Hebban vandaag

Listmania /

De 12 van oktober in de categorie YA

door Hebban Crew 4 reacties
De verwachtlijst van Hebban biedt voldoende inspiratie voor je nieuwe leesuitdaging. Geweldig natuurlijk om al die nieuw te verschijnen boeken te ontdekken, maar hoe weet je nou welke titels je écht niet mag missen? De redactie van Hebban helpt je een handje en selecteert de veelbelovende hoogtepunten van de maand oktober. Bekijk hier de selectie in de categorie Young Adult!

Nederlandstalig

Veel lezers zullen uitkijken naar Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer, vertaald door Merel Leene. In het Engels verschenen er al twee delen en staat het derde boek gepland voor januari 2021. Nu kan ook het Nederlandstalige publiek kennismaken met de trilogie, die losjes gebaseerd is op 'Beauty and the Beast'. We blijven in de koninkrijken en vloeken met Tussen de beesten en wilde rozen van Ashley Poston (bekend van Geekerella), vertaald door Lia Belt. Door de voorspoed van Cerys' dorp is het bos vervloekt geraakt. Als wezens uit het bos het dorp beginnen te bedreigen, zal Cerys de Vrouwe van het Woud moeten zoeken voor antwoorden.

Ook Erin Watt komt met een nieuw boek in oktober, When it's real. Popster Oakley heeft miljoenen fans en hangt graag de bad boy uit. Hij moet echter iets aan zijn imago doen, en kiest de doodgewone Vaughn om zijn vriendin te spelen. Zij vindt hem maar een arrogante sukkel. Het boek werd vertaald door Marie-Louise van Dongen. Daarnaast kunnen we genieten van het tweede boek van Astrid Boonstoppel, die vorig jaar op de shortlist van de Hebban Debuutprijs stond. Slechts vijf studenten worden jaarlijks toegelaten tot de eliteschool in De Academie. Ze worden zeer succesvol, maar hier naar school gaan heeft zo zijn prijs.

Met Shine van Jessica Jung duik je in de wereld van K-pop. Wat zou jij opgeven om je dromen waar te maken? De 17-jarige Koreaans-Amerikaanse Rachel Kim wil alles doen om door te breken, maar de constante noodzaak perfect te zijn begint haar op te breken, vooral als ze gevoelens krijgt voor K-popster Jason Lee. De vertaling is van Claudia Witteveen. Marieke Nijkamp, die in het Engels schrijft en wordt vertaald door Erica van Rijsewijk, komt met Zelfs als we zwijgen. Vijf vrienden komen nog één keer bij elkaar in een verlaten berghut, om afscheid te nemen van elkaar en het spel dat ze drie jaar lang speelden.

Danielle Bakhuis brengt een nieuwe horror uit, mooi op tijd voor Halloween. In Het huis zonder einde krijgen Samira en haar vrienden de kans om een verlaten landhuis te bekijken, in het Woud van Westerdam, waarvoor ze altijd gewaarschuwd zijn. Maar nieuwsgierigheid wint het van angst. Amina Laffet is de auteur van het YA-debuut Zwarte vijvers. In een nabije toekomst zijn sommige wijken tot no-go zones bestempeld, waar hulpverleners en politie niet meer in mogen. Terwijl een onschuldige jongen ligt dood te bloeden, twijfelt een aantal verschillende mensen of ze erbij betrokken moeten raken.

Engelstalig

Christina Henry komt met The Ghost Tree ook met een spannend verhaal voor Halloween. Lauren gelooft dat een monster achter de vermissingen zit in haar stadje, en gaat op onderzoek uit. Maar als ze antwoorden begint te krijgen, lijkt het erop dat er iets in haar woonplaats helemaal fout zit. Leigh Bardugo is beroemd geworden met haar 'Grishaverse'-boeken, en The Lives of Saints is daar een aanvulling op. In dit boek vind je de verhalen uit het geloof van de Grishaverse, over helden en heiligen. De kleurrijke illustraties zijn van Daniel J. Zollinger.

Voor One for Sorrow, het eerste deel in de 'modern gothic'-thrillerreeks 'The Magpie Society', slaan Zoe Sugg en Amy McCulloch de handen ineen. Als een lichaam wordt gevonden op het strand gaat nieuwe student Audrey op zoek naar de waarheid achter de obsessie die de school heeft met eksters, en wil haar kamergenote Ivy weten wat haar vriendin Lola is overkomen. Tot slot tippen we The Secret Life of Addie LaRue van V.E. Schwab, waarin Addie een Faustiaanse overeenkomst sluit; ze zal eeuwig leven, maar is vervloekt door iedereen vergeten te worden. Maar dan, na 300 jaar, herinnert iemand zich haar naam.

Meer Young Adult op Hebban

Back to School | YA editie Kort maar krachtig: de novelle voor young adults Meer verwachte YA Meest gelezen YA Young Adult leesclubs De populairste YA van dit moment YA met vijf sterren-lezersrecensies Interviews met YA-auteurs Liefde voor YA spot

Meer verwachte boeken

Bekijk de verwachtlijst voor een compleet overzicht van alle nieuwe boeken die verschijnen. Elke week de verwachte boeken in je mailbox? Meld je dan aan voor de verwachtnieuwsbrieven.

Elke dag het laatste boekennieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.Over de auteur

Hebban Crew

2181 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 12 van oktober in de categorie YA

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken