Advertentie

Hebban vandaag

Advertorial /

Crime + Investigation Special 4

Crime & Investigation biedt een uniek kijkje in de wereld van de echte misdaadverhalen met een selectie van de beste content. CI is de allereerste zender die zich richt op echte misdaad en onderzoek en neemt kijkers verder mee dan ooit tevoren om de waarheid achter de echte misdaadzaken te ontrafelen. Van de motieven die mensen hebben voor hun vreselijke daden tot de nauwkeurige analyse van wat er echt heeft plaatsgevonden: CI gebruikt de verklaringen van hen die nauw bij de zaak betrokken waren voor een uitgebreid en eerlijk verslag van de gebeurtenissen.

Samen met Kees de Bree van Hebban Crimezone geven we je deze week een kijkje in de beste programma’s die de zender je te bieden heeft.


Review / Confessions of a Hitman - Witness

Begin 2014 verscheen in Engeland een opmerkelijke wetenschappelijke publicatie. Het resultaat van jarenlang academisch onderzoek naar huurmoordenaars.  De feiten waren onthutsend.  Van 1974 tot 2013 waren maar liefst 36 huurmoordenaars, onder wie één vrouw, actief geweest. Veelal mannen die in het dagelijks leven een gewone baan hadden. De onderzoekers vonden uit dat de gemiddelde prijs voor een huurmoord 15.180 Engelse ponden bedroeg. Dar de beste betaalde huurmoord 100.000 en de slechtst betaalde 200 Engelse ponden opbracht. De jongste huurmoordenaar was 15 en de oudste 63 jaar. 

De meest psychopathische huurmoordenaar die de academici onderzochten was John Childs die tussen 1974 en 1978 zes moorden pleegde. Daartoe behoorde ook de moord op de 10 jarige jongen Terry Brett  die naast zijn vader liep. Childs schoot hem door het hoofd omdat hij bang was dat de knaap hem zou kunnen identificeren.
Aan deze John Childs is een volle aflevering gewijd van de door Crime + Investigation uitgezonden serie Confessions of a Hitman.  Door middel van reconstructies en gesprekken met een misdaadjournalist, een criminoloog, een forensisch psychologe, een officier van justitie  en voormalige rechercheurs wordt een indringend beeld gegeven van de man die wordt beschreven als een pathologisch leugenaar, een gestoorde, gewetenloze, man die vanaf zijn jeugd het verschil tussen leugen en waarheid niet kon onderscheiden.

John Childs, ook wel Bruce Childs genaamd, groeide op in Oost Londen en was al tijdens zijn tienerjaren een beruchte crimineel die inbrak, heelde en gewapende overvallen pleegde. Na zijn  militaire dienst (oneervol ontslag wegens diefstal)  belandde hij weer in de criminaliteit. Childs was geen slimme boef. Hij liep vaak tegen de lamp. Voor diverse misdaden zat hij 14 jaar in de gevangenis, waar hij Terry Pinfold ontmoette.  Na hun vrijlating vormde Childs en Pinfold samen met Harry MacKenney een illuster groepje misdadigers dat diverse misdaden pleegde en besloot om contracten voor huurmoorden aan te nemen. In juni 1978 werd Childs opgepakt voor overvallen op banken  en een geldtransport. Negen maanden later bekende hij aan Detective Super Intendent Frank Carter de zes moorden die hij tussen 1974 en 1978 had gepleegd.  Tijdens het proces was het enige probleem dat er geen lijken waren en dat er nooit een moordwapen was ontdekt. Pas tijdens het tweede proces in 1980 legde Childs uitgebreide verklaringen af. Hij deelde mee dat hij de lichamen van zijn slachtoffers mee naar huis had genomen, daar met een bijl in stukken had gehakt en de restanten in zijn open haard had verbrand. Ook noemde hij zijn kompanen Pinfold en MacKenney als medeplichtigen aan de moorden. John Childs kreeg levenslang, een straf die hij nog steeds uitzit. Zijn voormalige bondgenoten Pinfold en MacKenney kwamen in 2003 vrij doordat een behendige advocaat met succes wist te bepleiten dat Childs een aartsleugenaar was, wiens getuigenis geen cent waard was.

Confessions of a Hitman is een adembenemend portret van een man die al vanaf zijn jeugdjaren het spoor bijster was. Een man die loog, bedroog, verraadde, stal, geweld pleegde en moordde. Een man die zichzelf nooit een kans gaf terwijl anderen dat ook niet deden. Vanaf het begin sloeg hij de doodlopende weg in met eindbestemming gevangenis. Als kijker zie je het aankomen en dat is mede te danken aan de gedetailleerde en knappe reconstructie van de documentairemakers. Vakwerk. 

Uitzenddatum vrijdag 22 mei. 23.00 uur. 

Review / Brittain’s Darkest Taboos - The Black Widower Murdered My Sisters

Hebzucht, jaloezie, overspel, scheiding, incest, alcohol en drugs, gebrekkige omgangsregeling met de kinderen, het zijn allemaal zaken die kunnen leiden tot moord en doodslag binnen een familie. Drama’s die een grote impact hebben op de hele familie. Op het afschuwelijke geweld in huiselijke kring is de serie Brittain’s Darkest Taboos gebaseerd, met in elke aflevering een ijzingwekkend familiedrama.

De aflevering The Black Widower Murdered My Sister is geheel gewijd aan de Engelse rokkenjager en bigamist Malcolm Webster. met de bijnaam The Black Widower. Om te zien een gentleman met een  open blik. In het echt een egoïstische man die hield van een luxe levensstijl. In 1993 trouwde hij met de 32-jarige verpleegster Claire Morris. Een jaar na hun sprookjeshuwelijk kreeg het echtpaar een ernstig auto-ongeluk waarbij Claire om het leven kwam. Pas jaren later zou de ware toedracht bekend worden. Malcolm had zijn vrouw dagelijks kleine porties gif toegediend zodat ze steeds waziger werd. Op het moment van het auto-ongeluk was ze diep in slaap geweest. Malcolm overgoot de auto met benzine en stak hem in brand. Claire verbrandde levend en Malcolm streek een hoog bedrag op van de levensverzekering. Een lucratieve moord die pas in 1999 ontdekt zou worden toen hij in Nieuw Zeeland hetzelfde trucje opnieuw wilde uitvoeren met zijn nieuwe vrouw Felicity Drumm. Ze ontsnapte op het nippertje en waarschuwde de politie van Nieuw Zeeland die op haar beurt de Schotse politie informeerde. Het onderzoek naar de dood van Claire werd heropend en toonde moord met voorbedachte rade aan. Net op tijd, want Webster stond op het punt voor een derde keer te trouwen. In 2011 werd hij na een lange rechtszaak schuldig bevonden aan moord op Claire, poging tot moord op Felicity en poging een onwettig huwelijk aan te gaan met een derde vrouw met het doel zichzelf te verrijken. De nu 55-jarige “Black Widower” werd veroordeeld tot levenslange gevangenis met een minimum van 30 jaar.

In de aflevering The Black Widower Murdered My Sister komen een aantal betrokkenen aan het woord, onder wie Claires broer, Peter Morris, en Webster’s tweede vrouw Felicity. Verhalen die duidelijk maken hoe immens de impact is op de familie van een slachtoffer. Peter Morris bracht het  treffend onder woorden: “Het leven van mijn familie is vernietigd. Bovendien voelt het of je niemand ooit nog kan vertrouwen.” Aangrijpende televisie die diep doordringt in de duisternis van de criminele geest.

Uitzenddatum vrijdag 22 mei. 22.00 uur. 

 

Over Kees de Bree

Kees de Bree werkte lange tijd als journalist (o.a. voor de Haagse Post, De Tijd, het AD, Skoop, Filmfan). Hij schreef meerdere boeken over populaire media. Als tv-producent schreef en regisseerde hij honderden tv-programma's, van documentaires tot shows. Hij was van 2006-2010 hoofdredacteur van Crimezone.nl voordat hij als freelancer terugkeerde naar de tv. Voor Hebban.nl schrijft hij recensies, artikelen en maakt hij interviews.

Vrijdag 22 mei

22.00     Britain's Darkest Taboos: The Black Widower Murdered My Sister

De 'Black Widower' Malcolm Webster was een serieverleider die met drie vrouwen trouwde. De aflevering richt zich op z'n vrouw Claire, die door Webster werd vermoord in 1994. 

23.00     Confessions of a Hitman: Episode 1

Confessions of a Hitman onderzoekt de actiefste huurmoordenaar van Groot-Brittannië en een van de meest mysterieuze en koelbloedige seriemoordenaars ooit.

 

Zaterdag 23 mei

16.00 – 19.00 Marathon The Devil You Know

19.00     Deadly Wives: The Liar's Club

Twee verhalen over intrigantes, die niet de waarheid kunnen zeggen.

 

Zondag 24 mei

16.00     Crime Stories: Dean Corll: The Candy Man

Een jongeman beweert te zijn aangevallen door seriemoordenaar Dean Corll en hem uit zelfverdediging te hebben doodgeschoten. Corll vermoordde maar liefst 27 jongens. Werkte hij echter alleen?

22.00     Killer Kids: Satan's Disciples

In Killer Kids wordt een diepgaand profiel geschetst van de levens van kinderen die aan het moorden slaan. Wat drijft een kind ertoe om een levensdelict te plegen? 

Maandag 25 mei

08.00 – 20.00 Marathon Crime Stories

22.00     BRAND NEW & EXCLUSIVE: Killer Kids: Vampire & The Essay

Als een groep outsiders, inclusief hun zelfbenoemde vampierleider, naar Florida gaat om een tienermeisje op te pikken op weg naar New Orleans, betalen de ouders van het meisje de ultieme prijs voor een uit de hand gelopen fantasie.

 

Dinsdag 26 mei

16.00     After The First 48: Caught Up/Chasing Shadows

In twee zaken in Louisville, Kentucky verdenkt de recherche de verdachten die op de bewakingsbeelden te zien zijn. Maar helpen de beelden het OM of pleiten ze de verdachten juist vrij? 

23.00     Deadly Wives: Craven For Murder

Stephen wordt dood aangetroffen. Het onderzoeksteam krijgt te maken met een verwarrende plaats delict, elkaar tegensprekende getuigen en een speurtocht naar bewijs die moeilijker is dan het zoeken naar een speld in een hooiberg.

 

Woensdag 27 mei

17.00     Homicide Hunter: Blood Sisters

De met kogels doorzeefde lichamen van twee zussen worden gevonden in een huis vol mysterieuze aanwijzingen. Er zit geen schot in de zaak, totdat Joe Kenda ontdekt dat de twee jonge moeders een explosief geheim deelden.

21.00     Monstresses: Elizabeth Reynolds & Linda Henning

Linda Henning, die geobsedeerd is door ufo's, wordt er door haar minnaar van overtuigd dat zijn vrouw een boosaardige alien is die uit de weg geruimd moet worden. Linda helpt hem om haar moord te beramen.

 

Donderdag 28 mei

19.00     Crime Stories: The Devil's Courthouse

Nadat er een auto van een vrouw het ravijn in gestort is in North Carolina, ontdekt de politie al gauw dat het geen ongeluk was. Weten haar buren meer dan dat ze zeggen? 

22.00      Beyond Scared Straight: Oklahoma City Ok - Tears Of A Clown

In Oklahoma City imiteren Kerina van 16 en haar zus Siera van 14 de gewelddadige teksten van de Insane Clown Posse en de manier waarop ze hun gezicht verven. Ze ontdekken dat er in de gevangenis weinig te lachen valt.

 

Vrijdag 29 mei

20.00     Psychic Kids: House of Spirits

Olivia is doodsbang voor de kwade geesten in haar huis. Amy neemt contact op met de geesten van haar voorouders. Zullen ze met een bezoek aan Olivia's spookhuis hun angsten kunnen overwinnen?

22.00     Britain's Darkest Taboos: My Son Was Conned And Killed By The Man He Loved

Gareth MacDonald werd op wrede wijze vermoord door zijn geliefde, oplichter Glenn Rycroft, in een motel toen hij op weg was naar Londen.

 

Zaterdag 30 mei

19.00     Deadly Wives: Opposites Attract

Twee verhalen over moordende vrouwen, die het tegenovergestelde zijn van hun man.

22.00     Casanova Killers: A Wolf in Sheep's Clothing

In Florida wordt de onlangs gescheiden Karen Pannell dood aangetroffen in haar woning. Haar vriend wil de politie helpen, maar al snel worden z'n ware motieven duidelijk.

 

Zondag 31 mei

19.00     Evil Up Close: Victim Of The Mob

Evil Up Close laat de mensen aan het woord die wrede misdadigers kenden, vertrouwden of van hen hielden, of mensen die met een monster samenwoonden, met hen lachten of door hen werden gekoesterd.

21.00     Britain's Darkest Taboos: My Son Was Conned And Killed By The Man He Loved

Gareth MacDonald werd op wrede wijze vermoord door zijn geliefde, oplichter Glenn Rycroft, in een motel toen hij op weg was naar Londen.

 

 Over de auteur

Kees de Bree

96 volgers
23 boeken
0 favorieten
Hebban Recensent


Reacties op: Crime + Investigation Special 4

 

Gesponsorde boeken