Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Culinair Prijzencircus

door Lindy (Hebban Crew) 5 reacties
Met de feestdagen en dus de traditionele cadeauperiode in het vooruitzicht wordt van 5 t/m 13 november weer de Kookboeken7daagse gevierd! Boekhandels en bibliotheken zetten die week prachtige culinaire uitgaven centraal. Op Hebban sluiten we aan met een grote winactie. Van vis tot vegetarisch, van makkelijke maaltijd tot compleet feestmenu: maak kans op het pakket kookboeken van jouw keuze!

Bij gespecialiseerde kookwinkels, de betere boekhandel, warenhuizen, restaurants en kookstudio's is er van 5 tot en met 13 november van alles te zien en te doen rondom kookboeken, zoals presentaties, workshops en signeersessies met kookboekauteurs en chefkoks. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten.  

Win een kookboekenpakket op Hebban  

Op de Hebbanredactie hebben we thematische pakketten samengesteld met daarin prachtige kookboeken. Hieronder lees je welke boeken dat zijn. Heb je een favoriet pakket gekozen? Doe dan hier mee aan de winactie en maak kans op de boeken van jouw keuze!  

Stop voedselverspilling

Behoor jij tot een van die huishoudens die per jaar veel te veel eten weggooit? Zonde! Er zijn zoveel manieren om alle restjes netjes op te maken. Wat dacht je van inmaken, konfijten, vriezen, drogen en fermenteren? Wil je daar zelf eens mee aan de slag, doe dan tips en inspiratie op door Instock cooking van restaurant Instock (dat al jaren voedselverspilling op de kaart zet), waarin recepten te vinden zijn van onder andere Lucas Jeffries en Yvette van Boven. Ook heel bruikbaar is Jam & Zuur van Philippine van der Goes, met daarin 100 recepten voor het zelf inmaken van groenten en fruit.  

Voor (en met) de kleintjes

Je wilt dat je (klein-)kinderen zo goed en gezond mogelijk opgroeien. Tegelijkertijd moet eten leuk en lekker blijven. De volgende boeken helpen je daarbij. 100% suikervrij voor kinderen van Carola van Bemmelen en Ester Wiemer biedt veel praktische tips om je kinderen minder suiker te laten eten. Met recepten en adviezen voor thuis, de opvang en op school, voor traktaties, feestjes en vakanties. Francesca van Berk (van het blog Francesca kookt) heeft met Mag ik nog een hapje een praktisch handboek vol tips en recepten geschreven voor de culinaire opvoeding van kinderen, zodat ze met een glimlach hun bordje leegeten. Voor bakfanaten is er Rudolph & de jonge bakkers, waarin tv-kok Rudolph van Veen kinderen de eerste kneepjes van het bakvak leert.  

Kleurige bordjes vol groenten

Word jij wild van een prachtig bordje volg kleurige groenten? Het Love & Lemons Kookboek van Jeanine Donofrio en Jack Mathews (fotografie) schotelt de gebruiker maar liefst 100 recepten met verse groenten voor. Perfect voor vegetariërs. Bovendien wordt bij alle recepten aangegeven of ze veganistisch of glutenvrij zijn, of bieden ze een variatie om het gerecht zo te maken. Je maakt je bordje nog gezelliger door de groenten in spiraalvormen te snijden, een van de grote foodtrends van het afgelopen jaar. Inspiralized van Ali Maffucci en Het Spiralize Kookboek bieden beide tientallen recepten om vaker gebruik te maken van de ‘spiralizer’, dat handige hulpstuk voor in de keuken. 

Gezond bord, fit lijf

Gezond eten, maar ook genieten is helemaal niet zo’n lastige combinatie als je denkt. Jet van Nieuwkerk vertelt in Het boek van Jet hoe je gezond kunt eten en je fit kunt voelen zonder dat het leven saai wordt en zonder te streng voor jezelf te zijn. Ze helpt die balans te vinden door haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen te delen. De zeventienjarige Allessandra Peters doet hetzelfde in De jonge foodie. Hoewel haar auto-immuunziekte en voedselallergieeen het haar soms lastig maakten, heeft de jonge blogger toch de weg gevonden naar een gezond en natuurlijk eetpatroon. Dat gezond en zondig echt hand in hand kunnen gaan bewijzen Rianne van Vulpen, Kim Waninge en Judith van der Rijt in hun boek Gezondigen. Daarin vind je recepten voor een eetpatroon waarin de basis gezond is, maar waarin je op dagen ook kunt genieten van taarten zoals ze bedoeld zijn, vol suiker, room en chocolade.  

Vis en insect

Gek op de zilte smaak van de zee? In Bart’s Fish Tales laat Bart van Olphen zien hoe lekker vis is (en hoe je die het beste bereidt), maar ook een duidelijk beeld van de gigantische schade die overbevissing in de oceanen veroorzaakt. Een belangrijk deel van het boek leert je dan ook welke vragen je jezelf en de visboer moet stellen om duurzame keuzes te maken. Chefkok Piet Devriendt van Restaurant Oesterput aan de Belgische kust laat in zijn boek Mosselen de lekkerste gerechten met de schelpdiertjes zien, met stap-voor-staprecepten die ook voor beginners goed te maken zijn. Iedereen die nog een stapje verder wil en benieuwd is naar ‘het eten van de toekomst’, leest Het Insecten Kookboek van Folke Dammann en Nadine Kuhlenkamp. In veel landen worden insecten al lange tijd als delicatesse beschouwd. Even wennen, maar ook in Europa wordt de consumptie ervan geleidelijk geaccepteerd. Het boek gaat dieper in op de vele mogelijkheden van het onbekende voedingsmiddel.  

Van makkelijke maaltijd tot compleet feestmenu

Doordeweeks niet zoveel tijd om te koken, maar wil je in het weekend of op speciale dagen wel helemaal los in de keuken? Start dan eerst met De nieuwe makkelijke maaltijd van de chefs van 24Kitchen, waarin ze je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Dan heb je binnen een half uur een smakelijk gerecht op tafel. In het weekend iets meer tijd en mis je het zomerseizoen met al haar foodtruckfestivals nu al? Dan is Het Food Truck Kookboek de oplossing: het bevat namelijk 40 overheerlijke recepten van de beste foodtrucks van Nederland. Zo zet je zelf gemakkelijk je eigen foodfestivalgerechten op tafel. Toe aan iets feestelijks? Feest! biedt complete feestmenu’s van de chefs van 24 Kitchen, dat uitgegeven werd ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van de zender. Halloween, Sinterklaas, Kerst, maar ook Valentijnsdag en het Suikerfeest worden niet overgeslagen.  

Aan de drank

Meer van de natjes dan de droogjes? En wil je jezelf bijscholen op wijngebied? Wine Folly is het cursusboek voor iedere toekomstige vinoloog en liefhebber, geschreven door Madeline Puckette en Justin Hammack (de oprichters van Winefolly.com). Over het proeven van wijn, het identificeren van smaken, tips voor het serveren van wijn en een handleiding voor het combineren van wijn en eten. Laat je de keuring liever aan iemand anders over? Dan is er ook dit jaar weer de Omfietswijngids van Nicolaas Klei. Hij laat je op gestructureerde, maar humoristische wijze weten welke wijnen je in de rekken kunt laten staan, en van welke je een doosje extra kunt bestellen. Voor de afwisseling is een cocktail ook weleens lekker. Cocktails met Tess van Tess Posthumus, de beste vrouwelijke bartender ter wereld, laat zien hoe je thuis in een handomdraai zo’n lekker drankje maakt.    

Weet je welk van deze kookboeken je het liefst in je bezit zou hebben? Doe gauw mee met deze winactie en maak kans op het pakket van jouw keuze!    Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Culinair Prijzencircus

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken