Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

De 19 kookboeken van 2018

door Hebban Crew 9 reacties
Het einde van kalenderjaar 2018 nadert en de Hebban Crew blikt terug op een mooie boekenjaar. En niets is leuker om het jaar in lijstjes samen te vatten; welke boeken maakten dit jaar een onuitwisbare indruk? Vandaag de 19 kookboeken van 2018, in willekeurige volgorde, speciaal voor jou samengesteld door de mensen achter Heel Hebban Kookt en Bakt.

1.   TLV van Jigal Krant

Het Gouden kookboek van 2018. Via zijn goede beschrijving van de recepten en de verhalen eromheen neemt Krant je mee op reis naar het kleurrijke Tel Aviv.

 

2.    Man.Eat.Plant van Lisette Kreischer en Maartje Borst

Met Man.Eat.Plant laten Kreischer en Borst zien dat veganistisch eten makkelijk en stoer kan zijn. Voor de ingrediënten van de meeste recepten is een gang naar de supermarkt afdoende.

3.   Jamie kookt Italië van Jamie Oliver

Samen met Gennaro Contaldo gaat Jamie in Italië op zoek naar de recepten van vroeger die verloren dreigen te gaan Ze bezoeken nonna’s om traditionele Italiaanse gerechten veilig te stellen. Dit op de inmiddels bekende Jamie-manier. Zonder poespas.

4.    Modern baking van Donna Hay

Laagdrempelig is het woord bij dit boek van deze topchef. De vormgeving van het boek is zoals voorgaande boeken van Hay prachtig. Kleurrijk, mooie foto’s en vooral recepten waar elke thuiskok wat van kan maken. Hay zit niet stil dit jaar, ze bracht ook een jeugdeditie uit van Basics to Brilliance.

5.    Simpel van Yotam Ottolenghi

Of het boek zijn naam eer aan doet valt te betwijfelen met deze auteur. In de receptuur duiken nog regelmatig exotische ingrediënten op als Za’hater en rozenharissa. Maar Ottolenghi zou Ottolenghi niet zijn als de resultaten niet overheerlijk zouden zijn.

6.    Uit huis met Jet van Jet van Nieuwkerk

Voor iedereen die op zichzelf gaat wonen. Makkelijke, hippe recepten begeleid door net zulke hippe foto’s.

7.    Het Pioppi dieet van Aseem Malhotra en Donal O'Neill

De dieetrage van 2018. Binnenkort een review op Heel Hebban Kookt en Bakt.

8.    Hoe dan? van Maroeska Metz

Een bijzonder kookboek, genomineerd voor het Gouden kookboek, waarin bij elk recept een QR-code gescand kan worden. Na het zien van de filmpjes die bij deze recepten staan weet je het antwoord op de vraag van de titel. Zo dus.

9.    Winterkost van Jeroen Meus

Het kookboek om de winterdip tegen te gaan. Deze Belgische topchef beschrijft recepten van ontbijt tot diner en alles daartussen op een eenvoudige, smakelijke manier.

     

10.   Sergio's smaakmakers van Sergio Herman

Deze Zeeuwse chef geeft met Smaakmakers maakbare recepten die voor iedereen haalbaar zijn. Het boek oogt fris en stoer.

11.   Meer koolhydraatarme recepten van Oanh Ha Thi Nogc

Als je minder koolhydraten wilt eten, kan je in dit boek de meest smakelijke, makkelijk te bereiden recepten vinden. Elk recept is duidelijk beschreven en voorziet van een foto.

12.   Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten van Pascale Naessens 

Ook in dit boek zijn de gerechten weer prachtig gefotografeerd op sfeervol gedekte tafels. En ze bewijst dat je met een minimum aan ingrediënten de meest heerlijke recepten kunt bereiden.

 

13.   Cheesecake van Sabine Koning

Een boek vol guilty pleasures van een foodblogger.. Foto’s waarvan je gaat watertanden.

14.   Kookbijbel van Niki Segnit

Van het ene recept kom je in het andere recept, een boek dat je blijft uitdagen, vol met goede, duidelijke uitleg en mooie verhalen van Niki Segnit.

 

15.   Koekjesbijbel van Rutger van den Broek

Alle koekjebakkers verzamelen. De gids met alle tips om koekjes te bakken.

16.   Zondag van Arno en Mirelle van Elst

Boek vol sfeervolle foto’s en hippe recepten om een zondag lekker lui thuis door te brengen terwijl je de hele dag aan het bakken en koken bent. Om het daarna uiteraard direct te eten.

17.   Smulpapen van Ronald Ockhuysen

Een verzameling columns en recepten uit het Parool. Heerlijke recepten en vermakelijke columns. Review volgt binnenkort op Heel Hebban Kookt en Bakt.

18.   Bakken voor iedereen van Christophe Declercq

130 recepten bij elkaar. Een streling voor het oog en de tong. De gerechten zien er uit als kunstwerkjes en door de stap-voor-stap foto’s en duidelijke aanwijzingen is het voor iedereen haalbaar. (Persoonlijk: het beste bakboek ooit gebruikt tot nu toe)

     

19.   Zomers koken met Yvon van Yvon Jaspers

Het boek is een feest om te doorbladeren. De zomer, het vakantiegevoel, het genieten straalt af van de cover en de foto’s in het boek. Een boek dat je zin doet krijgen om met vrienden in de tuin lang aan tafel te zitten met de lekkere en haalbare recepten die je hierin terugvindt.

Welk in 2018 uitgebracht kookboek behoort vanaf nu tot jouw favorieten? Laat het weten in een reactie onder deze lijst!

De leukste artikelen over kookboeken vind je op de homepage van Heel Hebban Kookt en BaktOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 19 kookboeken van 2018

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken