Hebban vandaag

Listmania /

De 7 meest fantastische SF- & Fantasyboeken van augustus

door Debbie (Hebban Crew) 5 reacties
Sla je net je laatste boek dicht en heb je geen idee wat je nu kunt gaan lezen? We zetten de zeven spannendste sf- & fantasyboeken die in augustus gaan verschijnen voor je op een rij.

Prooi van Kim ten Tusscher (Jager & Prooi #2, 1 augustus)

Castlefest staat voor de deur, al jaren het moment voor auteurs om hun boeken te presenteren. Wat is een beter moment dan deze verzameling fans en lezers om je nieuwe boek aan de wereld voor te stellen. Prooi van Kim ten Tusscher is het tweede deel in het tweeluik Jager & Prooi. Met deze serie keert de auteur terug naar de wereld van Lilith, maar dan decennia voor de machtige drakenwisselaar wordt geboren.

Over het boek:
GOED OVERWINT ALTIJD KWAAD.
MAAR WAT ALS ALLES WAT GOED LIJKT EEN ILLUSIE IS?

Nu Meaghuns geheim is uitgekomen, kan hij niet meer terugkeren naar het leven dat hij had. Op de vlucht voor zijn broer Cighal en pontifex Kaban, de raadsheer van zijn moeder, wordt hij gedwongen om na te denken over zijn plek in de strijd tussen de Goden. Maar heeft hij wel een keuze of is hij uiteindelijk niet meer dan een pion in het spel?

Ondertussen is Margal op zoek naar Liis en de antwoorden die de voortvluchtige vrouw haar kan geven. Wanneer de nachtmerrie alsmaar erger wordt, moeten beide vrouwen hun kijk op de wereld herzien. Komen de nieuwe inzichten nog op tijd of zal Meaghun iedereen die hij liefheeft meesleuren in zijn val?

Sluimergeest van Cocky van Dijk (Drakenzieler #2, 1 augustus)

Ook van uitgeverij Zilverspoor is het tweede deel van de serie Drakenzieler van auteur, en tegenwoordig ook uitgever van Zilverspoor, Cocky van Dijk. 


Over het boek:
Fenna probeert haar leven weer op te pakken en dat gaat met vallen en opstaan. Ze moet wennen aan de nieuwe staat van haar lichaam. Net nu ze denkt dat ze het geluk weer heeft gevonden, dreigt haar alles door de vingers te glippen. Ze raakt haar zicht kwijt en Arlans liefde, die ze het meeste koestert. Ze heeft zichzelf niet meer onder controle, haar krachten slaan op hol. En dan knalt alles uit elkaar.

Gille is de enige overlevende van de Kring. Vastbesloten zijn Meesters gedachtengoed uit te dragen en nieuw leven in te blazen, stuit hij op zijn Meesters dagboek. Bijgesloten zijn drie amuletten. Na bestudering blijkt dit een duistere erfenis te zijn waarin grote krachten verborgen liggen. Gille zint op wraak. Op Fenna, op de Drakenburcht...

Bloedwetten van Sophia Drenth (2 augustus)

Sophia Drenth heeft haar meesterwerk met crowdfunding gerealiseerd en staat komend weekend op Castlefest om de eerste exemplaren aan het publiek te tonen. In een interview met Hebban vertelde ze over haar 'pitbullmentaliteit' waarmee ze het voor elkaar heeft gekregen.

Over het boek:
Elke wet heeft zijn prijs 
De opmars van gemaakten lijkt onstuitbaar in de vrijgevochten Neerlanden van de Stalen Eeuw. Volksvertegenwoordiger Roan Storm gaat over lijken om het gevaar van gemaakt bloed af te wenden. Een man die alles verloor wat hij liefhad en de dood niet langer vreest.
Door een gemaakt monster in de raadszaal te laten executeren ondertekent hij zijn lotsbestemming. Maar de gemaakten geven hem niet de dood waarnaar hij verlangt: ze veroordelen hem tot een leven als een van hen.

Voortdurend in strijd met de wetten van zijn nieuwe bestaan probeert hij de zin van het leven terug te vinden. Kan hij zijn geloofwaardigheid als mens en raadsheer behouden of geeft hij toe aan de bloedlust in zijn aderen en wordt hij het monster waartegen hij vecht? Dat de verschillen tussen menselijk en gemaakt bloed groot zijn, blijkt wanneer er een nieuw wondermiddel door de straten waart. Is bloedpulver de remedie tegen bloedroof, of heeft het nog desastreuzere gevolgen dan de bloeddorst van de gemaakten zelf?

Bloedwetten is een roman over transformatie, vrije wil, innerlijke kracht en trouw blijven aan jezelf. 

De Triomf van de Dwergen van Markus Heitz (Dwergen #5, 17 augustus)

Het onverwachte, maar toch langverwachte vijfde deel in de Dwergenreeks van de Duitse auteur Markus Heitz. 

Over het boek:
Nu de strijd om het Veilige Land voorbij is, keert de rust onder de bewoners eindelijk weer terug en is het land sterker dan ooit voorbereid om elk gevaar te trotseren. Maar niet alles is wat het lijkt.
In hun oude rijk smeden de elfen duistere plannen. En in de Grijze Bergen wordt een mensenkindgevonden dat de taal van de alfen spreekt. Wonder boven wonder weet het meisje de gunst te winnen van vele bewoners van het Veilige Land, terwijl de dwergen haar met argusogen bekijken. Als er vervolgens een nieuwe, oppermachtige vijand wordt gesignaleerd in de bergen voorbij de grenzen, blijkt dat het meisje een geheim met zich meedraagt dat de toekomst van mens en dwerg zal bepalen. Met een laatste, alles bepalende slag in het vooruitzicht, speelt er nog steeds een belangrijke vraag. Is de teruggekeerde Tungdil werkelijke de legendarische held van weleer...

De Oorlog der Werelden van Bernhard Hennen (Drakenelfen #7, 17 augustus)

Het zevende deel in de Drakenelfen serie van Bernhard Hennen, een Duitse collega van Heitz. Tegelijkertijd verschijnt het tweede deel, Elfenwinter, in een nieuwe editie met als extraatje een nieuw kort verhaal.

Over het boek:
De hemelslangen schikken zich na de aanslag van de devanthars aan de kant van Nangog. In heel Alfenmark worden strijders te wapen geroepen om de mensen uit hun wereld te verdrijven. Voor de eerste keer in haar geschiedenis staan trollen, dwergen, elfen, kobolden en alle andere volkeren van Alfenmark zij aan zij om tegen een gemeenschappelijke vijand te vechten. Toch zijn de oude vijandschappen niet vergeten, zelfs niet onder het gezag van de hemelslangen. Ondertussen beraamt de Gouden Draak de val van de eerstgeborene hemelslangen...

Niemand minder dan Bidayn wordt tegen haar zin gebruikt als werktuig ten behoeve van deze vernietiging.

Op stoom van Terry Pratchett (24 augustus)

De vertaling van Raising Steam, het meest recente en voorlaatste boek allertijden in de Schijfwereldserie van wijlen Terry Pratchett.

Over het boek:
De jonge werktuigkundige Dik Pastol vindt een stoommachine uit, en trein en spoor volgen alras. Zonder dat er ook maar een greintje toverij aan te pas komt! Iedereen wil wel een graantje meepikken van dit veelbelovende wonder van technisch vernuft – van S.I.E.V. Snikkel tot Harrie Koning.

Ook Heer Ottopedi voelt dat er verandering in de lucht zit en hij zet gauw Feucht von Lippvacht aan het hoofd van het razendsnel uit de grond schietende spoorwegbedrijf. Maar niet iedereen vindt vooruitgang een goed idee...

Op Stoom, het nieuwste deel in de onovertroffen Schijfwereld-reeks, tjoekt stomend voort naar het slot (dat nog een verrassinkje voor ons in petto heeft). Weer boordevol oude bekenden, slimme grappen en hartverwarmende belevenissen van lieden die moeten optornen tegen vooroordeel en onbenul.

Het zwaard van het noorden van Luke Scull (26 augustus)

Het vervolg op De donkere broederschap uit 2013. We hebben er even op moeten wachten, maar hier is het tweede deel dan!

Over het boek:
Sommige legenden sterven nooit... Tussen de Demonenheuvels en de Niemandslanden liggen drie machtige steden op het hoogtepunt van hun weelde. Elke stad wordt beschermd door de kracht van hun Oppermagiër. En elke Oppermagiër wordt weer beschermd door een eeuwenoud verbond. Maar niet voor lang. Schaduwhaven is gezonken en Thelassa wordt belegerd. De barrière tussen de werelden is aan het aftakelen en alleen de Oppermagiër van Dorminia kan zijn onderdanen nog beschermen. En dan komt er een nieuwe speler in het spel. Een man die zichzelf Kraai noemt. Na de enorme cliffhanger waarmee De donkere broederschap eindigde, zitten we nu weer midden in de actie in dit vervolg van een van de meest verfrissende fantasyseries van dit moment.

Zie voor alle verwachte boeken de Hebban verwachtpagina.

 Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: De 7 meest fantastische SF- & Fantasyboeken van augustus

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken