Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Culinaire boeken verwacht in juni 2015

Deze maand verwachten we veel mooie culinaire boeken met lekkere recepten, handige tips en een prachtige vormgeving. Hieronder onze selectie van culiniare boeken waaraan we komende maand aandacht zullen geven op Hebban Culinair. Welke boeken plaats jij op je 'wil ik lezen' boekenplank? Uit welke boeken zou jij meteen willen koken?

Meer meesterlijk brood - Robert van Beckhoven   
Meer meesterlijk brood gaat verder waar Robèrt van Beckhovens eerste boek Meesterlijk brood ophoudt. De Meester Boulanger geeft in zijn tweede boek nog meer informatie over de broodnodige ingrediënten. Hij verklapt de tien gouden tips om teleurstellingen uit de oven te voorkomen. En, het allerbelangrijkste, hij geeft een 40-tal nieuwe, originele recepten prijs.

Seizoenskookboek - Donna Hay
Elk seizoen heeft zijn eigen smaken en verse ingrediënten: Donna Hay haalt er met haar gerechten absoluut het beste uit. Het hele jaar genieten van heerlijk eten.

Powerfood: van Friesland naar New York - Rens Kroes
Rens Kroes biedt opnieuw een verzameling recepten voor een happy & healthy lifestyle! Haar jeugd in Friesland legde de basis voor Rens’ kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. New York is de stad die ten grondslag lag aan Rens’ wens om voedingskundige te willen worden.

Het antidieetboek - Gerrit Jan Groothedde
Goed eten én gewicht verliezen is niet moeilijk als je bereid bent de vele marketingmythes door te prikken. Dit boek geeft je daarvoor de middelen in handen vanuit een stevige kennis van zaken en op basis van persoonlijke ervaring.

Hete vuren - Jeroen Hazebroek/Leonard Elenbaas
Welk type barbecue je ook hebt: dit boek leert iedereen op hout, houtskool en briketten te koken.
Een prijzige Big Geen Egg of andere dure hardware is niet per se nodig om te genieten van een mals stukje gegrild vlees. Barbecue-experts Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas laten zien hoe dat moet.


De wilde kalender - Elsje Bruijnesteijn
Seizoensgebonden eten uit de regio is niet alleen gezond, duurzaam en betaalbaar, maar vooral erg lekker. Met praktische tips, recepten en veel wildplukinformatie. De wilde kalender is een handig naslagwerk voor de duurzaam-bourgondische (hobby) kok die eens wat anders wil dan ingevlogen sperziebonen uit Afrika van de supermarkt.

L'art de table - Gintare Marcel
L'art de la table neemt de lezer mee door de gebieden rond de zee en met vele bekende en onbekendere recepten voor culinaire geneugten voor de hele dag. Van pasta, soepen, borrelhapjes tot hoofdgerechten; meer dan 100 internationale recepten verfraaid met werkelijk prachtige fotografie.

BBQ de outdoor cooking bijbel - Peter de Clerq
eter De Clercq verzamelt in dit boek alle hoogtepunten van 25 jaar barbecueën: alle onmisbare klassiekers van de menukaart, meer dan 75 gloednieuwe recepten en 25 feestrecepten. De recepten zijn helder geschreven en zowel toegankelijk voor de hobbykok als de professional.
                 
My new roots- Sarah Britton
In My new roots geeft Sarah 100 vegetarische (en vaak vegan) recepten, die vrij zijn van bewerkte ingrediënten (waaronder geraffineerd meel en geraffineerde suikers) en die je helpen gezonde keuzes te maken. Ze geeft recepten voor het zelf maken van onbewerkte ingrediënten (amandelmelk) en het verminderen van onze suikerinname.

Vegadutchie- Jolijn Pelgrum
In Vegadutchie vind je vele verleidelijke foto's, herkenbare verhalen en praktische variatietips. Het kookboek bevat zowel spannende, nieuwe recepten als bijgewerkte toppers van het blog. Jolijn laat zien dat gezond eten niet alleen heel simpel, maar vooral ontzettend leuk en lekker is. Vegadutchie is 100% vegan, 100% relaxt, 100% genieten!
     
Dineren met dictators - Victoria Clark, Melissa Scott
Met Dineren met dictators komen we van alles te weten over het comfort food en de eetgewoonten, de tafelmanieren en de spijsvertering van onder meer Stalin (kip met walnoten), Amin (geitenvlees), Mao (varkensbuik) en Castro (schildpaddensoep).
    
Veggie (groenten uit Veg!) - Hugh Fearnley-Whittingham
De recepten met groente uit Veg! zijn een megasucces. En nu is er dan ook een speciale, kleine Veg! - 224 pagina's met recepten met groente in de hoofdrol. Niet alleen voor de vegetariër, maar voor iedereen die wat meer wil afwisselen met groenten is dit een boek vol inspiratie.

Boerenkool - Amelia Wasiliev
Boerenkool heeft internationaal een vlucht genomen als uiterst gezond ingrediënt. In dit kookboek vind je geen stamppotten, maar recepten voor 44 gezonde gerechten en 25 drankjes met superfood boerenkool. Maar ook met andere koolsoorten, zoals de steeds bekender wordende palmkool.

Ambachtelijk brood bakken - Cathy Ytak
In Ambachtelijk brood bakken staan 28 recepten voor brood bakken zonder broodbakmachine. Het boek is ingedeeld in de categorieën klassieke broden, broden met een smaakje, gevulde broden, speciale broden en brioches.

SLA - Ida de Haart
SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag.
De saladbar SLA is een daverend succes. Ontdek hun groene recepten: met salads en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten.


De snelle afvalmachine, afvallen begint in je darmen - Rafael Kellman
In De snelle afvalmachine vertaalt Raphael Kellman de huidige wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding en gezonde darmen naar een praktisch en haalbaar dieet. Een goede darmflora maakt je immers gezond en slank, terwijl een slechte darmflora je ziek en dik maakt, want afvallen begint in je darmen!

Zilt en bitter - Ria Loohuizen
In Zilt en bitter gaat Ria Loohuizen in op de cultuurhistorische achtergrond en culinaire waarde van bekende en minder bekende planten als absinthalsem, boerenwormkruid en cichorei. Ook krijgen de eigenzinnige en verrassende smaken van zeekraal, zeesla en zoutmelde aandacht. Een inspirerend boek vol nieuwe smaaksensaties.

50 curry's uit Thailand - Vatcharin Bhumichitr
De authentieke en uiterst gevarieerde Thaise keuken is beroemd om het gebruik van verse kruiden en groenten. Maar het begint allemaal met het maken van een goede cur­rypasta – het hart van vrijwel ieder curry – bereid met aromatische kruiden en specerij­en. Vatch begint dan ook met het uitleggen hoe je een reeks van deze pittige mengsels maakt. De prachtige foto’s en handige tips helpen je vervolgens de niet te versmaden groente-, vlees- en viscurry’s zelf te berei­den.

De zomer op tafel - Stéphane Reynaud
Kip met knoflookkorst, Lamsspiesen met basilicum, Ratatouillepotjes met verse geitenkaas , Kersenclafoutis en Abrikozen van de barbecue: in de namen van de gerechten die Stéphane Reynaud voor ons verzamelde klinkt de zomer al door.
In dit boek geeft hij voor iedere dag van de maanden juni, juli en augustus een heerlijk seizoensrecept. Fijne Franse gerechten waar we een voorbeeld aan kunnen nemen.

Aan de keukentafel van mijn schoonmoeder Eten, liefde en leven in Napels - Katherine Wilson
Katherine Wilson vertelt in Aan de keukentafel van mijn schoonmoeder op sprankelende en scherpzinnige wijze over het leven met haar kleurrijke Italiaanse schoonfamilie, hun taal, cultuur en culinaire tradities.

Het rookboek - Jeremy Schmid
Jeremy Schmid kookt graag volgens traditionele methoden en met natuurlijke producten. In dit boek vertelt hij hoe u uw eigen rookoven kunt maken en welke technieken nodig zijn voor verschillende etenswaren.



Over de auteur

Natascha van der Stelt

450 volgers
687 boeken
20 favoriet


Reacties op: Culinaire boeken verwacht in juni 2015

 

Overig