Hebban vandaag

Listmania /

De 19 van mei 2020 in de categorie YA & Junior

door Hebban Crew 10 reacties
De verwachtlijst van Hebban biedt voldoende inspiratie voor je nieuwe leesuitdaging. Geweldig natuurlijk om al die nieuw te verschijnen boeken te ontdekken, maar hoe weet je nou welke titels je écht niet mag missen? De redactie van Hebban helpt je een handje en selecteert de veelbelovende hoogtepunten van de maand mei. Bekijk hier de selectie in de categorieën Young Adult & Junior!

Young Adult

Nederlandstalig

Er komen verrukkelijke boeken aan voor de YA-lezers! De maand mei laat zich niet stoppen door de corona-maatregelen. Het langverwachte De ballade van slangen en zangvogels van Suzanne Collins, bijvoorbeeld. Deze prequel op 'De Hongerspelen' heeft niemand minder dan Coriolanus Snow in de hoofdrol. Verder genieten we van het eerste deel van Kiera Cass' nieuwe serie, De beminde. En voor de fans van Taran Matharu is er het tweede deel van 'Contender'-trilogie, De uitdager. Spanning, gevaar en avontuur in het verschiet!

Engelstalig

Ook voor de lezers van Engelstalig is het genieten. Deel twee van de 'Aurora Cycle' van Amie Kaufman en Jay Kristoff verschijnt, Aurora Burning. Er gebeurde zoveel in het eerste deel dat we niet kunnen wachten te zien wat onze helden nu weer kunnen verwachten. Voor liefhebbers van sprookjesbewerkingen is er Girl, Serpent, Thorn van Melissa Bashardoust, waarbij niet het spinnewiel giftig is, maar de prinses. Als laatste belooft de contemporary Clap When You Land van Elizabeth Avecedo je hart te raken met dit verhaal. Zowel Camino in de Dominicaanse Republiek als Yahaira in New York krijgen te horen dat hun vader in een vliegtuigongeluk is omgekomen.

Kinderboeken

Tien jaar en ouder

Deze categorie biedt zoveel mooie boeken, het was bijna onmogelijk om te kiezen. Ik moet dit doen van Maren Stoffels gaat over een jongen met een dwangstoornis die naar een dwang-kamp gaat. Daar ontmoet hij een meisje met extreme smetvrees. In Rennen! van Cora Sakalli moet de 11-jarige Loep bij haar oom en tante gaan wonen als haar onstuimigheid ervoor zorgt dat haar zusje in het ziekenhuis komt. En in Het jaar dat de bijen kwamen van Petra Postert leert een meisje voor zichzelf opkomen door te zorgen voor de bijzondere erfenis van haar opa: zijn bijenvolk.

Verder kun je genieten van Alles wat ik nog met Gizmo wil doen van Ben Davies, over een jongen met een bucketlist voor zijn hond, die niet lang meer te leven heeft. Lees ook Het verloren veulen, het slotdeel van de duologie 'De paarden van Olympus' van Kallie George, waarin Pippa de oorlog tussen de Griekse goden moet stoppen. Als laatste hebben we In de ruimte is het stil voor je, van Nicole Panteleakos. De autistische Nova zit in een pleeggezin en is dol op ruimtevaart en sterrenkunde. Maar ze heeft maar één wens: dat haar weggelopen zus terugkomt voor de lancering van de Challenger.

Zeven jaar en ouder

In Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker van Harmen van Straaten krijgen Mattias en zijn ouders alleen een erfenis als Mattias een reis onderneemt. Iemand stelt hem op de proef, maar waarom? Van de makers van de 'Waanzinnige boomhut'-serie is er ook een nieuw boek: Ontzettend stom van Andy Griffiths en Terry Denton. Doe jij weleens iets ontzettend stoms, zoals een deur duwen als je moet trekken? Dan is dit voor jou! En een nieuwe 'Dummie de mummie', is dat bijzonder? Ja! Want dit is een heuse prequel. In Een jonge prins in het oude Egypte van Tosca Menten zien we Dummie voor hij een mummie werd. 

Prentenboeken en non-fictie

Bij de prentenboeken kun je lachen om De piraten komen! van John Condon, geïllustreerd door Matt Hunt. Het is het verhaal van de jongen die te vaak wolf riep, maar met een leuke twist op het einde. Het boek Prinses Eleonora van Marieke van Hooff is al een paar jaar geleden verschenen, maar heeft nu een geheel nieuwe vormgeving van Henk van der Gugten gekregen om Nora's avonturen recht te doen.

Bij non-fictie verlies je jezelf in een nieuw boek van Esther Walraven, geïllustreerd door Iris Boter. Waarom jij van sterrenstof bent vertelt je alles dat je moet weten over proefjes, stofjes en chemie. Ook tippen we je het kookboek Het geheim van de tuinJan Paul Schutten slaat de handen ineen met kok Joris Bijdendijk voor een spannend historisch verhaal gevuld met smakelijke recepten. Floor Rieder illustreert natuurlijk weer.

Meer verwachte boeken

Bekijk de verwachtlijst voor een compleet overzicht van alle nieuwe boeken die verschijnen. Elke week de verwachte boeken in je mailbox? Meld je dan aan voor de verwachtnieuwsbrieven 

De hoogste tijd om je Wil ik lezen-boekenplank aan te vullen!

Welke boeken ga jij zeker lezen?Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 19 van mei 2020 in de categorie YA & Junior

 

Gerelateerd