Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

De 19 van de Spannende Boeken Weken 2019

door Soraya Vink (crew) 15 reacties
Eerder deze maand werd je al getrakteerd op onze vertrouwde rubriek ‘De negentien van’ waar de redactie je tipt op nieuw te verschijnen boeken die je écht niet mag missen. Speciaal voor de Spannende Boeken Weken selecteerden we negentien spannende boeken die graag een plekje in jouw boekenkast innemen.

Nieuw en veelbelovend

De thrillers uit het buitenland vliegen ons tijdens de Spannende Boeken Weken ook weer om de oren. In dit geval ook veel nieuwkomers, die aan het begin van hun schrijverscarrière al hoge ogen gooien met hun eersteling of nu defintief doorbreken bij een groot publiek.

Zo is er de Britse auteur Leona Deakin die met haar twee boek Mind Games een bloedspannend plot weet neer te zetten. Essentie van het verhaal is een levengevaarlijk spel waar vier personen vermist door raken. De dochter van een van de slachtoffers haalt dokter Augusta Bloom, psycholoog en privédetective, over om zich in de verdwijningen te verdiepen. Naarmate Augusta zich steviger in de zaak vastbijt en het gedrag, de beweegredenen en de persoonlijkheden van de vermisten onder de loep neemt, komt ze tot een angstaanjagende ontdekking. Er is één heel duidelijke verbindende factor, een overeenkomende karaktertrek, en die karaktertrek maakt hen heel erg gevaarlijk. 

Lisa Jewell was voorheen vooral actief in het feelgoodgenre maar verlegt nu haar grenzen naar een heuse domestic noir-thriller. In Ik volg je loopt een onschuldige verliefdheid volledig uit de hand waarna het zich ontwikkelt als een obessie. 

Net een tikkeltje enger

Ben jij een lezer die graag voor een psychologische mindfuck of gruwelijk verhaal gaat klaarzitten? Dan mogen de volgende thrillers niet op je verlanglijstje ontbreken.

Spannend, grimmig, verontrustend en liefdevol. Hars van Ane Riel is de nieuwe Scandinavische thrillersensatie, de auteur won er namelijk vier literaire prijzen mee in haar taalgebied. Hoofdpersoon is de zesjarige Liv die voor de buitenwereld op tragische wijze is gestorven. In werkelijkheid houdt ze zich ergens schuil in een huis dat steeds voller dreigt te worden. 'Ane Riel beschrijft zeer geloofwaardig de gevoels- en belevingswereld van een uitzonderlijk meisje, en ondanks de grimmige en bizarre gebeurtenissen verkeer je als lezer in een universum waarin je het liefst blijft. Een buitengewoon origineel verhaal dat je deze zomer niet mag missen,' aldus redacteur Anna Jansen van uitgeverij Prometheus in de vooruitblik met zomertitels.

Denk je een nieuwe start te maken in een nieuwe woonplaats, blijkt er een losgeslagen seriemoordenaar een verleden te hebben daar. Het is het gegeven van de thrillersensatie De fluisterman van Alex North, waarin vader Tom en zijn zoon Jack indirect worden geconfronteerd met deze nalatenschap. Als er in het heden weer een jongetje verdwijnt, wordt voor het ergste gevreesd. Jack begint vreemde geluiden te horen, hij zegt zelfs gefluister te horen als hij bij het raam staat. Dit debuut werd al aan vijftien landen verkocht en de filmrechten staan al onder optie.

Koning van de plots die je na meerdere herlezingen pas echt door hebt, is Blake Crouch. Met een mix van sciencefiction en spanning, brengt hij met Reset weer een verhaal dat je aan het denken zal zetten. 'Mijn zoon is gewist.' Dat zijn de laatste woorden die de vrouw tegen Barry Sutton zegt voor ze van het dak van een wolkenkrabber springt. Barry begint onderzoek naar haar te doen en komt erachter dat er in het hele land mensen in een ander leven wakker worden dan dat waarin ze in slaap vielen. 

Eindelijk weten hoe het verder gaat met je favoriete seriepersonage

De fans staan te trappelen, de auteur van hun favoriete seriepersonage is ein-de-lijk klaar met een nieuw deel in de reeks. Maak maar alvast ruimte op je boekenplank voor deze toevoegingen!

Leek het net de goede kant op te gaan met seriepersonage Harry Hole, besloot de Noorse bestsellergigant Jo Nesbø dat het toch allemaal net wat erger kan. Het twaalfde deel, getiteld Het mes, heeft een spectaculaire wending: als Harry Hole na een nacht vol alcohol ontdekt dat hij is besmeurd met bloed, is het een startschot voor een nachtmerrie.

Een bijzonder crossover zien we in het nieuwste boek van Håkan Nesser, die een groot lezerspubliek aan zich verbond door zijn twee bijzondere seriepersonages die hij tot leven bracht. In De vereniging van linkshandigen maken Van Veeteren en Barbarotti voor het eerst en voor het laatst kennis met elkaar, volgens de cover van de thriller. 

Juni zou juni niet zijn als er geen nieuwe Karin Slaughter verschijnt. Ook dit jaar worden haar fans beloond voor het wachten, want seriepersonages Will Trent en Sara Linton. In Laatste weduwe is de spanning om te snijden als Will en Sara betrokken raken bij een complot dat veel verder reikt dan gedacht. Als Sara vervolgens ontvoerd wordt en in de handen van de vijand komt, telt er niets anders meer voor Will dan haar weer veilig in handen te krijgen.

De eigenwijzige politieagente Colomba Caselli heeft zich teruggetrokken voor een rustig leven. Toch moeten zij en haar partner Dante in Dood de koning, geschreven door Sandrone Dazieri, optreden om een raadselachtige familiemoord op te lossen. Wie de onderkoelde jongen die Colomba in haar schuur aantreft?

Van eigen bodem

Auteur Simon de Waal is terug met een nieuwe thriller. Systema zal een feest van herkenning zijn als je het spannende geschenk Vector hebt gelezen. Na de val van het communisme vluchtten eind jaren tachtig veel wetenschappers van het geheime Russische laboratorium Vector, waar dodelijke virussen werden ontwikkeld, naar het Westen. Als dertig jaar laten in Edinburgh een van hen wordt vergiftigd, zweert zijn dochter Sookie wraak. Tegelijkertijd ontdekt Alex in Amsterdam dat de kist van zijn moeder uit het gezamenlijke graf van zijn ouders is verdwenen. Heeft het Russische verleden van zijn vader er iets mee te maken?

Genomineerd voor de Hebban Debuutprijs en voor de Bookspot Schaduwprijs is Erik Betten, die in juni met zijn tweede thriller komt. De prijs gaat over de angsten in onze samenleving; wat gebeurt er als een app zo'n invloed uitoefent op de maatschappij dat de gevolgen niet terug te draaien zijn? 

Bij aankoop van minimaal 12,50 euro aan Nederlandstalige spannende boeken krijg je het geschenkboekje Dolores Dolly Poppedijn cadeau, geschreven door Thomas Olde Heuvelt. De Spannende Boeken Weken zijn dit jaar van 1 juni tot en met 21 juni en de auteur maakt een tour om zowel het geschenkboek als zijn nieuwe thriller Echo te signeren. Check deze site om te zien of Olde Heuvelt bij jou in de buurt komt.

Check voor nog meer spannende leesinspiratie de volledige lijst van 'De 19 van de Spannende Boeken Weken 2019'.Welke thriller(s) koop jij tijdens de Spannende Boeken Weken? Laat het weten in een reactie onder dit artikel!

 Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: De 19 van de Spannende Boeken Weken 2019

 

Overig

De 19 van de Spannende Boeken Weken 2019

op 16 mei 2019 door Hebban Crew 19 boeken 8 volgers 0 reacties 1 like
Gesponsorde boeken