Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Clarkson uit de bocht

Oei, het lijkt erop dat de BBC Jeremy "Top Gear" Clarkson heeft ontslagen. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Het doek is gevallen voor Top Gear-presentator Jeremy Clarkson. Zijn aanval, twee weken geleden, op de Top Gear producer en de daarbij behorende tirade waren voor de BBC de laatste druppel. In afwachting op een intern onderzoek werd de BBC-coryfee na het zoveelste indident geschorst. Onmiddellijk sprongen kijkers van het immens populaire autoprogramma in de bres voor "hun" presentator. Een miljoen mensen tekenden een online petitie om hem voor het programma te behouden. En ook de elfjarige dochter van de Britse premier David Cameron deelde haar mening niet onder stoelen of banken en. Ze ging in "hongerstaking" om duidelijk te maken dat Jeremy vooral terug moest koment. Haar moeder nuanceerde dat enigszins: 'Haar hongerstaking was tussen de lunch en het avondeten in.' Het heeft allemaal niet mogen baten. BBC-baas Hall zal het ontslag van Clarkson de komende dag bekendmaken, schrijft The Telegraph. De BBC-leiding zou na intern onderzoek tot de conclusie zijn gekomen dat zijn recente gedrag zijn aanblijven onmogelijk heeft gemaakt.

Hoewel het allemaal autogerelateerde boeken zijn, lijkt Clarkson met boektitels als Uit de bocht, Is het nu echt te veel gevraagd? en Hoe moeilijk kan het zijn? een behoorlijk profetische blik op zijn eigen carriere te hebben gehad. Na dertien jaar Top Gear nieuwe stijl moet het programma het naar alle waarschijnlijkheid het vanaf heden dus zonder Clarkson moet doen. Daarom in Hebban Vandaag aandacht voor een boek van de hand van Clarkson waarin hij in 2012 terugblikt op tien jaar Top Gear. En zelfs deze titel lijkt te passen bij het nieuws dat Jeremy Clarkson Top Gear zal moeten verlaten. Het boek was back in the time toen het nog the good old days waren.

De Top Gear Jaren - Jeremy Clarkson

Top Gear is voor Jeremy Clarkson wat de jungle is voor Tarzan: de perfecte plek om te werken en te spelen, en dat al tien jaar lang. Clarkson noteerde met zijn vlijmscherpe pen alles voor zijn columns in Top Gear Magazine. Hij ontziet niets of niemand en vertelt in dit boek alles wat we willen weten over tien jaar Top Gear. Briljant geschreven en hilarisch grappig: in De Top Gear Jaren overtreft Clarkson zichzelf.

Bekijk hier de eerdere edities van Hebban Vandaag.Over de auteur

Victoria Farkas

126 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Clarkson uit de bocht

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken