Hebban vandaag

Listmania /

De 7 veelbelovende culinaire boeken van november

Iedere maand maken we een selectie voor je uit de vele culinaire boeken die er verschijnen. Het zijn zeven boeken van koks, foodbloggers en culinaire schrijvers met recepten voor wild, bonen en vis, gebaseerd op de makkelijke, de Indische, de Mexicaanse en de Italiaanse keuken. Ze hebben een ding met elkaar gemeen: ze zijn allemaal veelbelovend.


Cantina Mexicana
van Paul Wilson (2 november)

Paul Wilson wordt gezien als dé expert van de Latijns-Amerikaanse keuken. Niet alleen maakt hij vele reizen naar Mexico, ook maakte hij een uitgebreide studie van deze keuken en de oorsprong ervan. Het is resultaat is Cantina Mexicana. Hij laat je de echte keukens van Mexico ontdekken: van de moles (sauzen) uit het zuidelijke Oaxaca, prachtige visschotels van de schiereilanden Baja en Yucatán, streetfood uit Mexico Stad tot de eeuwenoude eetcultuur van de Maya’s.

In Cantina Mexicana vind je recepten voor onder meer zelfgemaakte tortilla's en empanadas, zwarte moles op basis van bonen en chocolade, rode moles met tomaat en pepers en prachtige salades op basis van bonen, granen en groenten.


Roberto's Pure Italiaanse keuken van Roberto Payer (4 november)

In januari dit jaar werd Roberto Payer, directeur van Hilton Amsterdam, door zijn internationale collega's uitgeroepen tot Beste General Manager van het jaar. Hij kreeg deze onderscheiding onder meer voor de succesvolle opening van het Waldorf Astoria Hotel en Librije's zusje in Amsterdam.
Twintig jaar geleden bedacht hij de formule voor Roberto's, het Italiaanse restaurant in het Hilton.

Deze maand verschijnt Roberto's Pure Italiaanse keuken zodat iedereen kan genieten van de gerechten die in Roberto's worden gemaakt. Roberto's chefkok Franz Conde schreef de recepten.
Roberto Payer vertelt in Roberto's Pure Italiaanse keuken over de verschillende Italiaanse streken, waar de ingrediënten voor de recepten en de wijnen voor bij de gerechten vandaan komen.

Bonen! van Joke Boon (12 november)

Joke Boon at een jaar lang iedere dag een gerecht met bonen en deed hiervan verslag in haar blog Boonappetit. Haar favoriete boon is de Noord-Hollandse grauwe erwt.  In Bonen! zijn de 144 lekkerste recepten verzameld voor gerechten met uiteenlopende soorten bonen, zoals bruine bonen, witte bonen, kapucijners, grauwe erwten.
Joke Boon heeft, bij het maken van Bonen!, zich laten inspireren door de enorme variëteit aan gerechten die met peulvruchten te bereiden zijn, van bonenbrood en hartige taart tot amandel/lupinekoekjes en after eight ijs op basis van grauwe erwten.

Bartje Boemboe van Bart Eijken en Jojo Keller (16 november)

Bart Eijken en Jojo Keller zijn beiden opgegroeid in gezinnen waar Indisch eten meer dagelijkse kost was dan aardappelen, vlees en groenten. Eenmaal op zichzelf wonend gingen ze zelf ook Indisch koken. Nu hebben ze een webshop en winkel waar ze hun zelfgemaakte boemboe's (Indische kruidenmengsels) verkopen.
Het kookboek Bartje Boemboe geeft recepten die de boemboe's als basis hebben én vertelt hoe je zelf de boemboe's kunt maken. 

The new easy van Donna Hay (16 november)

Donna Hay is Australië’s meest toonaangevende en succesvolle kookboekenauteur. Van haar 22 kookboeken zijn er wereldwijd meer dan 4 miljoen exemplaren verkocht. Met haar tweemaandelijkse tijdschrift donna hay bereikt ze per nummer meer dan 730.000 lezers. Indrukwekkende cijfers zijn dit. Haar nieuwste boek The new easy zal ongetwijfeld ook een bestseller worden. 


De recepten in The new easy voldoen allemaal aan het motto van Donna Hay: snel, vers en eenvoudig. Haar doel is om het je gemakkelijk te maken in de keuken, door veel recepten voor doordeweekse dagen te geven. In ieder hoofdstuk staan tips om de recepten te restylen. Zo verandert de doordeweekse kip met citroengras in een sjiek voorgerecht van het zaterdagse diner of een smakelijke sandwich voor de zondagse picknick.

Bart's Fish tales van Bart van Olphen (18 november)

Sinds een jaar zijn de Fish tales van Bart van Olphen te zien op Foodtube, het populaire Youtube-kanaal van tv-kok Jamie Oliver. In de internetfilmpjes maakt Bart van Olphen visgerechten klaar op de meest primitieve plaatsen ter wereld. Nu staan al die verhalen in zijn nieuwe boek, vergezeld van prachtige foto's. Voor Bart's Fish tales heeft Bart van Olphen samengewerkt met de beroemde fotograaf David Loftus, die de foto’s maakte voor de kookboeken van Jamie Oliver.  In 100 recepten laat Bart ons kennismaken met 's werelds lekkerste visrecepten. 

De wilde keuken van Stephane Reynaud (19 november)

De Franse kok Stéphane Reynaud komt uit een familie van slagers en varkensboeren uit de Franse Ardeche. In een buitenwijk van Parijs heeft hij een eigen restaurant, alwaar hij gerechten als Suprêmes de pigeon met foie gras poêlé, Côte de cochon Noir de Bigorre met caviar d'aubergine en Saint-Jacques met raviole de gambas op de kaart heeft staan.

De wilde keuken is een handboek voor wild, vanaf de jacht tot en met de keuken. Stéphane Reynaud geeft uitleg over de jacht op verschillende dieren, tips voor het plukken, fileren en bereiden van de jachtbuit en recepten voor het klaarmaken van de dieren. 


Zie voor alle verwachte boeken de Hebban verwachtpagina.Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: De 7 veelbelovende culinaire boeken van november

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken