Hebban vandaag

Listmania /

De 7 meest fantastische sf- & fantasyboeken van november

door Debbie (Hebban Crew) 7 reacties
Sla je net je laatste boek dicht en heb je geen idee wat je nu kunt gaan lezen? We zetten de zeven meest opmerkelijke sf- & fantasyboeken die in november gaan verschijnen voor je op een rij.

De bazaar van boze dromen van Stephen King (7 november)

Stephen King komt met een nieuwe verhalenbundel: De bazaar van boze dromen. Het is een mix van nieuwe verhalen en verhalen die al eens in magazines zijn gepubliceerd. King schreef bij elk verhaal een nieuwe introductie, waarin hij commenteert op het verhaal en vertelt wat hem motiveerde. Ik kan zeggen dat de cover absoluut prachtig is!


Ontworteld van Naomi Novik (20 november)

Na de Temeraire-serie van Naomi Novik, waarvan zes van de acht boeken zijn vertaald, hebben we een tijd niets van haar gehoord. Tot mijn grote plezier wordt haar nieuwe standadlone Uprooted in november in het Nederlands verwacht: Ontworteld. Het wordt aangekondigd als 'combineert elementen van Harry Potter met Game of Thrones'. Los van die kreet heb ik grote verwachtingen van dit boek. Op dit moment lezen we met 15 gelukkige lezers Ontworteld in de SF & Fantasy Leesclub.


Ridder van de zeven koninkrijken, geïllustreerde editie van George R.R. Martin (27 november)

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff kan ons nog lang geen Winterse winden van George R.R. Martin brengen, in tegenstelling tot wat wij op 1 april beloofden hier op Hebban. Wel kunnen we likkebaardend uitkijken naar een prachtige geïllustreerde editie van Ridder van de zeven koninkrijken, dat eerder in een gewone gebonden versie verscheen. Het is een bundeling van drie novelles uit het GoT-universum, maar uit een heel ander tijdperk.Oorlogshart van Terry Goodkind (25 november)

Het allerlaatste Richard & Kahlan-boek: Oorlogshart. Elf Wetten van de Magie, één proloog De Aflossing en vier Richard & Kahlan-boeken. Daarmee is Terry Goodkind aan het einde gekomen van de reeks. Wat zal hij hierna gaan doen? Een heel nieuwe serie starten of gewoon nóg een proloog en nóg een vervolgserie? Wat denk jij?

De hoeder van de eeuwigheid van Pierre Grimbert (17 november)

De Fransman Pierre Grimbert is in eigen land een succesvolle schrijver. Nederland probeert hij te veroveren met Het geheim van Ji, een fantasyreeks, waarvan nu het vierde deel verschijnt: De hoeder van de eeuwigheid. De serie is hiermee te einde. Het eerste deel verscheen in vertaling in november 2014. De uitgever heeft dus gekozen voor een razendsnelle opvolging. Dat kon prima, omdat de boeken in de oorspronkelijke Franstalige edities al in 1997 verschenen. Een late vertaling, maar volgens recensent Kanta wel terecht: "Dan blijkt dat dit toch een erg goed doordacht verhaal is, een welkome aanvulling in de fantasywereld van buiten het Engelse taalgebied." 

Waterschapsheuvel van Richard Adams (30 november)

Een geweldige geïllustreerde jubileumeditie van Richard Adams' Waterschapsheuvel in november bij Boekerij, inclusief Verhalen van Waterschapsheuvel. Erg mooie uitgave om toch eens aan te schaffen of cadeau te doen.

Grijze magie van Jaye Wells (3 november)

De Kate Prospero-reeks van Jaye Wells wordt vertaald. De eerste twee delen zijn aangekondigd. Grijze magier verschijnt in november en Blauwe maan volgt in januari. Wells schetst een wereld waarin magie even verslavend is als drugs, inclusief kartelbazen en illegale handel. Een urban fantasy die wel eens heel erg leuk zou kunnen zijn.

Zie voor alle verwachte boeken de Hebban verwachtpagina.

 Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
411 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: De 7 meest fantastische sf- & fantasyboeken van november

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken