Hebban vandaag

Listmania /

De 12 van juli in de categorie non-fictie

De verwachtlijst van Hebban biedt voldoende inspiratie voor je nieuwe leesuitdaging. Geweldig natuurlijk om al die nieuw te verschijnen boeken te ontdekken, maar hoe weet je nou welke titels je écht niet mag missen? De redactie van Hebban helpt je een handje en selecteert de veelbelovende hoogtepunten van de maand juli. Bekijk hier de selectie in de categorie non-fictie!

Mens, dier en maatschappij

Vier zeer verschillende boeken in deze categorie. Paul Verhaeghe (bekend van onder andere het boek Intimiteit) betoogt dat we de coronacrisis aan moeten grijpen om andere keuzes te gaan maken, zowel in de maatschappij als individueel. De goede immigrant is een verzameling persoonlijke verhalen, anekdotes, interviews en openbaringen van mensen die, via een lange omweg, van Nederland hun thuisland proberen te maken.

Zowel Over mensen en paarden en Max de wonderhond gaan over dieren. Juli Zeh (Ons soort mensen, Nieuwjaar) heeft het over paarden in het algemeen: het boek is een persoonlijke geschiedenis van mens en paard, en een must voor paarden- en literatuurliefhebbers. Kerry Irving vertelt over zijn vriend Max, de hond die hem erbovenop hielp toen hij na een auto-ongeluk schade opliep aan nek en rug, en werkloos en depressief werd.

Culinair

Slechts twee kookboeken lichten we deze maand. Big Mamma's cucina popolare is het tweede boek van restaurantketen Big Mamma. In het eerste boek (Big Mamma) maakten we al kennis met de Italiaanse keuken, in dit nieuwe boek vind je meer dan 120 recepten: echte klassiekers, maar mét moderne twist. Goed eten van eco-chef-kok Tom Hunt richt zich op lekker en duurzaam eten. Zijn missie is om duurzaam te eten, zonder daarvoor plezier, smaak of voedzaamheid op te offeren. De recepten zijn voornamelijk vegetarisch of veganistisch en volgen de seizoenen.

Zelfhulp & psychologie

Deze vier boeken hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal een fijner leven nastreven. Het overgave-experiment gaat over loslaten, vertrouwen en ja zeggen tegen alles wat op je pad komt. Licht leven focust zich op jouw eigenlijk geluk, in zeven stappen leer je om meer licht in je leven binnen te laten. Flow gaat over het beleven van de optimale ervaring en het leren kennen van je bewustzijn. En in het boek De kracht van verbinding stelt Vivek Murthy dat sociale verbintenis zorgt voor een betere gezondheid en een fijnere wereld.

Geschiedenis & biografie

En dan sluiten we af met deze twee verschillende titels. Voor de sportliefhebbers verschijnt Niki Lauda, de biografie van de bekende Formule 1 coureur. Vonkenregen is een geschiedenisboek en gaat over de laatste weken voor de Tweede Wereldoorlog uitbrak. 

Meer verwachte boeken

Bekijk de verwachtlijst voor een compleet overzicht van alle nieuwe boeken die verschijnen. Elke week de verwachte boeken in je mailbox? Meld je dan aan voor de verwachtnieuwsbrieven 

De hoogste tijd om je Wil ik lezen-boekenplank aan te vullen!

Welke boeken ga jij zeker lezen?Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 12 van juli in de categorie non-fictie

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken