Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Culinaire boeken verwacht in juli

Deze maand begint de zomervakantie. Er verschijnen daarom veel minder boeken dan in andere maanden. Desondanks verwachten we toch een paar mooie culinaire boeken met lekkere recepten, handige tips en een prachtige vormgeving. Hieronder onze selectie van culinaire boeken.
Uit welke boeken zou jij meteen willen koken?


De zilveren Lepel voor kinderen
De Italiaanse keuken is de ideale keuken voor kinderen. Welk kind houdt er nou niet van spaghetti, pizza of bosvruchtenijs? De Zilveren Lepel voor kinderen staat vol met heerlijke recepten uit het beroemde kookboek De Zilveren Lepel. Alles is speciaal aangepast voor kinderen, qua smaak en kooktechnieken. Het boek bevat extra tips over hoe je veilig kunt koken, uitleg over bereiding en welk keukengerei je nodig hebt.

Vegetarisch - Slechts 5 ingrediënten

De recepten in de serie Slechts 5 ingrediënten zijn niet alleen gekozen vanwege hun eenvoud en lekkere smaak, maar ook omdat ze maximaal vijf hoofdingrediënten bevatten. Door deze vijf-ingrediëntenbenadering ontstaat er een grote verzameling snelle, eenvoudig aan te passen gerechten, die niet alleen goedkoop en lekker zijn, maar waarvoor ook weinig boodschappen en voorbereiding nodig zijn. In een oogwenk leer je enkele basisrecepten en ontdek je dat koken een leuk en creatief proces is.
In deze serie verschijnen deze maand ook de delen: Italiaans, Slank, Taarten & Toetjes.

Suikervrij - Sue Quinn
We weten allemaal wel dat suiker ongezond is, maar het vermijden van suiker in voeding blijkt vaak lastiger dan gedacht. Suikervrij helpt om beetje bij beetje suiker uit het dieet te bannen - onder andere door suikervrije recepten voor alledaagse producten als ketchup, brood en jam te geven, die wanneer kant-en-klaar gekocht boordevol suiker blijken te zitten.

Beter, slanker, sterker - Marjolijn de Cocq
Van vasten tot veganisme, van metabolismedieet tot glutenvrij, van dr. Neil A. Barnard tot dokter Frank, van marathon tot urbanathlon – vier jaar lang onderwierp journaliste Marjolijn de Cocq zich aan de vele voedings- en sporthypes die voorbijkwamen. Ze viel af en kwam weer aan, verbeterde persoonlijke records en raakte geblesseerd. En ondertussen diende de next best thing zich alweer aan…

Boerenkool - Amelia Wasiliev
Boerenkool heeft internationaal een vlucht genomen als uiterst gezond ingrediënt. In dit kookboek vind je geen stamppotten, maar recepten voor 44 gezonde gerechten en 25 drankjes met superfood boerenkool. Maar ook met andere koolsoorten, zoals de steeds bekender wordende palmkool.

Gezond leven doe je zo! - Sven en Jennifer
Sven & Jennifer, de oprichters van de website Voedzaam & Snel, schreven eerder Het Groene Smoothie Boek en komen nu met Gezond leven doe je zo!, een lifestyleboek over gezonde voeding, beweging en ontspanning voor jonge (en oudere) mensen met een druk leven. We hebben immers allemaal een overvolle agenda en leiden een gehaast bestaan, maar zijn meer dan ooit geïnteresseerd in gezond eten en bewust leven. Sven & Jennifer laten zien wat nu wel en niet gezond is.

Polles Pannenkoekenboek
Pannenkoeken bakken leeft in elk gezin. Het is het eerste gerecht dat kinderen zelf leren maken. In Polles pannenkoekenboek komen de meest bekende, maar vooral ook de meest verrassende pannenkoeken aan bod. Open dit boek en je waant je in het avontuurlijke pannenkoeken restaurant van de Efteling: Polles Keuken. Polle, het ijverige koksmaatje van de Koninklijke keuken van het Hartenhof en al zijn medebewoners geven hun mooiste pannenkoekenrecepten prijs.Over de auteur

Natascha van der Stelt

461 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Culinaire boeken verwacht in juli

 

Overig

Gesponsorde boeken