Hebban vandaag

Listmania /

De 12 van oktober in de categorie spanning

door Hebban Crew 22 reacties
De verwachtlijst van Hebban biedt voldoende inspiratie voor je nieuwe leesuitdaging. Geweldig natuurlijk om al die nieuw te verschijnen boeken te ontdekken, maar hoe weet je nou welke titels je écht niet mag missen? De redactie van Hebban helpt je een handje en selecteert de veelbelovende hoogtepunten van de maand oktober. Bekijk hier de selectie in de categorie spanning!

Onze selectie

Hoewel we al veel vervolgdelen uit oktober genoemd hebben in ons artikel Wordt vervolgd (2), hebben we er ook een aantal bewaard voor hier. Zoals Kwaad bloed van Robert Galbraith (ook bekend als J.K. Rowling), het vijfde deel in de 'Cormoran Strike'-reeks. In deze thriller zal Strike zich voor het eerst op een cold case storten. Ook Robert Harris duikt het verleden in met zijn boek V2, waarin de Duitsers vanaf het strand van Scheveningen bommen op Londen weten te richten.

Ook kijken we uit naar het nieuwe boek van Alex North, De schaduwvriend. Paul Adams keert terug naar huis en zal een oude moord onder ogen moeten zien. Hij was in die tijd bevriend met zowel het slachtoffer als met de spoorloos verdwenen moordenaar. S.J. Watson levert met Flashback zijn derde thriller af, waarin filmmaker Alex besluit een spookstadje te gebruiken voor het schieten van haar documentaire. Maar met welke bedoelingen?

In Goede buren van Mattias Edvardsson verhuist een stel naar een idyllische buitenwijk van Stockholm, maar al snel leveren hun buren hen een gevoel van onbehagen op. En dan krijgt Bianca een ernstig ongeluk. Sara Blaedel weeft met Het meisje onder de boom een intrigerend web. Als het lichaam van een in 1995 verdwenen tiener wordt gevonden, pleegt een van haar vroegere vriendinnen zelfmoord en verdwijnt de ander. Een journaliste en erbij betrokken hoofdinspecteur gaan op zoek.

Eens in de zoveel jaar verdwijnt er een kind in het water, in een kleine, afgezonderde gemeenschap aan de kust van Zweden. Steeds op dezelfde januaridag. In het mysterieuze Winterwater van Susanne Jansson gaat de vader van de meest recente vermissing op onderzoek uit in de hoop dat hij zijn zoontje levend zal terugvinden. In het zesentwintigste deel van Andrea Camilleri's 'Montalbano'-reeks, De methode Catalanotti, vlucht de inspecteur uit het bed van zijn getrouwde geliefde, om vervolgens een verdieping lager op een lijk te stuiten.

Jeroen Windmeijer komt in oktober met De Genesissleutel. In Peru vinden Nederlandse toeristengids Ángel en zijn Peruaanse collega Luz een uitgedroogde man in de woestijn, omringd door Nazca-tekeningen. Ongewild worden ze bij het mysterie betrokken, want door wie – of wat – werd hij achtervolgd? Ze stuiten op een schokkende, alternatieve geschiedenis van de mensheid. En ben je fan van de Netflix-serie Undercover? Hugo Luijten schreef de prequel Alles of niets, waarin undercoveragent Bob Lemmens een rol speelt in een compleet nieuwe verhaallijn over een bende die gigantische bedragen witwast.

René Appel schreef met Overschot zijn vijfentwintigste thriller. Arend krijgt een dreigtelefoontje; stiefzoon Ferry is de man duizenden euro's schuldig. In het boek loopt de druk gestaag verder op voor Arend, terwijl Ferry zich vrolijk verder in de nesten werkt en Arend ook nog eens betrokken raakt bij een ernstig verkeersongeluk. Tot slot tippen we Julien van Peter Thiessen. De titulaire Julien is zwaar autistisch en mensenschuw. Hij werkt als lijkenwasser in een mortuarium en heeft een saai, routineus leven, tot hij een condoom met diamanten ontdekt in een van de lijken. Al snel zit een Nigeriaanse smokkelbende hem op de hielen.

Meer thrillers op Hebban

De Nederlandstalige thrillers van 2020 Wordt vervolgd: de nieuwe seriethrillers in 2020 (2) Meer verwachte thrillers Meest gelezen thrillers Thrillerleesclubs De populairste thrillers van dit moment Thrillers met vijf sterren-lezersrecensies Interviews met thrillerauteurs Thriller Café

Meer verwachte boeken

Bekijk de verwachtlijst voor een compleet overzicht van alle nieuwe boeken die verschijnen. Elke week de verwachte boeken in je mailbox? Meld je dan aan voor de verwachtnieuwsbrieven.

Elke dag het laatste boekennieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.Over de auteur

Hebban Crew

2204 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 12 van oktober in de categorie spanning

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken