Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

De 20ste editie van De Nationale Voorleesdagen is van start

door Hebban Crew 1 reactie
De 20ste editie van De Nationale Voorleesdagen is van start gegaan. H.K.H. Prinses Laurentien las vanochtend voor bij OBS De Notenkraker in Hoogvliet tijdens Het Nationale Voorleesontbijt. In heel Nederland lazen bekende en onbekende Nederlanders voor op scholen, kinderdagverblijven en bibliotheken.

Zij lazen allemaal voor uit het Prentenboek van het Jaar 2023: Maximiliaan Modderman geeft een feestje, geschreven door Joukje Akveld en met illustraties van Jan Jutte. Tijdens de jubileumeditie maakten naast H.K.H. Prinses Laurentien de volgende BN'ers er een groot voorleesfeest van: Monique Westenberg, Victoria Koblenko, Joshua Nolet, London Loy, Milouska Meulens, Eva Cleven, ministers Dennis Wiersma en Robbert Dijkgraaf en staatssecretaris Gunay Uslu.

Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Joukje Akveld, geïllustreerd door Jan Jutte

Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen?

Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

Voorlezen als levenslange herinnering

Kinderen zijn nooit te jong om te worden voorgelezen. Het prikkelt de fantasie en vergroot de kennis. Bovendien is het gezellig en versterkt het de band tussen (groot)ouder en (klein)kind. Met een prentenboek haal je dus veel meer in huis dan alleen een boek. Je maakt er mooie momenten en levenslange herinneringen mee.

Een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten koos meerdere boeken uit die geschikt zijn voor dit voorleesritueel, de Prentenboek Top 10. Zij kozen hieruit bovendien Maximiliaan Modderman geeft een feestje als Prentenboek van het Jaar. Tijdens de campagne is het Prentenboek van het Jaar in een unieke mini-editie verkrijgbaar in de boekhandel voor maar € 5,75.

LEES VERDER: Hebban interviewt Joukje Akveld en Jan Jutte over Prentenboek van het Jaar 2023

Afbeelding: © Bas van Hattum

Meertalig voorlezen

Victoria Koblenko las vandaag voor uit de Nederlandse editie én de Oekraïense vertaling van het Prentenboek van het Jaar. Tijdens De Nationale Voorleesdagen zijn er bij de bibliotheek gratis vertalingen beschikbaar van het Prentenboek van het Jaar in het Pools, Turks, Arabisch en Oekraïens. Steeds meer kinderen worden in een andere thuistaal opgevoed, en dus ook in een andere taal voorgelezen. Want (groot)ouders kunnen het beste voorlezen in de taal van hun hart en emotie. Wist je dat onderzoek uitwijst dat een goede beheersing van de thuistaal kinderen helpt bij het leren van de schooltaal?

De Prentenboek Top 10

Wat is er leuker dan dat moment waarop je je kinderen of kleinkinderen voorleest? Ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen organiseert lezerscommunity Hebbban de Voorleesboeken Challenge. Stel vast hoeveel boeken je dit jaar wilt voorlezen, vul het aantal in en klik op de knop 'Start je challenge'. Zo makkelijk is het!

Naar de Voorleesboeken Challenge

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen 2023 duren nog t/m zaterdag 4 februari. De campagne stimuleert het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen en benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. DPG Media is partner en stimuleert (groot)ouders met haar titels om (meer) voor te lezen. Dit jaar is de twintigste editie van de campagne. Tijd dus voor een (voorlees)feestje!

Naar de Nationale VoorleesdagenOver de auteur

Hebban Crew

2524 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 20ste editie van De Nationale Voorleesdagen is van start

 

Gerelateerd