Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Cursus Foodbloggen door Hebban Culinair recensente Merel Kamp

Wil je een eigen foodblog waarin je schrijft over lekker eten en je favoriete recepten, maar heb je geen idee hoe en waar te beginnen? Dan is de Editio cursus foodbloggen van onze Hebban Culinair recensente Merel Kamp (Potaatoo.com) en Tal Maes (Kitchentablefood.com) beslist iets voor jou!

Via Editio, de eerste interactieve creative writing academy in Nederland, kan je online én interactief een cursus foodbloggen volgen.  EDITIO hanteert een uniek lessysteem: je leest de lessen en maakt de opdrachten online in jouw eigen tempo. Samen met je medecursisten en je docenten Merel Kamp en Tal Maes bespreek je je vorderingen. In de 6-weekse cursus leer je hoe je een meester op de korte baan wordt.
De eerste cursus start op 13 mei!

Dit leer je tijdens de cursus Foodbloggen
Schrijven met een format
Een goed foodblog heeft een format nodig. Waarover gaat mijn blog? Hoe baken je je onderwerp af? En welke keuzes maak je daarin? In deze module leer je definiëren waarover jouw blogs zullen gaan en deze te beschrijven in jouw eigen ‘About Page’.

Leesbaarheid, stijl en persoonlijk schrijven
Een goed foodblog staat of valt met de vraag of het goed geschreven is. Receptuur schrijven is een kunst, net zoals een recensie over een nieuw restaurant, een hotspot of foodtrend. Beknoptheid en persoonlijke stijl zijn hier de doorslaggevende factoren. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw blog ook die persoonlijke toets krijgt?
 
Kort en oprolbaar schrijven
Een goed foodblog is niet alleen kort en puntig, het heeft ook een bepaalde opbouw. En een goede titel, tussenkoppen en bijschriften. Daarmee oefen je in deze module.
 
Vormgeving
Beeld, styling en opmaak zijn -naast tekst- essentieel in een foodblog. Als het beeld en de opmaak niet smaakmakend zijn, ben je je lezer kwijt.
 
Schrijven met zoektermen
Als je blogt, wil je ook dat ze gelezen worden. Maar hoe schrijf je je blogs zo dat ze door zoekmachines worden gevonden?

Korting
Voor Hebban Culinair lezers is er een mooie korting van 15%! Normaal gesproken kost de cursus €325,-. Gebruik kortingscode '15FOODBLOG2015' en betaal € 276,25.

Volg Merel Kamp op Hebban Culinair.
Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Cursus Foodbloggen door Hebban Culinair recensente Merel Kamp

 

Gesponsorde boeken