Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge | Een Nederlandstalige debuutthriller

door Hebban Crew 60 reacties
Als deelnemer aan de Hebban Reading Challenge kun je ook in 2022 een checklist afvinken met 52 inspirerende categorieën. Elke week tipt de Hebban Crew een aantal boeken per checklistcategorie als redactionele keuze én roepen we lezers op hun favorieten te tippen. Deze week zoeken we boeken bij de uitdaging: 'Een Nederlandstalige debuutthriller'.

Tijdens de Thriller Tiendaagse is er één Hebban Reading Challenge checklistcategorie waar je echt niet omheen kunt: het afvinken van een Nederlandstalig thrillerdebuut! Van 10 tot en met 19 juni vieren we het Nederlandstalige spannende boek in al haar vormen en daar hoort natuurlijk een bijpassende Reading Challenge categorie bij. Zo doe jij echt op álle fronten mee aan de Thriller Tiendaagse.

Welke Nederlandstalige debuutthriller mogen we echt niet vergeten in de Top 10 die we volgende week gaan verzamelen? Tip jouw favoriet in de reacties onder dit artikel. Waarom is juist dit debuut zo goed dat het een plek verdient? Vergeet niet om zowel titel als auteur te noemen en jouw keuze ook te motiveren. Tenslotte wil je dat meer mensen besluiten dit fantastische boek op te pakken!

Om je alvast op weg te helpen tipt Hebban zes recente Nederlandstalige thrillerdebuten.

Schrijf je in voor de Hebban Reading Challenge!

De Hollander

Auteur: Mathijs Deen

Mathijs Deen heeft al literatuur en non-fictie op zijn naam staan en waagt zich nu ook aan een thriller. Een Nederlands patrouilleschip stuit op een verdronken wadloper. Het slachtoffer heeft de Duitse nationaliteit en de plek waar ze hem gevonden hebben is betwist grensgebied. De Duitse justitie eist dat het slachtoffer onmiddelijk wordt uitgeleverd, maar de Nederlandse brigadecommandant weigert. Terwijl zij ruzie maken, stuurt de tweede man van de Bundespolizei heimelijk een rechercheur naar Delfzijl om informeel een onderzoek te starten. Zijn naam is Liewe Cupido – Duits van geboorte, maar opgegroeid op Texel.

Musserts schaduw

Auteur: John Kuipers

John Kuipers maakt met Musserts schaduw zijn debuut als auteur. Hoofdinspecteur Charlie Swieninck is chef van het Bureau Bijzondere Delicten en moet zich verhouden tot de Duitse bezetter, die langzaam maar zeker zijn gezag doet gelden binnen de Haagse politie. Swieninck is boomlang, onconventioneel en ongeduldig. Maar ook bang voor honden, een zwakke schutter en voorzien van een goed gevoel voor humor. Op 29 juni 1940, Anjerdag, wordt hij opgeroepen na een moord op station Hollands Spoor. Het slachtoffer is een belangrijk juridisch raadsman van de NSB.

Hou het stil

Auteur: Wim Bax

Debutant Wim Bax stond met Hou het stil op de longlist voor de Hebban Thrillerprijs 2022. Begin jaren zestig keert medicijnenstudent Jacob halsoverkop terug naar zijn geboortedorp, omdat zijn gehandicapte broer uit het niets hun moeder heeft aangevallen. Eenmaal aangekomen stapelen de opmerkelijke en vaak angstaanjagende gebeurtenissen zich snel op. Er is iets aan de hand met het dorp en zijn bewoners, maar wat? Jacob schakelt de hulp in van een psychiater en gaat op onderzoek uit. Kan het iets te maken hebben met het lijk dat onlangs in het Welcherumse bos is gevonden?

Identiek

Auteur: Bart Oudshoorn

De thriller Identiek is het eerste boek van Bart Oudshoorn. Wanneer Sarai erachter komt dat haar grootmoeder met een onverwerkt trauma kampt als gevolg van een uit haar ouderlijk huis verdwenen schilderij, start ze een zoektocht. Met hulp van Chris van het NIOD komt ze erachter dat het stuk op een lijst staat met als roofkunst aangemerkte werken. En hoe dichter ze bij het schilderij komt, hoe meer Sarai beseft dat het een groot familiegeheim verbergt. Als ze op het punt staat dat te onthullen, wordt haar zoektocht vanuit onverwachte hoek gedwarsboomd.

Hotel van sneeuw

Auteur: Noortje Brink

Noortje Brink heeft inmiddels al een aantal thrillers op haar naam staan, maar het begon allemaal met Hotel van sneeuw. Stella en Joost hebben een moeilijk jaar achter de rug. De verbouwing van hun woning sleept zich voort, Stella heeft een miskraam gehad en tot overmaat van ramp vermoedt ze dat Joost vreemdgaat. Een paar nachtjes weg in Drenthe moet het stel weer nader tot elkaar brengen, maar wanneer ze arriveren, blijkt er iets vreemds met het hotel aan de hand te zijn.

Klaverblad

Auteur: Floris Kleijne

Floris Kleijne werd voor zijn thrillerdebuut geïnspireerd door de Klimop-zaak, de grootste vastgoedfraudezaak in de Nederlandse geschiedenis. Zorah is een zeer succesvolle consultant met een getroebleerde geschiedenis. Ze staat op het punt de deal van haar leven te sluiten, tot ze een dreigend bericht ontvangt. Wie weet van Zorahs verleden af? En is de timing toevallig, of zijn haar privé- en zakelijke leven met elkaar verbonden? Om haar vragen te beantwoorden neemt ze privédetective Roelant in de arm, maar is hij wel wie hij beweert te zijn?

Tip jouw boeken voor de Top 10

In 2022 bepaal jij welke top 10 boeken er getipt zullen worden voor de Hebban Reading Challenge checklistcategorieën, samen met de Hebban Crew en boekverkopers. Volg onderstaande link voor de lezerskeuzes!

Naar de top 10 Bekijk de volledige checklist

Steun je boekhandel

Méér lezen in 2022? Begin je goede voornemen vandaag en bestel je boeken bij jouw favoriete boekhandel. Kijk op de website van je boekhandel, mail of bel en bestel. Ook kun je jouw favoriete boekhandel tegenwoordig op Hebban vinden, bekijk hun agenda of blog en lees de recensies van medewerkers. Kijk voor leestips van boekverkopers ook op steunjeboekhandel.nl.Over de auteur

Hebban Crew

2487 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge | Een Nederlandstalige debuutthriller

 

Gerelateerd