Hebban vandaag

Nieuws /

Coetzee-klassieker in het theater

Op 21 januari 2016 zal een theaterbewerking van de roman 'Wachten op de barbaren' van de Zuid-Afrikaanse schrijver J.M. Coetzee in première gaan. Regisseur Michiel de Regt werkt samen met de populaire choreograaf Iván Pérez, waardoor een bijzondere combinatie van theater en dans ontstaat.

Coetzee won in 2003 de Nobelprijs voor de Literatuur en tweemaal de Booker Prize. Onlangs werd hij door het tijdschrijf HUMO uitgeroepen tot de Grootste Schrijver van deze Tijd.

De roman vertelt het verhaal over een dorpje aan de grens van het Rijk. Het wordt al tientallen jaren bestuurd door een oude magistraat. Wanneer de regering het decreet uitvaardigt dat de barbaren in het grensgebied moeten worden vervolgd, kan de oude man daar niet veel begrip voor opbrengen. Hij voelt eerder sympathie voor die zogenaamde barbaren, een nomadenvolk dat niemand kwaad doet.

Michiel de Regt over het boek: 'Deze roman is een moderne klassieker. Het gelaagde verhaal stelt zowel morele als existentiële vragen. Uit het niets wordt plotseling een vijand gecreëerd en daarmee de politieke noodzaak om die vijand koste wat het kost te vernietigen. Dat proces is actueel en zeer herkenbaar.'

De cast voor het theaterstuk kent een bijzondere samenstelling. Alle rollen in Wachten op de barbaren worden namelijk gespeeld door Jan Paul Buijs. Hij zal worden bijgestaan door de drie dansers Inés Belda Nécher, Majon Schot en Orla McCarthey.

De voorstelling is van zaterdag 16 januari tot en met zaterdag 27 februari te zien in verschillende Nederlandse theaters. Voor meer informatie en de volledige speellijst bezoek je de website van Toneelschuur Producties.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Coetzee-klassieker in het theater

Gesponsorde boeken