Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

De 15 van september in de categorie Literatuur & Romans

door Hebban Crew 22 reacties
De verwachtlijst van Hebban biedt voldoende inspiratie voor je nieuwe leesuitdaging. Geweldig natuurlijk om al die nieuw te verschijnen boeken te ontdekken, maar hoe weet je nou welke titels je écht niet mag missen? De redactie van Hebban helpt je een handje en selecteert de veelbelovende hoogtepunten van de maand september. Bekijk hier de selectie literaire en feelgoodromans.

Vertaald

Het is september, officieel de opening van het nieuwe boekenseizoen. En dat zullen we weten, want wat verschijnt er véél! De boekhandels zullen weer vol liggen met prachtige nieuwe verhalen en niet van de minste namen. In dit artikel lichten we de grote bekenden uit, boeken waarop veel fans zitten te wachten, die nu met een gerust hart het najaar in kunnen gaan.

In de vertaalde sectie vinden we onder andere een nieuwe roman van Elena FerranteHet leugenachtige leven van volwassenen (vertaling: Miriam Bunnik en Mara Schepers), over een meisje dat een bijzondere band opbouwt met haar tante, het zwarte schaap van de familie. Twee Zweden deze maand: Fredrik Backmans Angstige mensen (vertaling: Edith Sybesma) is een tragikomisch verhaal over een klungelig gijzeldrama in een appartementencomplex en Jonas Jonasson gaat wederom op de komische toer met Zoete, Zoete Wraak BV (vertaling: Corry van Bree). Michel Faber, de Schotse schrijver met Nederlandse roots, is na enkele jaren terug met een fantasievolle roman, D. (vertaling: Harm Damsma en Niek Miedema), waarin een meisje ontdekt dat de letter D uit de taal is verdwenen en deze terug probeert te halen. De Engelse auteur David Mitchell (Wolkenatlas) komt met opnieuw een veelbelovende roman die ook nog een Nederlands tintje heeft, over de vergane glorie van een bandje in de jaren zestig: Utopia Avenue (vertaling: Harm Damsma en Niek Miedema). En dan hebben we nog Emma Cline, die na haar veel geloofde debuutroman De meisjes nu met een verhalenbundel komt: Daddy (vertaling Tjadine Stheeman en Ariane Schluter).

Ook binnen het feelgoodsegment valt er weer genoeg te smullen. De Duitse auteur en Hebban-lieveling Sarah Lark schreef opnieuw een roman over Nieuw-Zeeland, Het familiegeheim (vertaling: Jolanda te Lindert), waarin het hoofdpersonage een ... familiegeheim ontdekt. Bestsellerauteur Nicholas Sparks kan er ook wat van, komende maand ligt er een splinternieuwe roman in de winkel, De terugkeer (vertaling: Grootenbrink Vertalingen), over een chirurg die door een explosie in Afghanistan gewondraakt en in de VS moet herstellen. Romantiek vast gegarandeerd. En dan hebben we natuurlijk Jenny Colgan: fans van haar eerdere romans én liefhebbers van knusse kerstsferen vinden alles wat ze nodig hebben in Winter in de kleine bakkerij (vertaling: Elise Kuip).

Nederlandstalig

Ook van Nederlandstalige auteurs verschijnt in september veelbelovend werk. Zo schreef Arthur Japin de roman Mrs. Degas, een historisch verhaal over een blind geworden schilder en een jonge archivaris. Nelleke Noordervliet voert in haar roman De val van Thomas G. een uitgever op die de fatale beslissing neemt een controversieel boek uit te geven. Ook in de roman Ruimte van Walter van den Berg staat een boek centraal: de hoofdpersoon schrijft per ongeluk een zeer succesvol zelfhulpboek waarmee hij een fanbase van hulpeloze mannen creëert, maar ook een golf aan zelfmoorden bewerkstelligt. 

Uit Vlaamse hoek kunnen we eveneens drie mooie uitgaven noteren. Oogje is een spannende road novel van Marnix Peeters over twee pubers, waarvan eentje (het titelpersonage) het syndroom van Down heeft. Kristien Hemmerechts brengt met Ik ben Emma een moderne hervertelling van het klassieke Emma van Jane Austen en Stefan Hertmans vertelt het bijzondere verhaal van het gezin van een SS'er dat eerder in zijn woning leefde: aan de hand van gesprekken met nabestaanden, archieven en intieme documenten reconstrueert hij het familieverhaal in De opgang.

Meer verwachte boeken

Bekijk de verwachtlijst voor een compleet overzicht van alle nieuwe boeken die verschijnen. Elke week de verwachte boeken in je mailbox? Meld je dan aan voor de verwachtnieuwsbrieven

 

Elke dag het laatste boekennieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 15 van september in de categorie Literatuur & Romans

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken