Hebban vandaag

Nieuws /

Crime Festival 2015: een weekend vol Scandinavische series

door Soraya Vink (crew) 3 reacties
Op zaterdag 28 en zondag 29 november vindt in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht de vierde editie van het Crime Festival plaats. Distributeur Lumière presenteert haar nieuwe Scandinavische series in een afwisselend programma.

Voor de liefhebbers van Scandinavische series is dit weekend het ultieme moment om te genieten van een nieuwe lading 'Nordic Noir' op het grote doek. Het Crime Festival biedt een vooruitblik op de veelbelovende Scandinavische producties en maakt de ontmoeting met het talent achter de series voor het publiek mogelijk.

Tijdens de eerste festivaldag zullen er afleveringen getoond worden van verschillende gloednieuwe series, voorafgaand door een introductie of Q&A met een producent, schrijver of acteur van een serie.

Trapped
In het kleine IJslandse stadje Seydisfjördur, waar zeven jaar geleden een onschuldig meisje stierf in een mysterieuze brand, spoelt een verminkt lijk aan. Door een sneeuwstorm kan niemand het stadje nog in of uit. Er loopt dus een moordenaar rond die misschien opnieuw zal toeslaan.

Follow the money
Serie die ons meeneemt in de wereld van economische misdaad bij banken, op aandelenbeurzen en in board rooms. Het is het verhaal over ons mensen: rijk of arm, hebzuchtig en frauduleus.

Modus
Een aantal moorden, waaronder de schokkende moord op bisschop Elisabeth Lindren op Kerstavond, zorgt ervoor dat psycholoog en profiler Inger Johanne Vik samen met haar autistische dochter betrokken raken bij het onderzoek. Modus is een schokkend verhaal dat vragen doet rijzen over religie, mensenrechten en de ware aard van de liefde. De serie werd gebaseerd op het boek Wees niet bang van Anne Holt.

Norskov
Detective Tom Noack komt na 20 jaar terug in zijn geboorteplaats om daar orde op zaken te stellen in het drugs circuit. Het lijkt een onmogelijke taak te worden en wanneer blijkt dat de criminaliteit veel dichter bij huis is geworteld dan oorspronkelijk was aangenomen komt Noack in tweestrijd tussen vriendschap en zijn werk.

Op de laatste festivaldag zal het derde seizoen (tien afleveringen) van de succesvolle serie The Bridge worden vertoond. Terwijl Saga Norén zich troost met de gedachten dat ze de juiste beslissing heeft genomen, wordt Malmö opgeschrikt door een moord met een Deens slachtoffer en zal ze de handen opnieuw ineen moeten slaan met de politie van Kopenhagen.

De presentatie van het Crime Festival is dit jaar weer in handen van Stine Jensen. De veelzijdig cultureel journalist werd geboren in Denemarken en schrijft filosofische boeken, romans en columns. Haar juichende column in het NRC over het eerste deel van Stieg Larsson’s Millennium trilogie, bracht Nederland in de ban van het Millennium fenomeen.

Kaarten voor beide dagen zijn te koop via de website van het Louis Hartlooper Complex.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Crime Festival 2015: een weekend vol Scandinavische series

 

Gerelateerd

Over

Anne Holt

Anne Holt

De Noorse Anne Holt (1958) studeerde rechten aan de universiteit van Bergen...