Hebban vandaag

Listmania /

De 13 van september in de categorie YA

door Hebban Crew 4 reacties
De verwachtlijst van Hebban biedt voldoende inspiratie voor je nieuwe leesuitdaging. Geweldig natuurlijk om al die nieuw te verschijnen boeken te ontdekken, maar hoe weet je nou welke titels je écht niet mag missen? De redactie van Hebban helpt je een handje en selecteert de veelbelovende hoogtepunten van de maand september. Bekijk hier de selectie in de categorie Young Adult!

Nederlandstalige YA

Voor het grote werk is het wat betreft YA-boeken nog even wachten tot oktober, maar ook in september verschijnt er al een aantal mooie boeken. Zoals American Royals van Katharine McGee, waarin je kunt genieten van alle intriges en liefdesavonturen van het Amerikaanse koningshuis. Of Shiny broken pieces, het tweede deel van 'Tiny pretty things' door Sona Charaipotra en Dhonielle Clayton, over een prestigieuze balletacademie en danseressen die alles doen voor de perfecte rol. Beide boeken bieden een heerlijk smeuïg verhaal vol soapy ontwikkelingen. 

Ook voor fans van Karen McManus is er iets nieuws te ontdekken: Kathy Tailor komt met Onvindbaar, waarin Freya's vader haar naar een kostschool stuurt. Daar probeert Freya de dood van haar moeder te boven te komen en tegelijkertijd haar verdwenen klasgenootje te vinden. Ook Alby bevindt zich op onontdekt terrein in Nog één kans van Alieke Bruins; hij gaat met zijn oom en neven mee van Ierland naar Nederland, waar hij ontdekt dat zijn oom niet is wie hij dacht, hij alles op het spel zet om zijn moeders leven te redden en hij ook nog eens verliefd wordt.

Van De scherven van Amy Giles zul je vandaag een sneak preview kunnen lezen, over twee jongeren die allebei hun broer verloren tijdens een schietpartij op school. Ze vinden troost bij elkaar, maar hoe verstandig is dat als je allebei een gebroken hart hebt en probeert om te gaan met een traumatische gebeurtenis? Ook in Het rode lint is er hoop te vinden op een plek vol ellende, zoals een (echt bestaand hebbend) naaiatelier midden in Auschwitz. Lucy Adlington vertelt het verhaal van Lucy, die op veertienjarige leeftijd jurken naait voor de nazi-elite.

Boekenweek voor Jongeren

Van 18 september tot en met 27 september is het weer Boekenweek voor Jongeren! Dat betekent allereerst de bekendmaking van de twee winnaars (in de categorieën vertaald en oorspronkelijk Nederlandstalig) van Het Beste Boek voor Jongeren 2020 (bekijk hier de shortlist). Daarnaast betekent het ook dat er weer een nieuwe 3PAK wordt uitgedeeld bij deelnemende boekhandels; een speciale, jaarlijkse uitgave met drie korte verhalen. Dit jaar zijn er maar liefst vier auteurs, want één van de verhalen is een graphic novel. Deze wordt geschreven door Pepijn Lanen en geïllustreerd door Floor van het Nederend. De overige twee verhalen zijn van jeugdthriller-auteur Daniëlle Bakhuis en Johan Fretz (Onder de paramariboom).

Engelstalige YA

In Engelstalige YA word je in september voorzien van een mooie spreiding aan genres en onderwerpen. Bekend auteur Marie Lu komt met het eerste deel in een nieuwe reeks. In Skyhunter vecht Talin uit naam van haar land voor vrijheid. Daarvoor zullen ze de oprukkende Federatie moeten stoppen, die vecht met mutanten. De eveneens goed bekende Garth Nix komt met een boek over vechtende boekhandelaren (de linkshandigen; de rechtshandigen zijn de intellectuelen), die moeten voorkomen dat de Oude Wereld overloopt in de Nieuwe in The Left-Handed Booksellers of LondonVoor meer boeken over bibliotheken en boekhandels kijk je trouwens hier.

Voor een meer subtiele hint van magie zoek je het bij Watch over Me van Nina LaCour of Early Departures van Justin A. Reynolds. In Watch over Me probeert Mila, nu te oud voor een pleeggezin, een rustig en teruggetrokken leven te leiden. Maar de geesten in haar nieuwe woonplaats brengen ook haar eigen trauma's naar de oppervlakte. Reynolds komt met een speculatief verhaal waarin Jamals beste vriend Q tijdelijk weer tot leven gewekt kan worden. Het geeft Jamal kans om alles weer goed te maken dat misging tussen hen, maar Q weet niet waarom dit ineens zo dringend is.

Wil je het toch liever luchtig hebben deze maand? Dan pak je Charming as a Verb erbij van Ben Philippe. Henri kan echt alles bereiken dankzij zijn charme en mooie glimlach. Behalve bij zijn buurmeisje Corinne. Als zij ontdekt dat een van Henri's bijbanen nogal louche is, chanteert ze hem om haar eigen populariteit op te krikken. En voor de fans van Becky Albertalli is er How It All Blew Up van Arvin Ahmadi. De 18-jarige Amir heeft altijd geweten dat uit de kast komen een probleem zou opleveren voor zijn islamitische familie, maar dat het zou eindigen in een ondervragingsruimte op het vliegveld...

Meer verwachte boeken

Bekijk de verwachtlijst voor een compleet overzicht van alle nieuwe boeken die verschijnen. Elke week de verwachte boeken in je mailbox? Meld je dan aan voor de verwachtnieuwsbrieven

 

Elke dag het laatste boekennieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.Over de auteur

Hebban Crew

2165 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 13 van september in de categorie YA

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken