Hebban vandaag

Nieuws /

Columnist debuteert met deprimerende roman

door Hebban Crew 1 reactie
Over zijn columns regende het klachten van lezers van het Brabants Dagblad. 'Zeer deprimerend', waren de stukjes van Martijn Neggers. Nu probeert hij het ook als romanschrijver. Binnenkort verschijnt De mensen die achterbleven. Een roman over een meeslepend leven, maar vooral ook over teleurstelling.

'Sommige mensen zit het ook altijd mee', twitterde Martijn Neggers nog geen halve dag geleden. Hij lijkt een weinig vrolijk type, deze in 1987 geboren Eindhovenaar. Maar toch heeft Neggers alle reden om goed geluimd te zijn. Want op 9 februari verschijnt bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar zijn roman De mensen die achterbleven. De uitgever plaatst in een persbericht overigens wel een kanttekening: het is 'een deprimerende debuutroman'. 

Neggers verhaalt over vriendschap en over de hoop  op een groots en meeslepend leven. En over teleurstelling, vooral over teleurstelling. De hoofdpersoon in de roman luistert heel toevallig ook naar de naam Martijn Neggers. Deze medewerker in een kantoorboekhandel in Valkenswaard, besluit op een dag het kleine Brabantse dorp te verruilen voor de grote stad: Tilburg. Vol goede moed gaat hij op zoek naar zijn dromen en een rijk leven. Maar al snel blijkt dat het leven niet echt op zoek is naar hem. 

Pas als hij oud is en er echt niets meer aan te doen is, realiseert hij zich dat het leven hem niets heeft gebracht. Dan besluit hij angstvallig zijn hele leven nog eens de revue te laten passeren, hopend dat hij ergens iets over het hoofd heeft gezien, zich iets of iemand te herinneren, die de moeite van het leven waard was. De zoektocht naar glorie en succes brengt onze held op een heleboel plekken, behalve daar waar hij wil komen. 

De schrijver woont en werkt in Tilburg en schreef onder andere voor Hard Gras, Nieuwe Revu en Brabants Dagblad. Vorig jaar richtte hij het literaire tijdschrift De Titaan op. Op zijn cv staan verder een sonnettenkrans, WK-ollekebollekes, een muurgedicht, een dichtbundel, columns, korte verhalen en een verhalenbundel. Naar aanleiding van zijn columns in het Brabants Dagblad regende het lezersklachten in de trant van 'een tsunami van alledaagse treurnis'en 'zeer deprimerend'. De mensen die achterbleven wordt op 13 februari gelanceerd in Tilburg tijdens een mogelijk feestelijke presentatie.

 Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Columnist debuteert met deprimerende roman

Gesponsorde boeken