende week gaan verzamelen? Laat in de reacties onder dit artikel weten welk boek zeker niet mag ontbreken, samen met de auteur en je motivatie. Tenslotte kunnen we allemaal wel wat meer groene boeken in ons leven gebruiken! Om je op weg te helpen tipt Hebban alvast zes spiksplinternieuwe groene kinderboeken.

Schrijf je in voor de Hebban Reading Challenge!

Van vliegeren tot vogelspotten

Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder

Kijk eens écht goed om je heen, wat zie je dan? De wereld om ons heen gonst, bruist, fonkelt en straalt. In dit kleurrijke prentenboek vol versjes laat het bekende kinderboekenduo Marianne Busser en Ron Schröder kinderen kennismaken met al het leuks dat je kan beleven in de natuur. Wat dacht je van vogelspotten, schatgraven, kamperen, picknicken of boomhutten bouwen?

Klimaatstrijders

Auteurs en illustratoren: Diversen

In deze bundel vind je 25 inspirerende verhalen over meisjes en vrouwen die zich inzetten voor de planeet. Ze redden bedreigde vogels, maken een einde aan plasticvervuiling en bouwen de steden van de toekomst. Protesteer en staak met Jamie Margolin en Greta Thunberg. Plant bomen met Wangari Maathai. Bescherm het Amazone-regenwoud met Nemonte Nenquimo en verzamel jonge natuurliefhebbers om je heen met Mya-Rose Craig. Laat je inspireren!

Het wilde meisje

Auteur: Katherine Rundell
Vertaler: Jenny de Jonge

Wilhelmina Silvers leeft in alle vrijheid op een boerderij in Afrika met haar vader, haar paard, haar aapje én haar beste vriend. Maar dan wordt hun huis verkocht en wordt Wil naar een kostschool in Engeland gestuurd. Alles waar ze zo van houdt, lijkt haar door de vingers te glippen. In Londen komt ze er bovendien al snel achter dat leeuwen en hyena's misschien gevaarlijk zijn, maar dat ze niks voorstellen in vergelijking met een groep schoolmeisjes.

Hoe wij het machtigste dier op aarde werden

Auteur: Yuval Noah Harari
Illustrator: Ricard Zaplana Ruiz
Vertaler: Inge Pieters

Ooit was de mens een doodgewone diersoort waar andere dieren zich niets van aantrokken, maar nu zijn we de baas over de wereld. In dit boek ontdek je welke superkracht ons zo machtig heeft gemaakt en nog veel meer. Hoe komt het bijvoorbeeld dat zoveel kinderen bang zijn voor monsters onder hun bed en waarom vind je snoep zo lekker? Ook leer je waarom mammoeten zijn uitgestorven en waarom er nog maar één mensensoort bestaat. Onze grote macht kan grote problemen veroorzaken, maar als je die macht goed gebruikt, kun je er ook hele mooie dingen mee doen. Jij ook!

Wolvenhart

Auteurs: Suzanne Wouda en Annemarie van den Brink
Illustrator: Marieke Nelissen

De verhalen in dit boek gaan over dieren die iets bijzonders hebben meegemaakt of gedaan. Zoals giraf Zarafa, die 200 jaar geleden als cadeau voor de koning naar Parijs kwam en daar een echte giraffenrage ontketende. Of Japie, de gorilla die tijdens de Tweede Wereld in Artis zag hoe onderduikers in de apenrots verstopt werden. Lees hoe een dolfijn een walvismoeder en haar jong van de dood redde, hoe een varken een beroemd kunstenaar werd en hoe een wolf de jagers keer op keer te slim af was.

Eddie Albert en de bonte beestenbende

Auteur: Paul O'Grady
Illustrator: Sue Hellard
Vertaler: Sandra C. Hessels

In dit eerste deel van een supergrappige serie kan de tienjarige Eddie Albert met dieren praten. Zoals met zijn hond Butch, zijn hamster en zijn goudvissen. Hij dacht altijd dat hij de enige was, maar als hij bij zijn excentrieke tante in Amsterdam gaat logeren, ontdekt hij dat zij het ook kan. Hij voelt zich meteen thuis, vooral als hij bevriend raakt met buurmeisje Floor. Maar dan ziet hij op een nacht hoe een orang-oetan met een ketting om zijn stiekem weggevoerd worden in een bootje. Het laatste dat hij hoort is: 'Help!'

Meer zin in een boek voor volwassenen?

Deze week splitsen we de Hebban Reading Challenge checklistcategorie op in een lijst voor volwassenen en een lijst voor kinderen ter ere van de Kinderboekenweek met het thema 'Gi-ga-groen!'. Wil jij groene boekentips voor volwassenen bekijken en tippen? Dat doe je via onderstaande knop.

Tip groene boeken

De Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is dit jaar Gi-ga-groen! Andy Griffiths en Terry Denton maken het Kinderboekenweekgeschenk, Marije Tolman schrijft en illustreert het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Zowel het geschenk als het prentenboek zijn tijdens de Kinderboekenweek bij de boekhandel te krijgen. De Kinderboekenweek 2022 vindt plaats van 5 tot en met 16 oktober.

Naar de KinderboekenweekOver de auteur

Hebban Crew

2540 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge | Een gi-ga-groen kinderboek

 

Gerelateerd