Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

'Cruijff besteedde laatste maanden veel tijd aan manuscript autobiografie'

door Hebban Crew 3 reacties
De gisteren overleden Johan Cruijff heeft de afgelopen maanden veel tijd besteed aan het voltooien van het manuscript van zijn autobiografie. Het boek komt in het najaar uit.

De Britse uitgeverij Pan Macmillan verwierf vorig jaar van het Cruijff Management de wereldrechten van de autobiografie van oud-voetballer en coach Johan Cruijff. Het boek, My Turn, moet in oktober 2016 verschijnen.

Robin Harvie, uitgever non-fictie bij Pan Macmillan, vertelde aan The Bookseller dat hij 'diep bedroefd' is over het overlijden van de 68-jarige Cruijff. 'De laatste maanden was Johan druk bezig met het manuscript voor My Turn', aldus Harvie. 'Hij was opgetogen over het vooruitzicht dat hij zijn verhaal over (voetbal)leven kon gaan delen. Het is uitermate triest dat hij de presentatie ervan niet meer kan meemaken.'

Harvie voegde eraan toe dat hij Cruijff vorig jaar ontmoette, nog voordat bij de oud-voetbalcoach longkanker was vastgesteld. 'Hij was met allerlei dingen tegelijk bezig: hij leidde een voetbalwedstrijd, signeerde her en der en ging met fans op de foto. Hij was sympathiek, had voor iedereen tijd over. Hij zal overal ter wereld door zijn fans worden gemist.'

In NRC Handelsblad vertelt Cruijffs manager Carole Thate dat het de afgelopen anderhalve week hard achteruit ging met Cruijff. 'Toen begonnen we ons zorgen te maken of het hem zou lukken eruit te komen. Ook Johan zelf kreeg het gevoel: dit gaat mij waarschijnlijk niet meer lukken. We gingen ons voorbereiden op wat komen ging.' Ook volgens Thate heeft Cruijff veel tijd besteed aan het boek. My Turn vertelt volgens de uitgever 'het volledige verhaal' over Cruijffs carrière en zijn visie op de voetbalsport. De Nederlandse vertaling verschijnt bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Volgens Boekblad kreeg Cruijff bij het schrijven ondersteuning van ghost writer Jaap de Groot, chef sport van De Telegraaf. 

(Bronnen: The Bookseller, NRC Handelsblad)  Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Cruijff besteedde laatste maanden veel tijd aan manuscript autobiografie'

 

Gesponsorde boeken