Hebban vandaag

Listmania /

De 15 van juni in de categorie Literatuur & Romans

door Hebban Crew 14 reacties
De verwachtlijst van Hebban biedt voldoende inspiratie voor je nieuwe leesuitdaging. Geweldig natuurlijk om al die nieuw te verschijnen boeken te ontdekken, maar hoe weet je nou welke titels je écht niet mag missen? De redactie van Hebban helpt je een handje en selecteert de veelbelovende hoogtepunten van de maand juni. Bekijk hier de selectie in de categorie Literatuur & Romans.

Deze maand worden de boeken in de categorie Thrillers & Spanning tijdens de Thriller Tiendaagse in een apart artikel uitgelicht.

Literatuur

 

Binnen de literatuur vinden we deze maand enkele spannende boeken terug. In Er is een kans van Richard Russo komen enkele vrienden terug in een vakantiehuis waar het meisje waar ze allen gek op waren jaren eerder verdween. Ook Henk van Straaten kiest voor spanning in zijn novelle Kwaad bloed, waarin een indringer een rekening te vereffenen heeft met een goedgesteld echtpaar.

In de romans van Leïla Slimani, Laura FreudenthalerBibi Dumon Tak en Laura van der Haar staan familieverhalen centraal. Slimani duikt met Mathilde in haar eigen familiegeschiedenis, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de onafhankelijkheidsstrijd van Marokko tegen Frankrijk in de jaren 40. Freudenthaler zoomt in Fantoomliefde in op een relatie waarbinnen de vrouw ontrouw vermoedt en Dumon Tak vertelt in De dag dat ik mijn achternaam veranderde over het verlies van en de rouw om een zus. Van der Haar schreef met Een week of vier een coronaroman over een alleenstaande moeder die voor een onmogelijke keuze komt te staan.

Feelgood

 

Lezers die behoefte hebben om aan de werkelijkheid te onstappen in tijden van corona kunnen zich deze maand laven aan een aantal fijne feelgoodromans. Met de romans van Sue Moorcroft (Die vakantie in Frankrijk) en Catherine Mangan (De Italiaanse droom) liggen reisjes naar Frankrijk en Italië in het verschiet, al komen daar uiteraard ook de nodige familie- en liefdesperikelen om de hoek kijken. Komische taferelen vind je in de romans van Jane Fallon (Even tussen onsover twee collega's die het perfecte team vormen, tot een van hen promotie krijgt) en Tessa Bailey (De make-overwaarin een vergelijking met Bridget Jones niet achterwege kan blijven). 

Meer behoefte aan ontroerende verhalen? Clare Pooley schreef met Het eerlijkheidsexperiment een hartverwarmend verhaal waarin een oude weduwnaar mensen uitdaagt hun wáre levensverhaal te vertellen. Speechschrijver Nancy Olthoff debuteert deze maand met De achtbaantester, waarin de ietwat bijzondere hoofdpersoon valt voor een suikerspinverkoopster die hem uit zijn comfortzone trekt.

Verlies en liefde staan ook centraal in de boeken van Rebecca Yarros, Kelly Moran en Linda Holmes. In De kleur van Colorado keert een man terug naar zijn thuisstad, de stad die hij jaren eerder verliet nadat hij er terugkwam van het slagveld (zonder zijn jongere broer). Ook de dierenarts in Het begint met een nacht (het derde deel in de 'Redwood'-serie) kreeg een verlies te verwerken (dat van zijn vrouw), maar vindt hoop bij haar beste vriendin. En de hoofdpersoon in Oost west thuis best verloor haar man en neemt een voormalige beroemde topsporter in huis.

Meer verwachte boeken

Bekijk de verwachtlijst voor een compleet overzicht van alle nieuwe boeken die verschijnen. Elke week de verwachte boeken in je mailbox? Meld je dan aan voor de verwachtnieuwsbrieven 

De hoogste tijd om je Wil ik lezen-boekenplank aan te vullen!

Welke boeken ga jij zeker lezen?Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 15 van juni in de categorie Literatuur & Romans

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken