Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Dagelijkse boekenquiz tijdens Boekenweek

Tijdens de Boekenweek presenteert Sanne Wallis de Vries het nieuwe programma: VPRO Nationale Boekenquiz. Zestien schrijvers gaan van maandag 14 tot en met vrijdag 18 maart de strijd met elkaar aan, met in de eerste aflevering onder anderen Peter Buwalda en Esther Gerritsen.

De nieuwe literaire quiz wordt elke dag gespeeld tussen twee schrijversduo’s, die een duidelijke band met elkaar hebben. In de eerste aflevering van VPRO Nationale Boekenquiz nemen de bevriende bestsellerauteurs Peter Buwalda en Robert Vuijsje het op tegen de schrijfster van het Boekenweekgeschenk Esther Gerritsen en kersvers BNG Literatuurprijswinnaar Jamal Ouariachi. Laatstgenoemd tweetal kent elkaar van 'een geheim literair Facebookgenootschap'. Het duo dat na drie kennisrondes de meeste punten heeft, speelt vervolgens de dagfinale tegen elkaar. Elke dag levert dus één winnaar op. Deze vier dagwinnaars strijden op vrijdag 15 maart in de finale om de winst. 
 
Cabaretier Wallis de Vries ging direct akkoord toen de VPRO haar vroeg voor de presentatie. 'Ik vind het leuk om naast mijn werk in het theater af en toe iets totaal anders te doen', aldus de presentatrice. 'In het theater sta ik toch een beetje een monoloog te houden, het leuke van zo’n quiz is dat ik me ter plekke moet verhouden tot die schrijvers. En ik houd van boeken en van quizzen, ook niet onbelangrijk.'
 
De presentatrice heeft de kunst van het presenteren van een quiz deze winter kunnen afkijken van Philip Freriks; als deelnemer aan De Slimste Mens eindigde ze op de vijfde plaats en was ze de beste vrouwelijke kandidaat. 'Als Philip Freriks het kan, moet ik het toch ook kunnen?', grapt ze. 'Maar serieus: een quiz presenteren lijkt me vele malen spannender dan deelnemer zijn.'
 
De winnaar van de Quiz gaat naar huis met De Gouden Boekensteun en een boekenbon ter waarde van duizend euro.

VPRO Nationale Boekenquiz wordt van maandag 14 tot en met vrijdag 18 maart dagelijks uitgezonden vanaf 19.55 uur bij de VPRO op NPO2.


vpro.nl/boekenquizOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dagelijkse boekenquiz tijdens Boekenweek

 

Gerelateerd

Over

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen (1972) schrijft romans, columns en scenario’s voor tv en film...

Gesponsorde boeken