Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

'Damse dagen' in de Hebban Thriller Leesclub

Vanaf vandaag is inschrijven mogelijk voor deelname aan de Hebban Thriller leesclub 143. Het boek dat de redactie heeft geselecteerd is: 'Damse dagen' van Raymond Rombout.

Damse dagen
Arturo Dias belandt in het onooglijke stadje Damme, op zoek naar zijn dochter Sara. Hij heeft ontdekt dat ze als undercover journaliste het imperium onderzoekt van de Nederlandse zakenman en witteboordcrimineel Herwig Verduyn. Daardoor dreigt ze in grote moeilijkheden te geraken. Al bij het eerste kopje koffie in het eerste het beste café geraakt Dias in de clinch met John Trappeniers, de luitenant van Verduyn. Trappeniers is expert Hapkido, tevens uitvinder van de dodelijke Ji Pangi, een geprepareerde wandelstok met uitschuifbaar mes. Vooraleer hij verdere brokken kan maken wordt Dias manu militari opgepakt door de federale politie. Commissaris Van Wanrooy overtuigt Dias dat hij de geknipte man is om te infiltreren bij het databedrijf van Verduyn. Dias wint het vertrouwen van Verduyn. Hij is aanwezig bij een drugstransactie, waarmee ook de bende van de Kletskoppen in het vizier komt, groothandelaars in cocaïne, van vader op zoon. Intussen speurt Sara, zich onbewust van haar vaders aanwezigheid, in de bestanden van Verduyn. Dat zal haar duur te staan komen. Dias moet het onmogelijke met het onrealiseerbare verzoenen. Hoe laat hij Verduyn in de val lopen? Hoe redt hij Sara uit diens klauwen?

Raymond Rombout
Raymond Rombout (Borgerhout, 1954) is een Vlaamse auteur, bedrijfsjournalist bij de NMBS (Belgische spoorwegen) en redacteur van het tijdschrift Het Spoor. Ook is hij freelance columnist en recensent. Kunstroof (2012) was zijn thrillerdebuut, met de door Rombout prachtig beschreven Ardennen als decor. Het is de start van een serie met in de hoofdrol Arturo Dias, een ex-guerrillero, ex-echtgenoot, ex-kunsthandelaar en ex-bajesklant. Kunstroof werd goed door lezers en diverse media ontvangen. Thrillerboek benoemde Rombouts schrijfstijl als uiterst prettig, met humor en sfeervolle beschrijvingen. Het tweede deel in de Arturo Dias-serie, Damse Dagen, verscheen in 2015. Rombout is gefascineerd door thrillers en alles wat met spionage te maken heeft. Hij is een hartstochtelijke fan van James Bond en een autoriteit op dit gebied. Hij schreef er vier boeken over, waaronder James Bond All-In (2008) en 50 jaar James Bond (2012); boeken vol met wetenswaardigheden, anekdotes, foto’s en filmrecensies over ’s werelds bekendste spion. Rombout biedt misschien wel de meest complete overzichten uit de James Bond-geschiedenis.

Uitgeverij Kramat stelt 15 leesexemplaren beschikbaar.

Raymond Rombout zal in deze leesclub lezersvragen beantwoorden.

Deelnemen is voor ieder geregistreerd forumlid mogelijk, je kunt je ook inschrijven als je kans wilt maken op een gratis exemplaar van een discussieboek.

Wat moet je doen?
1. Vul alle velden van het digitale inschrijfformulier volledig in.
2. Vul in het opmerkingenveld 1) je leeftijd in 2) waarom je deel wilt nemen aan deze leesclub en 3) is je accountnaam op Hebban anders dan je echte naam, vermeld dan je accountnaam.
3. Niet volledig ingevulde aanmeldformulieren worden niet in behandeling genomen.

Let op!:

  • De inschrijving sluit op zondag 14 juni 2015 om 24:00 uur. Daarna wordt bekendgemaakt wie een leesexemplaar heeft gewonnen en start de discussieronde Vóór het lezen als de eerste boeken bij de winnaars zijn bezorgd.
  • Van deelnemers die in aanmerking komen van een leesexemplaar, wordt verwacht dat ze aan alle onderdelen van de leesclub actief deelnemen en op de site Hebban.nl bij het discussieboek een lezersrecensie plaatsen.


Over de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: 'Damse dagen' in de Hebban Thriller Leesclub

 

Gerelateerd

Over

Raymond Rombout

Raymond Rombout

RAYMOND ROMBOUT * Geboren in Borgerhout , opgegroeid in Mechelen, uitgebloeid i...

Gesponsorde boeken