Hebban vandaag

Listmania /

Challenge | Een LHBTIQ+ boek

door Hebban Crew 42 reacties
Als deelnemer aan de Hebban Reading Challenge kun je ook in 2022 een checklist afvinken met 52 inspirerende categorieën. Elke week tipt de Hebban Crew een aantal boeken per checklistcategorie als redactionele keuze én roepen we lezers op hun favorieten te tippen. Deze week zoeken we boeken bij de uitdaging: 'Een LHBTIQ+ boek'.

We zitten volop in de Pride week en dat betekent dat dit het juiste moment is om jouw boek uit te zoeken voor de Hebban Reading Challenge checklistcategorie 'Een LHBTIQ+ boek'. Of je nu zelf LHBTIQ+ bent of je graag leert verplaatsen in een ander, er is een regenboogboek dat bij jou past. Lees je bijvoorbeeld graag over typische queerproblemen zoals uit de kast komen of vechten voor acceptatie? Misschien hou je er meer van een verhaal te lezen over universele thema's en struikelblokken waarin de hoofdpersonages toevallig ook LHBTIQ+ zijn.

Hoewel er alweer een prachtige Regenboog 100 is verzameld dit jaar, kunnen we nooit genoeg diversiteit hebben in boeken. Wat gaat jouw keuze worden voor deze Hebban Reading Challenge checklistcategorie? Wat is jouw niet-te-missen tip? Misschien is het een boek dat de Regenboog 100 niet heeft gehaald of wil je extra aandacht voor een boek dat er wel in staat, puur omdat je het zo goed vindt dat iedereen het zou moeten lezen. Laat jouw tip achter in de reacties onder dit artikel samen met de auteur en je (uiteraard steengoede) motivatie.

Om je te inspireren tippen we zes LHBTIQ+-boeken die (nog) niet in de Regenboog 100 te vinden zijn.

Schrijf je in voor de Hebban Reading Challenge!

Gesprekken met vrienden

Auteur: Sally Rooney
Vertaler: Gerda Baardman

Frances studeert en doet samen met haar beste vriendin – en ex – Bobbi aan poetryslams in Dublin. Daar worden ze gespot door journalist Melissa. Tegen wil en dank raakt Frances onder de indruk van haar en haar echtgenoot Nick, die nooit echt is doorgebroken als acteur. Wat aan het begin een onschuldige flirt lijkt, groeit al snel uit tot een vreemd soort intimiteit. Frances probeert haar leven geordend te houden, maar haar relaties ontsnappen steeds meer aan haar greep.

De geliefden

Auteur: Willemijn Kranendonk

Na een intense relatie gaan Jacqueline en Rosa ieder hun eigen weg. Jacqueline maakt carrière en Rosa gaat op zoek naar een holistischer manier van leven. Ze heeft geen vaste verblijfplaats, werkt op boerderijen en boomgaarden in heel Europa en is altijd platzak. Na veertig jaar is Rosa het zwerven moe en is Jacqueline net met pensioen gegaan. De twee vrouwen kijken terug op hun levens en vragen zich af of hun gemaakte keuzes juist waren. Hebben ze geleefd zoals ze dat wilden? Zijn ze veranderd na al die jaren? En waarom blijven ze aan elkaar denken?

Scharlakenrode magie

Auteur: Cassandra Clare
Vertaler: Lia Belt

Magnus Bane en Alec Lightwood zijn op reis rond de wereld. Als ze in Parijs belanden, wordt hun vakantie verstoord door een ontmoeting met een vriend uit het verleden. Een sekte blijkt chaos te veroorzaken en de aanstichter daarvan is niemand minder dan Magnus. Hij heeft de sekte opgericht. Blijkbaar. Een keer. Als grap. Het is aan Magnus en Alec om ervoor te zorgen dat er een einde aan komt en hun relatie wordt op de proef gesteld nu ze elkaar volledig moeten kunnen vertrouwen.

Habibi

Auteur: Wim Peumans

LGBTIQ+ en moslim, kan dat wel? Wim Peumans brengt in Habibi tien openhartige en vaak ontroerende portretten van queer moslims in België en Nederland. Uit de verhalen spreekt een strijd tussen twee werelden: de wereld van de ouders en die van henzelf. Ze zitten vast tussen hoop en angst, verwachtingen en dromen, spreken en zwijgen, ontkenning en acceptatie, familie en seksualiteit, God en zichzelf. Boven alles zijn de mannen en vrouwen in dit boek vooral op zoek naar liefde.

Liefde in de grote stad

Auteur: Sang Young Park
Vertaler: Mattho Mandersloot

Young is een twintiger en op zoek naar liefde in Seoul. Hij rolt via de zoveelste Tindermatch van het ene bed in het andere en voelt zich een buitenbeentje onder zijn medestudenten omdat hij probeert te verhullen dat hij op mannen valt. Zijn beste vriendin en huisgenoot Jaehee is zijn bondgenoot, maar dan stapt zij in het huwelijksbootje en is hij zijn houvast kwijt. Young blijft achter met de zorg voor zijn zieke moeder, een rommelig liefdesleven en twijfels over zijn toekomst.

Mijn vele gezichten

Auteur: Tess Sharpe
Vertaler: Els van Son

Nora O'Malley is de dochter van een professionele oplichter. Ze heeft vijf jaar lang een normaal leven kunnen leiden, maar nu zal ze haar oude kunstjes weer onder het stof vandaan moeten halen. Ze heeft namelijk nogal wat problemen. Haar ex-vriend betrapte haar met haar nieuwe vlam, Iris, met wie ook hij bevriend is. De ochtend na de ontdekking zijn ze met z'n drieën op de bank om geld te storten en hoe ongemakkelijk dat ook is, het valt in het niet bij het feit dat er net twee overvallers binnen zijn komen stormen om iedereen te gijzelen.

Meer zin in een kinderboek?

Tip jouw boeken voor de Top 10

In 2022 bepaal jij welke top 10 boeken er getipt zullen worden voor de Hebban Reading Challenge checklistcategorieën, samen met de Hebban Crew en boekverkopers. Laat ons in de reacties onder dit artikel weten welk boek zeker niet mag ontbreken en vergeet daarbij niet om zowel titel als auteur te noemen en een motivatie achter te laten.

Bekijk de volledige checklist

Steun je boekhandel

Méér lezen in 2022? Begin je goede voornemen vandaag en bestel je boeken bij jouw favoriete boekhandel. Kijk op de website van je boekhandel, mail of bel en bestel. Ook kun je jouw favoriete boekhandel tegenwoordig op Hebban vinden, bekijk hun agenda of blog en lees de recensies van medewerkers. Kijk voor leestips van boekverkopers ook op steunjeboekhandel.nl.Over de auteur

Hebban Crew

2340 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge | Een LHBTIQ+ boek

 

Gerelateerd