Hebban vandaag

Listmania /

De 14 van november in de categorie spanning

door Hebban Crew 15 reacties
De verwachtlijst van Hebban biedt voldoende inspiratie voor je nieuwe leesuitdaging. Geweldig natuurlijk om al die nieuw te verschijnen boeken te ontdekken, maar hoe weet je nou welke titels je écht niet mag missen? De redactie van Hebban helpt je een handje en selecteert de veelbelovende hoogtepunten van de maand november. Bekijk hier de selectie in de categorie spanning!

Thrillers van november

In Toevluchtsoord van Jérôme Loubry, vertaald door Saskia Taggenbrock, gaat Sandrine naar het eiland waar haar grootmoeder leefde en stierf. Een gruwelijk geheim houdt het eiland echter in de ban en als Sandrine zwaargewond aanspoelt aan de Franse kust, blijkt niemand ooit van het eiland gehoord te hebben. We gaan de toekomst in met Eternal van Steven van Belleghem. Programmeur Romy ziet haar grote droom – de lancering van de nieuwe technologie Eternal – veranderen in een nachtmerrie als er onverklaarbare dingen gebeuren.

In De laatste vlucht van Julie Clark, vertaald door Els van Son, bereidt een vrouw haar ontsnapping voor, weg van haar ontvlambare echtgenoot. Ze ruilt van vliegticket met de eveneens vluchtende Eva, een mooi moment om van identiteit te veranderen en opnieuw te beginnen. Maar ze erft ook Eva's problemen. Sarah Blau komt met De anderen, vertaald door Hilde Pach. Een van Sheila's oudste vriendinnen is vermoord. De prominente, bewust kinderloze feministe heeft een babypop vastgelijmd aan haar handen. Sheila weet dat ze de dader moet zoeken in hun vroegere vriendengroep.

Franka's leven is na haar hersenbloeding niet meer hetzelfde. Maar zijn alle veranderingen daar wel echt aan te wijten? Loes den Hollander laat haar lezers met Wacht maar af op elke pagina gissen naar de ware redenen. Tana French schreef Een zondagskind, vertaald door Irene Paridaans. Toby beschouwt zichzelf als een echt zondagskind, een gelukkige jeugd en alles gaat hem voor de wind. Tot hij na een brute overval gaat herstellen in het familiehuis buiten de stad, waar een schedel wordt gevonden.

Ook in november: Een voor een van Ruth Ware, vertaald door Hanneke van Soest. Aandeelhouders en directeuren komen samen in een exclusief alpineskigebied. Als een van de bestuursleden verdwijnt en de rest insneeuwt, blijken ze gevangen te zitten met een moordenaar. In Het duistere net van Carmen Mola staat Elena tegenover een machtig crimineel netwerk. Ze ontvoeren jongeren en laten hen gruwelijke dingen doen, live online vertoond. Elena's vermiste zoon lijkt erbij betrokken te zijn, en dat maakt haar tot een vrouw met een missie.

Wordt vervolgd

Jack Brigance is terug in Een tijd voor genade van John Grisham, nu als advocaat van een zestienjarige jongen die verdacht wordt van de moord op een politieagent en kans loopt de doodstraf te krijgen. Ook Lars Kepler komt met een nieuw boek, Spiegelman, vertaald door Edith Sybesma. Vijf jaar na haar verdwijnen wordt een jonge vrouw dood teruggevonden. Wie was de man die ze zag in het raam? Joona Linna roept de hulp in van een hypnotiseur om de herinneringen boven te halen van de verwarde ooggetuige. In het derde deel over Atlee Pine, Daglicht van David Baldacci, gaat de FBI-agente eindelijk achter de waarheid aan omtrent haar verdwenen tweelingzus. Het boek werd vertaald door Jolanda te Lindert.

Luc Deflo overleed in 2018, maar nog altijd verschijnen er boeken van zijn hand. Carpe Diem is het 21ste boek met Dirk Deleu in de hoofdrol, waarin een welgesteld gezin op beestachtige wijze wordt vermoord op hun landgoed. Ook Jack McEvoy mag weer aan de slag in Een gewaarschuwd man van Michael Connelly, vertaald door David Orthel. Dit keer wordt hij zelf verdacht als een seriemoordenaar zijn one night stand vermoordt. Tot slot komt Robert Pobi in november met Onder druk, vertaald door Jonas de Vries. Bij een gigantische explosie komen 702 mensen om het leven, maar het gebouw blijft grotendeels intact. Zoveel precisie betekent opzet, en de FBI schakelt iedereen in die maar kan helpen.

Ook noemenswaardig

Meer thrillers op Hebban

Hot or Not: Het meisje onder de boom De Zilveren Strop schrijfwedstrijd Meer verwachte thrillers Meest gelezen thrillers Thrillerleesclubs De populairste thrillers van dit moment Thrillers met vijf sterren-lezersrecensies Interviews met thrillerauteurs Thriller Café

Meer verwachte boeken

Bekijk de verwachtlijst voor een compleet overzicht van alle nieuwe boeken die verschijnen. Elke week de verwachte boeken in je mailbox? Meld je dan aan voor de verwachtnieuwsbrieven.

Elke dag het laatste boekennieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.Over de auteur

Hebban Crew

2184 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 14 van november in de categorie spanning

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken