Hebban vandaag

Listmania /

De 23 van januari 2020 in de categorie fictie

door Hebban Crew 6 reacties
De verwachtlijst van Hebban biedt voldoende inspiratie voor je nieuwe leesuitdaging. Geweldig natuurlijk om al die nieuw te verschijnen boeken te ontdekken, maar hoe weet je nou welke titels je écht niet mag missen? De redactie van Hebban helpt je een handje en selecteert de veelbelovende hoogtepunten van de maand januari. Bekijk hier de selectie in de categorie fictie!

Literatuur en feelgood  

Na een rustige decembermaand verschijnen in januari weer meer dan voldoende nieuwe boeken, waaronder van enkele grote namen. Herman Koch, Arnon Grunberg, Susan Smit en Bart Chabot komen allen met nieuw werk. Ook uit vertaalde hoek is er nieuws: de in Engeland woonachtige schrijfsters Jessie Burton en Julie Cohen kunnen hun romans straks in vertaling in de boekhandels terugvinden.    

De nieuwe roman De stroopwafelshop van Astrid Harrewijn (bekend van de ‘Vrienden’-serie) ligt overigens net in de winkel en dat geldt ook voor Zij van Jennifer Weiner (bekend van het verfilmde In her shoes). Ernst Timmer (zijn vorige boek De val van mijn moeder werd genoemd door het boekenpanel van DWDD) komt met een zoals hij dat zelf noemt ‘Lage Landen-saga’, waarin hij twee fictieve biografen van een ex-premier aan het woord laat: Magma.  

Ook twee debutanten in dit lijstje deze maand: correspondent Jurriaan van Eerten onderzoekt in zijn debuutroman Buiten beeld hoe ver je als journalist mag en kunt gaan. Lucia van den Brink vertelt in haar roman Niemand zoals hij over de reis van een eenzame kleindochter op zoek naar haar opa.   

 

Thrillers 

Het thrillerseizoen begint vroeg in 2020. In dit januari-overzicht onder andere al vier thrillers van eigen bodem. Nathalie Pagie komt na vier delen met het journalistenduo Tara en Diego weer eens met een standalone: Noordkaap. Met twee Thrillzone Awards op haar palmares timmert Pagie goed aan de weg. Dat haar populaire collega M.J. Arlidge bereid is gevonden voor een vleiende quote is alvast pure winst: 'Een van de beste Nederlandse thrillerschrijvers,' aldus de Brit. In de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig ook nieuw werk van Anya Niewierra, Tomas Ross en Willem Asman

Nadat DNA, het eerste deel van de Huldar & Freyja-trilogie van Yrsa Sigurdardottir, als eerste cadeau in de Hebban Adventskalender 2019 werd weggegeven kan de IJslandse schrijfster vast en zeker rekenen op een nieuwe schare fans. Het afsluitende derde deel, RIP, ligt deze maand in de winkel. Landgenoot Ragnar Jónasson debuteert met het eerste deel in de Dark Iceland-serie: Sneeuwblind. 

Maar thrillermaand januari staat vooral in het teken van 'de tweede'. Van journalist T.M. Logan verschijnt 29 seconden (na het succesvolle Leugens uit 2019), Ilaria Tuti komt met De slapende nimf, het vervolg op Kind 39, Karen Cleveland met Dicht bij jou (na Wat je niet weet uit 2018) en van Pascal Engman verschijnt deze maand Vuurland, ook zijn tweede, maar het eerste deel van een trilogie rondom de Zweedse inspecteur Vanessa Frank. 

De meeste thrillerfans zullen waarschijnlijk uitkijken naar Doods geheim, het zesde deel in de Erika Foster-reeks van succesauteur Robert Bryndza.

Meer verwachte boeken

Bekijk de verwachtlijst voor een compleet overzicht van alle nieuwe boeken die verschijnen. Elke week de verwachte boeken in je mailbox? Meld je dan aan voor de verwachtnieuwsbrievenOver de auteur

Hebban Crew

2367 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 23 van januari 2020 in de categorie fictie

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken