Hebban vandaag

Nieuws /

David Mitchell schrijft nieuw verhaal op Twitter

Door het succes van zijn eerdere avonturen op social media, heeft David Mitchell besloten om een nieuw verhaal op Twitter te schrijven.

Mitchell zal schrijven vanuit het perspectief van één van de personages uit zijn roman Doorgang, die eind oktober zal verschijnen. Voor de schrijver is het niet de eerste literaire uitspatting op Twitter. Eerder schreef hij het verhaal The Right Sort, dat de inspiratie vormde voor zijn nieuwe roman. In 6000 woorden en daarmee 300 tweets vertelde Mitchell uiteindelijk zijn verhaal. Met een nieuwe roman op komst besloot hij een personage tot leven te wekken op Twitter, zodat de lezer al enigszins kennis kan maken met de wereld uit zijn boek.

'De lezer moet het account beschouwen als een studie van het personage, waarin een spoor van broodkruimels wordt uitgestrooid dat je uiteindelijk naar een wereld leidt die net zo eentonig als jouw eigen woonplaats is,' aldus de auteur. In de hoofdrol speelt een IT'er met een tragikomisch karakter die op de drempel staat van een geheimzinnig huis. Wat er uiteindelijk met hem zal gebeuren zal te lezen zijn in Doorgang.

Het Twitter verhaal is te volgen via het account @I_Bombadil.

Bron: The BooksellerOver de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: David Mitchell schrijft nieuw verhaal op Twitter

 

Gerelateerd

Over

David Mitchell

David Mitchell

David Mitchell (1969) is een van de grootste schrijvers van dit moment. Zowel ...

Gesponsorde boeken