Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Challenge | Een Nederlandstalige feelgoodroman

door Hebban Crew 61 reacties
Als deelnemer aan de Hebban Reading Challenge kun je ook in 2022 een checklist afvinken met 52 inspirerende categorieën. Elke week tipt de Hebban Crew een aantal boeken per checklistcategorie als redactionele keuze én roepen we lezers op hun favorieten te tippen. Deze week zoeken we boeken bij de uitdaging: 'Een Nederlandstalige feelgoodroman'.

Vorige week tipten we de te verwachten feelgood van voorjaar 2022 al in een artikel, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je moeite hebt met wachten! Recent is er ook heel wat leuks verschenen onder de Nederlandstalige feelgood, zodat je de tijd kunt overbruggen tot de nieuwste titels verschijnen in maart en april. Daarmee vink je meteen een Hebban Reading Challenge checklistcategorie af, namelijk 'Een Nederlandstalige feelgoodroman'. Hebban tipt hieronder een aantal recente keuzes, tip jij jouw favorieten (met motivatie!) in de reacties onder dit artikel?

Schrijf je in voor de Hebban Reading Challenge!

De prosecco-dagboeken

Auteur: Ruud van Gessel

Feelgood kent ook mannelijke auteurs, dat bewijst Ruud van Gessel maar weer eens met De prosecco-dagboeken. Helena is een hippe influencer die langs diverse wijnboeren reist om verslag te doen van de beste prosecco. Ze wordt gewaarschuwd voor de onbuigzame Alberico Brunatoni, die na het vertrek van zijn echtgenote alle vrouwen uit zijn leven heeft gebannen. Als Helena kritische vragen komt stellen, kruisen ze de degens.

Het geheime kistje van Elle

Auteur: Aline van Wijnen

De eerste historische feelgoodroman van Aline van Wijnen speelt in Wit-Rusland, Parijs en Nederland. De familie van de Joodse Ella wordt tijdens een razzia voor haar ogen vermoord. Na de bevrijding krijgt ze valse papieren en reist ze als Elle naar Parijs om informatie door te geven over voortvluchtige nazi's. Als ze een Nederlander ontmoet, stemt ze ermee in te trouwen en naar Nederland te gaan. Over haar afkomst en verleden zwijgt ze als het graf.

Het koetshuis

Auteur: Karin Quint

In deze debuutroman woont historica Laura op het schitterende landgoed Rosaville. Wanneer haar dementerende oma haar vertelt over een onbeantwoorde liefde, duikt Laura in de geschiedenis van het koetshuis. Waarom is die plek zo belangrijk voor haar grootmoeder? Intussen wordt ook Laura verliefd, maar Tom lijkt geheimen te hebben. Ook in het heden zal alles in het koetshuis samenkomen.

Een vleugje Londen

Auteur: Gaby Rasters

Gaby Rasters' nieuwste feelgood is nét verschenen. Het is een jaar sinds Thomas' grote liefde Maggie overleed. Als hij een nagelaten brief van haar opent, draagt ze hem op naar Londen te gaan. Wanneer hij daar gehoor aan geeft, raakt hij echter zijn koffer kwijt. Intussen neemt Sharons leven een dramatische wending als haar vader wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling. Hij draagt haar op zijn project af te maken: een verzameling verloren koffers herenigen met hun eigenaren.

De zussen Verschoor

Auteur: Gerda van Wageningen

Gerda van Wageningen is in de zeventig en schrijft al tweeënveertig jaar. Toch weet ze absoluut van geen ophouden. Haar nieuwste feelgoodroman De zussen Verschoor is het eerste deel van de 'Biezen en riet'-trilogie. Sinds het overlijden van haar moeder verzorgt Sija het huishouden van het gezin aan het begin van de twintigste eeuw. Als ze verkering krijgt, denkt ze een beter leven tegemoet te gaan, maar door een onverwachte gebeurtenis komt haar toekomst op losse schroeven te staan.

Wedden dat ik blijf

Auteur: Marijke Vos

Feelgoodauteur Marijke Vos heeft al heel wat romans, een ebook-serie én een schrijfhandboek op haar naam staan. In 2021 verscheen Wedden dat ik blijf, waarin zussen Debby en Hilde besluiten de grote stad te verruilen voor het platteland. Eerst betrekt Hilde met haar gezin een monumentaal pand in Brabant, vervolgens tikt Debby een oude boerderij op de kop waar ze een alpacaboerderij kan beginnen. Maar Debby's nieuwe leventje is niet zo idyllisch als ze had gehoopt...

Tip jouw boeken voor de Top 10

In 2022 bepaal jij welke top 10 boeken er getipt zullen worden voor de Hebban Reading Challenge checklistcategorieën, samen met de Hebban Crew en boekverkopers. Volg onderstaande link voor de lezerskeuzes!

Naar de top 10 Bekijk de volledige checklist

Steun je boekhandel

Méér lezen in 2022? Begin je goede voornemen vandaag en bestel je boeken bij jouw favoriete boekhandel. Kijk op de website van je boekhandel, mail of bel en bestel. Ook kun je jouw favoriete boekhandel tegenwoordig op Hebban vinden, bekijk hun agenda of blog en lees de recensies van medewerkers. Kijk voor leestips van boekverkopers ook op steunjeboekhandel.nl.Over de auteur

Hebban Crew

2562 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge | Een Nederlandstalige feelgoodroman

 

Gerelateerd