Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

De 25 mooiste boeken van... Heleen van der Kemp

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Op basis van de top 25 persoonlijke favorieten van duizenden Hebban-lezers wordt in september de tweede editie van de Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van schrijver Heleen van der Kemp!

Heleen van der Kemp (1974) is een Nederlandse auteur en redacteur. Ze was onder andere werkzaam als communicatieadviseur. Na een opleiding aan de schrijversvakschool begon ze aan haar eerste misdaadroman. In 2010 debuteerde ze met Blond 15, een snelle detective die goed werd ontvangen. Blond 15 werd genomineerd voor de Crimezone Thriller Award in de categorie 'Beste debuut' en vormt het startpunt van een reeks met Britt Franken in de hoofdrol. In februari verscheen haar meest recente thriller Voor de meisjes.

'Ik heb zo ontzettend veel gelezen dat deze top 25 slechts een selectie is. Het is een mix van boeken die mij hebben geinspireerd, boeken uit mijn jeugd, werk van collega auteurs die ik goed vind en toppers uit mijn Kobo-bibliotheekje. En op nummer 1 een boek dat ik net heb dichtgeslagen.'

Auteursfoto © Yasmijn Tan, via uitgeverij Cargo

Vijf willekeurige boeken uit Heleens 25

 

Heleen van der Kemps volledige lijst bekijken én benieuwd naar haar nummer 1?

Bekijk hier de complete top 25

Begin vandaag met je persoonlijke top 25

Surf naar hebban.nl/1000 en maak jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las aan. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.  

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. 

Klik hier en begin direct!

Wil je ook kans maken op zo'n kek linnen Hebban-tasje, klik dan hier voor de spelregels.Over de auteur

Heleen van der Kemp

199 volgers
52 boeken
4 favoriet
Auteur


Reacties op: De 25 mooiste boeken van... Heleen van der Kemp

 

Over

Heleen van der Kemp

Heleen van der Kemp

Leesverslaafd sinds m'n vijfde en auteur van Blond 15, Afrekening, Onschendbaar,...

Gesponsorde boeken