Hebban vandaag

Advertorial /

'Close-up' vertelt het schokkende verhaal van een Nederlands fotomodel

Thysia Huisman is 15 als ze een modellenwedstrijd wint en daarmee haar meisjesdroom uitkomt. Maar die droom krijgt een hele andere wending als ze een bekende modellenscout ontmoet. Over haar ervaringen schreef ze ‘Close-up’. Op Hebban lees je een fragment uit het boek en maak je kans op een van de vijf exemplaren.

Inmiddels zijn we ruim twintig jaar verder en werkt Huisman al jaren als regisseur en eindredacteur. Na de #MeToo-beweging, de onthullingen rondom Jeffrey Epstein en therapie durft de schrijfster naar buiten te komen met haar verhaal. In Close-up vertelt ze over een wereld waar eetstoornissen op de loer liggen en de concurrentie moordend is. Maar ze krijgt ook te maken met machtsmisbruik en seksueel geweld.

‘Over mijn herinneringen aan de modellenwereld schreef ik een boek, Close-up. Niet alleen mooi zijn die… Nee, het gaat ook over het ontwikkelen van een eetstoornis tot machtsmisbruik en seksueel geweld.’ – Thysia Huisman op Twitter

Close-up

Als Thysia Huisman op vijftienjarige leeftijd een modellenwed­strijd wint, wordt haar meisjesdroom werkelijkheid. Haar carrière neemt een vlucht en ze raakt in rap tempo bekend met de moordende concurrentie, de hoge eisen van agenten en fotografen, en de gevaren van een eetstoornis.

Op haar achttiende wordt ze door een bekende modellenscout uitgenodigd in zijn huis in Parijs. Thysia twijfelt geen seconde; hij zal haar pas écht beroemd maken. Maar in Parijs verandert alles, voorgoed.

Twintig jaar later – ná de opkomst van de #MeToo-beweging, de onthullingen rondom de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein en jaren van therapie – durft Thysia naar buiten te komen met haar bekentenis. Close-up is haar aangrijpende verhaal dat begint als een sprookje, maar al snel verandert in een nachtmerrie.

Leesfragment

Ben je benieuwd naar het hele verhaal van Thysia Huisman? Close-up vertelt het eerlijke en schokkende verhaal van de modellenwereld in de jaren 80-90. In dit fragment lees je alvast een hoofdstuk uit het boek. Ook kun je het boek winnen, kijk voor de winactie onderaan deze pagina.

Lees een fragment uit Close-up

‘Heel bizar om na meer dan 25 jaar schaamte en schuldgevoel mijn zwartste bladzijde te hebben omgezet in een boek. Ik hoop dat 't het taboe rondom seksueel geweld helpt doorbreken.’ – Thysia Huisman op Twitter

Winnen

Wil jij het verhaal van Thysia Huisman over de modellenwereld graag lezen? Hebban mag 5 exemplaren van Close-up weggeven. Ga naar de winactie om te zien hoe je mee kunt doen.

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2184 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Close-up' vertelt het schokkende verhaal van een Nederlands fotomodel

 

Gerelateerd

Over

Thysia Huisman

Thysia Huisman

Close-up Auteur: Thysia Huisman ISBN: 978 90 206 0889 2 Verschijningsdatum: okt...


Gesponsorde boeken