Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Dagvaarding voor auteur Erik Dijkstra

De ongeautoriseerde biografie van auteur en jakhals Erik Dijkstra over 'eenzame' schaatser Hans van Helden brengt de auteur in de problemen. Dijkstra heeft een dagvaarding ontvangen en er wordt geëist dat het boek uit de handel wordt gehaald. Vanavond bij Jinek doet hij zijn verhaal.

Eind 2014 liep Erik Dijkstra oud-schaatser Hans van Helden tegen het lijf in het Thialf Stadion. De schaatser, die pers en publiek vermijdt, was jaren van de aardbodem verdwenen, maar bleek dus toch nog zo nu en dan Nederland te bezoeken.

Hebbanrecensent Luc Wierts waardeerde het boek met vier sterren en zei over Hoe sterk is de eenzame schaatser: 'Dijkstra steekt niet onder stoelen of banken dat hij een bewonderaar van Van Helden is, met name vanwege de prachtige stijl, maar ook door zijn grillige karakter. Toch moet hij ook toegeven dat niet alle verhalen die hij over de Brabander te horen krijgt, een al te florissant beeld van hem schetsen. Ondertussen geeft hij aan hoe hem van alle kanten wordt ingefluisterd om geen boek over Van Helden te schrijven. Iets wat hem juist zal hebben gesterkt in zijn streven dat toch te doen.'

Onze recensent opende zijn recensie met 'Erik Dijkstra bewijst oud-schaatser Hans van Helden eer met een biografie, maar of de oud-schaatser daar nou zo blij mee is.' en leek daarmee een vooruitziende blik te hebben.

Vanavond om 23.00 op NPO1 bij Jinek horen we het hele verhaal.

Lees hier een fragmentOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Dagvaarding voor auteur Erik Dijkstra

 

Gerelateerd

Over

Erik Dijkstra

Erik Dijkstra

Erik Dijkstra (1977) is een Nederlands journalist en presentator. Hij werd beken...

Gesponsorde boeken