Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Dashners aan kop in de Hebban Fantasy Top 10

door Debbie (Hebban Crew) 7 reacties
De Hebban Boeken Top 10 toont de titels binnen een genregroep die het meest in beweging waren in de afgelopen week. De top 10 wordt berekend op basis van het aantal pageviews, waarderingen, favorieten en boekenplank-activiteiten van de lezerscommunity. De eerste drie posities van de toplijst Fantasy worden bezet door young adult fantasytitels.

Hebban Boeken Top 10 (Fantasy)

De nummer 1 van deze week:

De labyrintrenner van James Dashner

Een boek uit 2009 voert de toplijst voor het genre sciencefiction & fantasy aan, dat is best bijzonder te noemen. De labyrintrenner van James Dashner verscheen evenwel pas in het Nederlands in 2014, tegelijk met de wereldwijde release van bioscoopfilm The Maze Runner. Schroeiproeven, de sequel, volgt op de derde plek in de top 10 van deze week.

Van Dashners nieuwe reeks De Sterfelijkheidsdoctrine (Mortality Doctrine) zijn inmiddels ook drie delen in het Nederlands verschenen. Dashner was ter ere van de publicatie van het derde boek, Survivalgame, in Nederland. Hebban interviewde de sympathieke auteur en vroeg naar de inspiratie voor deze nieuwe reeks:

'Dat kwam vooral van twee films, natuurlijk de Matrix en Inception. Toen ik de Matrix zag, had ik een idee over hoe het verhaal zou gaan, ik verwachtte een bepaalde twist in de film, maar die kwam nooit. En dat is de twist geworden die in mijn boeken heel belangrijk wordt. Dat idee bleef in mijn hoofd zitten, en toen zag ik Inception en het gegeven van een droom in een droom. Dat past ook heel goed bij virtual reality. Als virtual reality zo realistisch is dat je het verschil tussen werkelijkheid en simulatie niet kunt zien, hoe kun je dan ooit weten of je niet toch in virtual reality zit. That freaks me out sometimes. Wie weet zitten we nu wel in een simulatie… Daar heb ik mijn verhaal op gebaseerd.'

Of er meer fantasyverhalen van zijn hand zullen verschijnen is onzeker, want Dashner neigt naar de duistere kant: 'Ik hou er inderdaad van om angstig te worden gemaakt, ik hou van de huiveringen, het wachten tot er iets mis gaat. Maar mijn favoriete onderdeel van alle soorten storytelling is de menselijke aard, zien hoe ze reageren in situaties. Het vinden van een klein beetje licht in heel veel duisternis.'

Je kunt overigens nog tot 29 maart meedoen aan een winactie met gesigneerde exemplaren van Survivalgame.

Zie de volledige boeken top 10 voor fantasy

Alle Hebban Boeken Top Tienen van deze weekOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Dashners aan kop in de Hebban Fantasy Top 10

 

Gerelateerd

Over

James Dashner

James Dashner

James Dashner (1972) werd geboren in Georgia en woont nu met zijn vrouw en vier ...

Gesponsorde boeken