Hebban vandaag

Nieuws /

Clancy's held Jack Ryan nu ook op tv

door Hebban Crew 1 reactie
CIA-man Jack Ryan, de held uit een flink aantal thrillers van Tom Clancy, kennen we ook van het grote doek. Harrison Ford speelde hem bijvoorbeeld in Patriot Games en Clear and Present Danger. Nu komt het karakter ook tot leven in een televisieserie.

Regisseur Michael Bay (Armageddon, Transformers) werkt samen met de makers van de tv-serie Lost aan een reeks rondom Jack Ryan, meldt de website Deadline. De serie zal zich baseren op de boekenreeks, maar anders dan de eerdere films, de verhaallijn niet helemaal volgen. 

In de thrillers van Clancy werkt Jack Ryan, terwijl hij herstelt van een helikopterongeluk, als investeringsmakelaar, waarna hij een betrekking als hoogleraar accepteert aan de US Naval Academy. Vervolgens gaat hij werken voor de CIA, waar hij snel opklimt tot aan de functie van plaatsvervangend directeur. Uiteindelijk wordt Ryan geroepen tot het hoogste ambt: dat van president van de Verenigde Staten. In de verfilming van Clancy's boeken hebben diverse acteurs de rol van Ryan vertolkt: naast Harrison Ford waren dat Alec Baldwin, Ben Affleck en Chris Pine. De vijf Jack Ryan-films hebben wereldwijd een miljard dollar opgebracht.

Het is nog niet bekend welke zender de serie zal uitzenden.

(Foto: Harrison Ford in Patriot Games; bron: Deadline)Over de auteur

Hebban Crew

2165 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Clancy's held Jack Ryan nu ook op tv

 

Gerelateerd

Over

Tom Clancy

Tom Clancy

Toen Tom Clancy (1947-2013) in 1984 debuteerde met zijn The Hunt for Red October...

Gesponsorde boeken