Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Chicklit van Nederlandse bodem

Lekker is dat!, de nieuwste chicklit van Anne West speelt zich grotendeels af in een fictief Drents dorpje. Volgens recensente Paula Heeger is het verhaal heel levendig geschreven: "Het voelt bijna alsof je zelf door de natuur loopt en in de ijssalon bent." Kortom een lekkere chicklit van Nederlandse bodem.

Over Anne West
Op haar website vertelt Anne West dat haar schrijfcarrière begon met een opstel voor school dat twee kantjes moest beslaan maar er uiteindelijk twintig werden. Gedurende haar jeugd schreef ze veel verhalen. Op de lerarenopleiding waagde ze zich voor het eerst aan Fantasy. Uiteindelijk mondde dit uit in een boek, dat ze onder het motto alles of niets naar de uitgeverij stuurde. Werd het niets dan zou ze stoppen met schrijven. Gelukkig wilde de eerste uitgever die ze aanschreef het uitgeven. In 2004 kwam haar eerste boek uit: De aardmagiër. Haar eerste chicklit, Cameramania, verscheen in 2011. Lekker is dat! is haar vierde chicklitroman.

Over Lekker is dat!

Sofie heeft een stiekeme relatie met Joost. Hij belooft haar keer op keer dat hij zijn vrouw Charlotte voor haar gaat verlaten, maar voordat hij die stap zet, ontdekt Charlotte zijn affaire. Joost belooft Sofie dat hij eindelijk van zijn vrouw gaat scheiden, en of zij zolang even van het toneel kan verdwijnen? Hij weet wel een plek waar ze terechtkan.
Vol goede moed vertrekt Sofie naar het Drentse dorp waar Joosts vader een verwaarloosde ijssalon heeft. Sofie ziet hierin de perfecte afleiding van haar problemen thuis. Ze heeft allerlei ideeën om de ijssalon weer op de rails te krijgen en stort zich op het project. Daarbij zijn er slechts twee obstakels: ten eerste haar gebrek aan bedrijfskundig inzicht en ten tweede Joosts vrouw Charlotte, die ook naar Drenthe komt en die zint op wraak.

Over Sofie
Eén van de twee hoofdpersonen uit Lekker is dat! is Sofie. Sofie is een echte stadsmeid. Ze woont in Den Haag en heeft een creatieve baan in de reclame. Maar op dit moment draait haar hele leven om Joost, haar fantastische vriend die tegelijkertijd ook haar baas is. Voor Sofie is Joost de liefde van haar leven en ze droomt, het liefst de hele dag, over een toekomst met hem. Die toekomst is ook al heel dichtbij, dat zegt Joost ook steeds. Hij hoeft alleen nog maar te scheiden van zijn vrouw Charlotte. En dat gaat nu ook echt gebeuren. Sofie kan haar geluk niet op. Het feit dat ze even tijdelijk haar leven stil moet zetten en moet verdwijnen naar een Drents dorp neemt ze voor lief. Sofie is een onverbeterlijke optimist die gelooft in haar liefde voor Joost. Maar eenmaal in Drenthe bij de vader van Joost, slaat de twijfel toe. Gaat Joost wel echt scheiden? Houdt hij wel echt van haar? Als Charlotte ook in het dorp arriveert, ziet Sofie zichzelf langzaam door haar ogen. En het is geen fraai plaatje. Sofie realiseert zich steeds meer dat ze tot iets geworden is wat ze nooit had willen zijn. Haar relatie heeft haar vervreemd van haar familie en vrienden. Haar liefde lijkt slecht en doet anderen pijn. Hoe kan ze ooit nog op haar eigen gevoelens vertrouwen?

Een fragment uit Lekker is dat!
PROLOOG
"Dit is perfect. Stralend kijk ik het dure restaurant rond. En zo meteen mag ik van de heel dure menukaart alles kiezen wat ik lekker vind. En daarna...
Joost zit tegenover me, hij is zichtbaar nerveus. Dat zou ik natuurlijk ook zijn als ik de belangrijkste vraag uit mijn leven moet stellen. Goed, ik moet natuurlijk het antwoord geven. Dat is toch ook nog wel een puntje, maar ik voel me merkwaardig kalm. Hier wacht ik al drie jaar op. En drie jaar geleden wist ik het antwoord ook al. Joost is mijn ideale man. Hij is gewoon perfect, net als deze avond.
Joost kucht en wriemelt met zijn handen. De schat. Ik zou het liefst mijn vingers door zijn donkere haar halen. Hoe kan hij zo gespannen zijn? Hij weet toch zeker wel wat ik ga zeggen? Na alles wat we samen hebben meegemaakt is er echt maar één antwoord mogelijk.
De ober brengt de menukaarten en mijn ogen struinen de heerlijke gerechten af. Joost slaat zijn menu niet open. Hij staart me aan met die prachtige donkere ogen van hem. Ik slik moeizaam. Ik ken hem goed genoeg om te weten dat hij niet gaat wachten tot het eind van de avond om te zeggen wat hij te zeggen heeft.
Mijn hart slaat toch een slag over als ik de menukaart voor me neerleg.
‘Sofie...’ begint Joost.
‘Ja!’ roep ik. De andere gasten kijken bevreemd op. ‘Ik bedoel... ja?’ zeg ik iets bedeesder."
Lees meer

Bron: www.annewest.nlOver de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Chicklit van Nederlandse bodem

 

Gerelateerd

Over

Anne West

Anne West

Anne West is auteur van de Fantasyseries 'De Macht van het Zwaard' en 'De Koning...

Gesponsorde boeken