Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

De 6 Hebban highlights van Manuscripta

door Dirk Koppes 1 reactie
Hoogtepunten teveel zondag op Manuscripta. Hebban helpt je een handje om je route te bepalen. Van Kees van Beijnum tot John Boyne en een hipsterfeestje.

1. De debutanten

13:00 - 13:30

Op een literair lezersbal als Manuscripta moet je niet alleen naar de bekende namen gaan kijken. Proef en test de debutanten: Bregje Hofstede winnares van de Hollands Maandblad Aanmoedigingsbeurs, Ru de Groen, jarenlang agent van kinderboekschrijver Max Velthuijs, en Johan Goossens, veelbelovend cabarettalent. Smaakmakers van de toekomst.

2. De terminale bankiers van Luyendijk en Hulst

14:00 - 14:30

Het is nog even wachten op de nieuwe Auke Hulst maar op Manuscripta vertelt hij alvast over ‘zijn’ terminale bankier en een wetenschapper op zoek naar de sleutel tot het eeuwige leven. Joris Luyendijk schrijft al twee jaar voor de krant The Guardian over de wereld der bankiers, al dan niet terminaal. Hij komt met een nieuwe flitsende analyse. Komt er een nieuwe recessie?

3. De internationale boekenknaller John Boyne

15:00 - 15:30

John Boyne, auteur van de wereldwijde bestseller De jongen in de gestreepte pyjama, stapt over van WOII naar WOI. In De witte veer overhandigt de eenentwintigjarige oorlogsveteraan Tristan een pakketje brieven aan Marian, zus van Tristans soldatenvriend Will. Hij geeft haar de epistels van de overleden Will, maar kan hij ook zijn eigen geheim kwijt bij haar? Op Manuscripta moet blijken of Boyne de magie van zijn vorige boek kan herhalen.

4. De historische roman van Van Beijnum en Van Dis  

16:00 - 16:30

Wim Brands blijft gelukkig doorgaan op tv, vandaag start zijn nieuwe seizoen. Live op Manuscripta vraagt hij Kees van Beijnum waarom die een historische roman over naoorlogs Japan heeft geschreven. Adriaan van Dis hield het dichter bij huis, met een boek over zijn honderdjarige moeder en haar gelogen familiegeschiedenis.

5. De obscure poëet

15:50 - 16:05

Een dag geen poëzie is een dag niet geleefd. Veertig jaar na de dood van de cultdichter Jan Arends wordt zijn volledige werk opnieuw uitgegeven. Collega poëet Menno Wigman draagt Jans gedichten voor en vertelt over Arends.

6. Het hipsterfeestje  

17:05 - 17:35

De mannen (tsja, niet veel dames) van hipstermagazine Das Mag organiseren het ene uitverkochte literaire feestje na de andere leesclub. Op Manuscripta introduceren ze het nieuwe nummer van hun literaire tijdschrift. Thema: GENADE. Inclusief gastoptredens. Een mooie dagsluiter.

www.manuscripta.nlOver de auteur

Dirk Koppes

39 volgers
4 boeken
0 favorieten


Reacties op: De 6 Hebban highlights van Manuscripta

 

Over

Auke Hulst

Auke Hulst

Auke Hulst (1975) groeide op in het buurtschap Denemarken, boven op de gasbel va...

John Boyne

John Boyne

John Boyne is een Ierse schrijver en journalist. Zijn roman The Boy in the Strip...

Kees van Beijnum

Kees van Beijnum

Kees van Beijnum (Amsterdam, 1954) is een Nederlandse auteur. Hij debuteerde in ...

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (1946) is schrijver, journalist en televisiepresentator. Hij gro...

Gesponsorde boeken