Hebban vandaag

Column /

Conny Regard: mijn eerste X

Geboren en getogen Rotterdamse Conny Regard, dochter van een Antilliaanse vader en Nederlandse moeder, staat voor het beste wat Rotterdam te bieden heeft. Mooi, slim, doortastend, sterk en hilarisch. Conny is moeder van vijf kinderen, drie volwassen en een nog thuiswonende identieke tweeling. Conny schrijft zowel chicklit als New Adult. Haar nieuwste boek 'Ik ook met jou!' is net verschenen.

Mijn eerste natte droom

Oh my god, mijn eerste natte droom! Ja sorry, maar dat dacht ik echt toen ik de eerste keer voor mijn gevoel drijfnat tot op het bot, wakker werd. Ik maak geen geintje als ik zeg dat het onderlaken dat ook was. Wat had ik vannacht in godsnaam gedaan? De tanktop en slip waarin ik had geslapen kon ik dus uitwringen, hè? En mijn haar? Het haar dat Gül, mijn Turkse kapster de dag daarvoor met een temperatuur van 250 graden te lijf was gegaan om het steiler dan steil te ‘tangen’? Nou, ik had geen spiegel nodig om te weten dat door al die nattigheid alles weer spontaan in de kroes was geschoten! Natuurlijk baalde ik als een stekker want ik had die week een nogal belangrijke afspraak. Eentje waar ik met geen mogelijkheid onderuit kon, wat dus betekende dat ik weer terug naar Gül kon om mijn irritante krullen er opnieuw uit te laten ‘tangen’! Toen ik een paar weken later opnieuw ‘nat’ wakker werd, bedacht ik dat ik misschien een ander ongelukje had gehad. Ja, wie weet was ik door de stress om mijn toezegging voor een column de controle over mijn blaas wel spontaan kwijt geraakt. Ja, eh, dat kon toch ook? Terwijl ik dit schrijf, probeer ik me te herinneren wanneer me dat voor het laatst is overkomen…ennnnn laat dat ook meteen weer los! Ik moet nu over mijn eerste keer schrijven! Telt in je broek plassen van het lachen ook? Het is echt abnormaal, ik ben drijfnat tot aan mijn rug toe, he?! En ik heb het koud en warm tegelijk. Uit het niets, zoals die reclame van de hypotheker (is die er trouwens nog steeds?) hoor ik mijn moeders stem in mijn hoofd zeggen: Natte droom? Nee schat, dat was gewoon je eerste opvliegerT (zoals wij dat in Rotterdam zeggen)!  

Met dat je het gewoon warm hebt omdat het zomer is en de spreekwoordelijke mussen dood van het dak vallen, hoef je bij mijn moeder echt niet mee aan te komen. Nee, zodra ik het ook maar over nat, al dan niet in combinatie met heet wakker worden heb, weet zij al genoeg! Trouwens, als ik al natte ‘natte’ dromen zou hebben, zou ik daar dan toch zeker niet met mijn moeder over praten! Sinds zij las hoe Jazz op de eerste pagina van ‘Ik ben nog niet klaar met jou’ wakker werd met drie handen op haar buik, is zij er stellig van overtuigt dat ik porno schrijf. Met Jacky uit, Ik huur een man (die titel was trouwens ook op het randje volgens mijn ma), kwam ik er maar net mee weg, dus laten we dat maar niet doen. Na Vlinders capriolen, dacht ik even dat ze me op z’n Papiaments (wist niet eens dat ze dat sprak) voor eh…muts uitschold toen ze riep: Con, Joh! Maar ik dwaal af. Voor mijn eerste column (ooit) denk ik trouwens dat een bed plassende vrouw, die een paniekaanval krijgt omdat ze zich nog nooit eerder aan een kort verhaal heeft gewaagd, misschien toch net iets te heftig is voor ‘Mijn eerste X’.  

Tegen de tijd dat ik mijn bed heb verschoond, ben ik weer drijfnat. Ja, dat krijg je ervan als je in je eentje een loodzwaar, heel onhandig groot matras, minstens vier keer zo zwaar als jij zelf, probeert om te kiepen. God, geloof dat nu alles aan het kroezen is geslagen! Misschien voor de zekerheid een handdoek op mijn heerlijk naar schoon fris gewassen beddengoed ruikend onderlaken leggen? Bedoel, stel je voor dat ik vannacht opnieuw een ‘natte’ droom krijg? OpvliegerT, hoor ik mijn moeders stem in mijn hoofd.     

‘Ma, kappen, die heb ik nog niet!’Over de auteur

Kamila Straatsburg

71 volgers
1394 boeken
7 favoriet
Hebban Recensent


Reacties op: Conny Regard: mijn eerste X

 

Gerelateerd

Over

Conny Regard

Conny Regard

Conny Regard is de dochter van een Antilliaanse vader en een Nederlandse moeder....

Gesponsorde boeken