Hebban vandaag

Listmania /

Challenge Top 10 | Een boek dat zich afspeelt op een universiteit

door Hebban Crew 10 reacties
Als deelnemer aan de Hebban Reading Challenge kun je ook in 2022 een checklist afvinken met 52 inspirerende categorieën. Elke week tipt de Hebban Crew een aantal boeken per checklistcategorie als redactionele keuze én roepen we lezers op hun favorieten te tippen. Daaruit ontstaat een wekelijkse top 10 aan inspiratie. Deze week presenteren we de top 10 boeken die zich afspelen op een universiteit.

Vink deze categorie af op de Hebban Reading Challenge-checklist. De checklist is alleen toegankelijk als je meedoet aan de Hebban Reading Challenge (Ga nu de uitdaging aan!)

01

Een universiteit vol magie

Natalie Koch studeerde muziekwetenschap en werkte als muziekjournalist en redacteur. Naast romans, waaronder het vorig jaar verschenen Buiten is de wereld normaal, schreef ze een van de bekendste fantasytrilogieën van eigen bodem, 'De verborgen universiteit'. In het eerste deel, De erfenis van Richard Grenville, arriveert de negentienjarige Alexa Westerhof voor een semester aan een kleine Londense universiteit. Ze ontdekt al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt die haar leven voorgoed zullen veranderen. Terwijl ze colleges volgt en van het studentenleven geniet, bestudeert ze in het geheim magie en leert ze haar krachten ontwikkelen. Ze ontdekt dat Londen vol geheime plekken zit, van verborgen kelders en kroegen tot spookmetrostations. En natuurlijk is geen enkele fantasytrilogie compleet zonder een aantal formidabele tegenstanders, waar Koch haar liefde voor muziek doorheen vlecht.

02
(2748)

William Stoner is docent Engels aan de universiteit. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en aan de liefde – en faalt op beide fronten. Zijn carrière verloopt moeizaam en zijn vrouw en dochter keren zich tegen hem. Ook zijn nieuwe liefdesrelatie wordt verbroken om een schandaal op de universiteit te voorkomen.

Getipt door:
Karen, Inge e.a.

03
(2799)

De ingetogen student Richard is van eenvoudige afkomst. Tot zijn verbazing wordt hij opgenomen in een groepje arrogante en excentrieke studenten, dat zich – in de ban van een leraar – op het bestuderen van de Griekse beschaving heeft gestort, en wordt ingewijd in het drama dat zich heeft voltrokken.

Getipt door:
Harriet, Famke e.a.

04
(1377)

Watanabe is een stille en buitengewoon serieuze jonge student in Tokio, verliefd op Naoko. Hun wederzijdse liefde wordt getekend door de tragische dood van zijn beste vriend en haar geliefde, jaren geleden. Watanabe went aan het campusleven, maar Naoko kan de druk van het leven niet dragen.

Getipt door:
Sterrezee

05
(1492)

Marianne en Connell groeien op in hetzelfde stadje in landelijk Ierland, maar ze ontmoeten elkaar alleen als de moeder van Connell het huis van Marianne schoonmaakt. Als ze beiden naar het prestigieuze Trinity College in Dublin gaan, blijkt op de universiteit dat zich door de jaren heen een diepe band heeft gevormd.

Getipt door:
Yvette, Katja e.a.

06
(476)

In een klein universiteitsstadje in het zuidwesten van Frankrijk worden achtereenvolgend een dode professor, een verbrande Zweedse kunstenaar en een door honden aangevreten hondentrainer gevonden. Ook de studerende dochter van Martin Servaz maakt onderdeel uit van het plan van de moordenaar.

Getipt door:
Stokstaartje

07
(114)

Op Montverre, een exclusieve school in de bergen, worden de intelligentste studenten voorbereid op de mysterieuze wedstrijd het Grote Spel. Léo nam ooit deel en keert in ongenade gevallen na een mislukte carrière terug. De school is echter veranderd en het hoogtepunt van het jaar komt steeds dichterbij.

Getipt door:
Katja

08
(3231)

Vier studievrienden zoeken samen hun weg in New York: de knappe aspirant-acteur Willem, de flamboyante kunstenaar JB, beginnend architect Malcolm en de teruggetrokken Jude St. Francis. De ambitieuze studenten worden succesvol en rijk, maar desondanks wordt de duisternis in Jude steeds groter.

Getipt door:
Sander

09
(35)

Astrobioloog Theo Byrne zoekt de kosmos af naar leven en voedt sinds de dood van zijn vrouw zijn hoogbegaafde zoon alleen op. Hij neemt de jongen mee naar andere planeten, terwijl hij tegen beter weten in Robins pogingen ondersteunt om de aarde te redden, bezorgd als de jongen is om het klimaat.

Getipt door:
Famke

10
(140)

Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in zoiets onvoorspelbaars als liefde, maar moet door een misverstand een relatie faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt. Dat blijkt Adam te zijn, een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus.

Getipt door:
Katja, Gea


Bekijk de redactionele boekentips voor 'Een boek dat zich afspeelt op een universiteit' inclusief alle lezersaanbevelingen hierOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Challenge Top 10 | Een boek dat zich afspeelt op een universiteit

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken