Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Daniel Craig in tv-bewerking van roman Jonathan Franzen

door Hebban Crew 1 reactie
Er ligt weer een heldenrol voor hem klaar, maar niet zoals hij van zijn James Bond-films gewend is. Daniel Craig speelt de rol van internetrebel in de tv-bewerking van de roman Zuiverheid van Jonathan Franzen. Dat meldt de entertainmentsite Deadline.

Purity van Jonathan Franzen verscheen vorig jaar. De Nederlandse vertaling Zuiverheid kwam bij uitgeverij Prometheus uit. De roman vertelt het verhaal van de Amerikaanse Purity Tyler, voor de mensen in haar omgeving bekend als Pip - zij schaamt zich voor haar echte voornaam. Haar moeder heeft nooit willen vertellen wie haar vader is. Als Pip een traumatische ervaring heeft in het Californische kraakpand waar ze woont, besluit ze naar hem op zoek te gaan.

Haar zoektocht leidt haar door Noord-Amerika en Latijns-Amerika, waar ze in contact komt met een charismatische, wereldberoemde internetrebel, Andreas Wolf, een soort lookalike van Wikileaker Julian Assange. Maar Pip weet niet dat Wolf zelf een geheim met zich meedraagt, uit een ver verleden, toen hij in Oost-Duitsland woonde en de Berlijnse Muur nog niet gevallen was.

Zuiverheid is een roman over identiteit, afstamming, liefde en seksualiteit, maar vooral over geheimen: van de intieme geheimen binnen een familie tot de levensgevaarlijke geheimen van kapitalistische multinationals en de hele westerse maatschappij. Van Daniel Craig, wereldberoemd van zijn rol als geheim agent James Bond, wordt verwacht dat hij de rol van internetoutlaw Wolf op zich zal nemen.

Volgens Deadline zal de serie twintig afleveringen tellen. Betaaltelevisiezenders Showtime en FX en streaming service Netflix zouden al interesse hebben getoond in de reeks. 

Jonathan Franzen brak in 2001 internationaal door met zijn roman De correcties, waarvoor hij de National Book Award ontving. In 2010 publiceerde hij Vrijheid

Bron: The BooksellerOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Daniel Craig in tv-bewerking van roman Jonathan Franzen

 

Gerelateerd

Over

Jonathan Franzen

Jonathan Franzen

Jonathan Franzen is een Amerikaanse schrijver. Voor zijn bestseller The Correcti...

Gesponsorde boeken