Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Crimineel, gevangene, veertiger

Uit de wekelijkse Bestseller 60 zetten Hebben Mens en Hebban Wereld de meest opvallende en nieuwe non-fictie titels uit de lijst van bestverkochte boeken voor je op een rijtje.

Voor de derde week op rij: Topshow aan kop. We hebben nog steeds niet genoeg van die kerels van Voetbal International. Met Joris Luyendijks Dit kan niet waar zijn voor de 15e week in de top drie, is dit een knap saai lijstje. Gelukkig wordt het verder naar beneden spannender.

Crime Top 100
De eerste nieuwe non-fictie binnenkomer vinden we op de 24e positie: Crime Top 100. True Crime is hot, wellicht door alle criminele afrekeningen en foute motorclubs die tegenwoordig de kranten en journaals vullen. In dit rijk geïllustreerde, opzienbarende en schokkende boek zijn de grootste Nederlandse en Belgische criminelen sinds 1975 verzameld. Naast een enorm aantal criminelen, 'dead or alive', bevat het boek ook terugkerende rubrieken als Gangsterliefjes en Zo vader zo zoon. Met de tagline "Een beetje crimineel zal zichzelf ten minste in een van de lijsten van de Crime Top 100 terug willen zien." geeft de uitgever het belang van dit boek aan, maar dat is toch wel een opmerkelijke uitspraak. Laten we hopen dat het boek niet zo succesvol wordt dat men zijn best gaat doen in de volgende editie te belanden.

Met onze nieuwe maandelijkse Hebbancolumn True Crime Tuesday houdt Anna Korterink je op de hoogte van de beste en opvallendste publicaties op het gebied van True Crime.


Ghost boy
Martin Pistorius vertelt hoe hij als kind het locked-in-syndroom beleefde. Op zijn twaalfde begon het met een geheimzinnige griep. Binnen anderhalf jaar zat hij in een rolstoel en kon hij niet meer communiceren. Hij zag en hoorde alles, maar niemand merkte het. Je ergste nachtmerrie wordt werkelijkheid. Artsen dachten dat Martin het cognitieve niveau had van een pasgeborene. Hij belandde in een verzorgingstehuis voor gehandicapten, waar hij steeds verder verwijderd raakte van de wereld. Na elf jaar ontdekte een therapeute dat Martin wel degelijk reageerde op prikkels. Zij schonk hem aandacht, bleef met hem praten, en hij ging communiceren met zijn ogen. Dankzij haar hoop bevrijdde hij zich na twaalf lange jaren uit zijn lichamelijke gevangenis.

Hieronder een fragment uit RTL Late Night, waar Martin Pistorius en zijn vrouw te gast waren. Je kunt de volledige aflevering hier vinden.Huisje, boompje, buikje
Nog net een plekje in de Bestseller 60 vindt Huisje, boompje, buikje van Bastiaan Ragas. Het relaas van een onrustige veertiger. Reisverhalen, anekdotes en bespiegelingen over leeftijdsgenoten in lycra wielrenpakken, een bezoek aan een psychiater, honden die huwelijken redden, het België dat nooit afkomt, mannen die stiekem porno kijken en de drie W's die garant staan voor een gelukkig leven. Huisje, boompje, buikje is een pleidooi voor de ouwe lul 2.0. Het is een treurig feest der herkenning voor mannen die worstelen met hun vermeende midlifecrisis en voor vrouwen die met deze mannen moeten samenleven.

De volledige Bestseller 60-lijst kun je hier vinden.

De non-fictie toppers van vorige week: Het kan wel van Emile Roemer en Thuis in de Tour van Mart Smeets zijn allebei flink gestegen deze week. De Jeugd van Tegenwoordig is niet meer in de bestsellerlijst te bespeuren.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Crimineel, gevangene, veertiger

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken