Hebban vandaag

Listmania /

De 11 van juli in de categorie Literatuur & Romans

door Hebban Crew 13 reacties
De verwachtlijst van Hebban biedt voldoende inspiratie voor je nieuwe leesuitdaging. Geweldig natuurlijk om al die nieuw te verschijnen boeken te ontdekken, maar hoe weet je nou welke titels je écht niet mag missen? De redactie van Hebban helpt je een handje en selecteert de veelbelovende hoogtepunten van de maand juli. Bekijk hier de selectie literaire en feelgoodromans.

Literatuur

In meerdere romans staan deze zomer familiebanden centraal. De beer van de Amerikaanse schrijver Andrew Krivak gaat over een meisje dat samen met haar vader midden in de natuur leeft, tot zij na zijn dood alleen achterblijft. Het personage in de roman Op het geniale af van de Duitse bestsellerauteur Benedict Wells groeit juist zonder zijn vader op en gaat naar hem op zoek zodra hij merkt dat zijn moeder loog over zijn afkomst. In Ik weiger na te denken van de Noorse auteur Lotta Elstad ontdekt een jonge vrijgezelle vrouw dat ze na een reis door Europa zwanger is. Tijdens de verplichte bedenktijd voor een abortus wordt ze geconfronteerd met grote levensvragen waar zij doorgaans haar ogen voor sluit.

Tatiana de Rosnay slaat met haar nieuwe roman Bloemen van de duisternis een totaal andere weg in. Het is een verhaal over de macht van kunstmatige intelligentie, vanuit het perspectief van drie generaties vrouwen, tegen de achtergrond van het Parijs van de nabije toekomst. In de roman Tussentijd van Erik Hensel ziet een man zijn jaren geleden verloren broer terug op televisie en besluit hem op te zoeken. Dan blijkt de man die hij treft heel anders dan verwacht en dat heeft grote invloed op zijn eigen leven. Een actuele roman van de Ierse auteur Donal Ryan tot besluit: in Over een vlakke, kalme zee zoeken drie mannen, waaronder een Syrische vluchteling, een thuis in een dorp in Ierland, waarna ze op onverwachte wijze samenkomen.

Feelgood

Deze maand geen al te zwijmelige feelgood: we hebben enkele romans verzameld die net wat meer spanning bieden. Het zomerse Een onvergetelijke dag van de Amerikaanse Elin Hilderbrand draait dan wel om een grote bruiloft, maar als er op die mooie dag in de ochtend een lichaam gevonden wordt, is iedereen op slag verdachte in een moordzaak. In De Spaanse belofte van Karen Swan moet de verloofde hoofdpersoon voor het regelen van een erfenis naar Madrid, en dat verandert haar hele leven. Binnenkort meer over en met dit boek op Hebban! Ook in Fatale erfenis van Rachel Rhys draait het om een twijfelachtige erfenis, maar dan enkele decennia eerder. De hoofdpersoon reist in dit geval af naar Frankrijk voor haar fortuin. De hoofdpersoon in Cristina Caboni's Het huis met de spiegels ontdekt in de Italiaanse villa waarin ze is opgegroeid een geheime kamer en daarmee ook een groot familiegeheim. En dan hebben we natuurlijk nog Debbie Johnson, die met Thuis in het Duincafé opnieuw de dorpsbewoners en bezoekers van het café opvoert, om dit keer een vrouw een plek te bieden die de voogdij kreeg over de dochter van haar pas overleden hartsvriendin. 

Meer verwachte boeken

Bekijk de verwachtlijst voor een compleet overzicht van alle nieuwe boeken die verschijnen. Elke week de verwachte boeken in je mailbox? Meld je dan aan voor de verwachtnieuwsbrieven 

De hoogste tijd om je Wil ik lezen-boekenplank aan te vullen!

Welke boeken ga jij zeker lezen?Over de auteur

Hebban Crew

2367 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 11 van juli in de categorie Literatuur & Romans

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken