Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

De 25 mooiste boeken van... Nadine Swagerman

door Nadine Swagerman 3 reacties
Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Op basis van de top 25 persoonlijke favorieten van duizenden Hebban-lezers wordt in september de tweede editie van de Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van schrijver Nadine Swagerman!

Nadine Swagerman (1989) droomde er als zevenjarig meisje al van om schrijfster te worden. Ze stond in de finale van twee schrijfwedstrijden, en in 2017 kwam haar droom uit toen zij een boekcontract tekende bij Kluitman. Naast het schrijven van verhalen, werkt Nadine als tekstschrijver voor haar eigen tekstbureau.

'Mijn top 25 begint met mijn absolute nummer 1: Zondagskind van Judith Visser, een van de mooiste boeken die ik ooit las. De lijst eindigt met Kappen van Carry Slee. Ik las dit boek als kind en wist daardoor ineens heel goed wat voor verhalen ik zelf wilde gaan schrijven. De andere boeken staan op willekeurige volgorde in de lijst. Het zijn allemaal verhalen die me hebben geraakt of die belangrijk voor me waren. Pluk van de Petteflet was bijvoorbeeld mijn lievelingsboek toen ik nog klein was. En hoewel ik ook alle andere boeken van Annie M.G. Schmidt kon waarderen, kon geen enkel boek op tegen die met dat rode kraanwagentje op de voorkant. Verder zijn het allemaal krachtige, mooie, ontroerende, grappige of pijnlijke verhalen die indruk op me hebben gemaakt en die me om wat voor reden dan ook zijn bijgebleven.'

Vijf willekeurige boeken uit Nadine's 25

 

Nadine Swagermans volledige lijst bekijken?

Bekijk hier de complete top 25

Begin vandaag met je persoonlijke top 25

Surf naar hebban.nl/1000 en maak jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las aan. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.  

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. 

Klik hier en begin direct!

Wil je ook kans maken op zo'n kek linnen Hebban-tasje, klik dan hier voor de spelregels.Over de auteur

Nadine Swagerman

14 volgers
59 boeken
0 favorieten
Auteur


Reacties op: De 25 mooiste boeken van... Nadine Swagerman

 

Over

Nadine Swagerman

Nadine Swagerman

Nadine Swagerman (1989) droomde er als zevenjarig meisje al van om schrijfster t...

Gesponsorde boeken