Hebban vandaag

Listmania /

De 7 Feelgood highlights van oktober

Oktober is de voorbode van de wintertijd: de ideale periode om lekker met een boek op de bank te kruipen. Vertederende liefdesverhalen en verhalen die zorgen voor een glimlach. Hebban selecteerde zeven feelgood highlights voor aankomende maand.

Blijf bij mij - Jennifer Armentrout (01 oktober)

Eerst schreef ze onder het pseudoniem J. Lynn, maar haar succes was zo overweldigend dat Jennifer Armentrout besloot om haar boeken voortaan onder haar eigen naam uit te brengen. In een interview voor Hebban vertelt ze dat ze enorm geluk heeft gehad dat haar dromen uitgekomen zijn: 'In mijn jeugd wilde ik al schrijfster worden, hoe cliché het misschien ook klinkt. Ik heb dus enorm geluk gehad dat deze droom werkelijk uitgekomen is.' Na het succes van haar New Adult-romans Wacht op mij en Ga voor mij, verschijnt nu haar derde NA-roman in een Nederlandse vertaling. De koppels uit de vorige boeken zullen een bijrol spelen in dit verhaal.

In Blijf bij mij wordt duidelijk dat Calla een heleboel heeft meegemaakt. Een heleboel shit, welteverstaan. De littekens daarvan draagt ze nog altijd met zich mee, ook nu ze zich aan haar verleden heeft ontworsteld en een studie volgt om een betere toekomst voor zichzelf te creëren. Maar haar zorgvuldige planning valt in duigen als ze erachter komt dat haar drugsverslaafde moeder al haar spaargeld erdoorheen heeft gejast en een creditcardschuld op haar naam heeft gemaakt.   Calla gaat terug naar haar geboorteplaats om voor de zoveelste keer haar moeders puinzooi op te ruimen. In haar moeders café vindt ze echter... niet haar moeder. In plaats daarvan staat er een wel erg prettige verschijning achter de bar. Hij stelt zich voor als Jax, en vanaf dat moment verdwijnt hij niet meer uit haar leven - en ook niet uit haar gedachten.

Aan de rand van het meer - Kate Morton (05 oktober)

De Australische Kate Morton gooide hoge ogen met haar debuutroman Het geheim van de zusters. Het succes is sindsdien alleen maar groter geworden. Haar werk wordt gepubliceerd in 38 verschillende landen en ze verkocht wereldwijd ruim drie miljoen boeken. Voor haar Nederlandse fans verschijnt eindelijk haar laatstverschenen boek: Aan de rand van het meer.

Alice Edevane is een intelligent, nieuwsgierig meisje van veertien dat opgroeit op een prachtig landgoed aan de rand van een meer in Cornwall. Ze schrijft graag verhalen, maar de mysteries die ze verzint verbleken bij wat haar familie te wachten staat: na afloop van een groots en schitterend zomerfeest met honderden gasten ontdekken de Edevanes dat hun jongste zoon Theo spoorloos is verdwenen. Het drama verscheurt de familie, en het landgoed blijft uiteindelijk verlaten achter.  

Bijna zestig jaar later kijkt Alice terug op een succesvolle carrière als schrijfster. Hoewel ze tevreden is met haar leven, knaagt de onopgeloste verdwijningszaak nog steeds aan haar. Honderden kilometers verderop logeert de jonge rechercheur Sadie Sparrow in het huis van haar grootvader in Cornwall. Tijdens een wandeling stuit ze op het oude landgoed – nu een overwoekerde ruïne. Haar nieuwsgierigheid is gewekt, waardoor een reeks gebeurtenissen in gang wordt gezet die Sadie en Alice samenbrengt. Als de schokkende waarheid eindelijk aan het licht komt, blijkt het verleden nog lang niet afgesloten te zijn…

Ziel - Jackie van Laren (05 oktober)

De afgelopen maanden heeft het Nederlandse lezerspubliek kennis kunnen maken met de Q-serie van Jackie van Laren. Het is het pseudoniem van Jacqueline Remmers, zelf werkzaam in het boekenvak. In een interview voor Hebban verklaart ze: 'Ik vind het wel fijn om een schrijfnaam te hebben, omdat ik zelf ook in het boekenvak werk. Het maakt het nou net iets makkelijker om in de rol van auteur te stappen; het is een kleine verbale verkleedpartij.' Het eerste deel, Zin, is zelfs genomineerd voor een Hebban Award! Deze maand wordt de afsluiting van het drieluik, getiteld Ziel, gepubliceerd.

Er is een jaar verstreken sinds het voor de tweede keer op niets is uitgelopen tussen Nina en Q. Ze heeft het opgegeven met hem: hij is te wispelturig en te gesloten. Maar ze kan hem niet vergeten, en als ze door haar werk opnieuw met hem in aanraking komt blijkt dat hij haar ook nog lang niet vergeten is. Maar kunnen ze hun hindernissen overwinnen?

Alles of niets! - Gillian King (06 oktober)

De Nederlandse Gillian King vond het als klein meisje al leuk om te schrijven, maar vond nooit de rust om hier echt iets mee te doen. Overdag werkt ze in haar praktijk voor kinderen met leerproblemen, leerstoornissen en faalangst, maar 's avonds lonkt haar computer om nieuwe verhalen te creëeren. Inmiddels publiceert ze haar vijfde roman, getiteld Alles of niets!.

Nikki’s jeugdliefde Koen heeft haar verlaten. Zij kan zich daar niet bij neerleggen en zet alles op alles om hem terug te krijgen. Dat ze elke dag in dezelfde trein zit met een aantrekkelijke man die perfect bij haar past, ziet ze niet. Die man is Thijs. Zijn vriendin Roos heeft onlangs haar affaire met een collega aan hem opgebiecht. Ze hebben besloten samen verder te gaan, maar Thijs heeft het er moeilijk mee. Dus wanneer hij aan de praat raakt met het meisje in de trein, vertelt hij haar dat hij single is. Zo voelt hij het namelijk ook. Roos doet haar best om na haar misstap haar relatie met Thijs te redden. Als ze via via hoort dat hij is gesignaleerd met een andere vrouw, wil en kan ze dat niet geloven. Het zal toch niet waar zijn dat ze háár Thijs verliest aan een ander?

Winter in New York - Chantal van Gastel (10 oktober)

De succesvolle Chantal van Gastel werd meerdere verkozen tot beste Nederlandse chicklitauteur. Van haar boeken zijn inmiddels meer dan 300.000 exemplaren verkocht. In navolging van haar korte zomerverhaal Zomer in New York, publiceert ze deze maand Winter in New York, een verhalenbundel met winterse gezelligheid.

In 'Winter in New York' verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de meest geweldige stad ter wereld. Maar een sneeuwstorm verstoort haar plannen. In 'Een kerstbelofte' staat Janna er na het verlies van haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet? Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in 'Stop!' brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst.

Sky - Ellen Lina (10 oktober)

Oktober blijkt een goede maand voor Nederlandse chicklitauteurs, want ook Ellen Lina brengt een nieuwe roman uit. Het is haar derde roman, na de titels Vasthouden! (2011) en Ooit zal ik je weer zien (2013). Ellen Lina liet Sky met opzet dichtbij huis afspelen. Niet op Curacao, haar huidige woonplaats, maar in Arnhem om in gedachten thuis te zijn.

De tweeëndertigjarige Elisa Verhaag is op haar zestiende moeder geworden van Sky. Het moederschap gooide haar leven behoorlijk overhoop, zeker omdat ze niet kon rekenen op enige steun van haar vriend Julian Sanders. Hij verliet hen toen Sky drie maanden oud was. Sky groeit op tot een eenzaam meisje, worstelend met haar grote intelligentie en sociale isolement. Wanneer ze een online vriendje krijgt, raakt ze geïnteresseerd in de relatie van haar vader en moeder. Ineens wil ze informatie over Julian en pubert ze erger dan ooit. Elisa voelt dat ze de grip aan het verliezen is. Alles wat ze achter zich had gelaten, wordt weer overhoop gehaald. Wanneer Sky uiteindelijk contact zoekt met Julian en dit niet gaat zoals ze had gehoopt, loopt de situatie uit op een regelrechte nachtmerrie. Elisa komt er al snel achter dat dit niet alleen aan Julian te wijten is, Sky’s mentrix komt met een schokkende onthulling. Het brengt Julian hoe dan ook weer terug in Elisa’s leven, en de verschillen tussen hen blijken inmiddels groter dan ooit.

Dit was niet het plan - Cristina Alger (15 oktober)

De Amerikaanse Cristina Alger had een vliegende start van haar schrijverscarrière. Haar debuutroman De Darlings van New York stond wekenlang in de Amerikaanse bestsellerlijsten en de opties voor een verfilming zijn verkocht. Nederland heeft een wereldwijde primeur doordat Dit was niet het plan hier als eerste wordt gepubliceerd. Zo schreef scriptschrijver Jeff Arch, onder andere bekend van de film Sleepless in Seatle: 'Waarschuwing voor de lezer: maak je agenda leeg voordat je begint met lezen. Je zult niets anders kunnen doen voordat het boek uit is.'

Weduwnaar Charlie is 34 jaar oud en een succesvolle advocaat. Hij maakt lange dagen en staat op het punt partner te worden. Zijn eigenzinnige vijfjarige zoontje Caleb is geobsedeerd door natuurrampen en loopt het liefst in jurkjes, wat hem een buitenbeetje op de kleuterschool maakt. Door een uit de hand gelopen grap over een cliënt wordt Charlie ontslagen. Wanneer ook zijn zus aankondigt niet meer fulltime voor Caleb te kunnen zorgen, staat zijn leven helemaal op zijn kop. Dan krijgt hij weer voorzichtig contact met zijn vader en beseft hij zich wat er echt toe doet.

Zie voor alle verwachten boeken de Hebban verwachtpagina.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: De 7 Feelgood highlights van oktober

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken