Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Lezen /

De 'Affaire Thomas G.' schokt het land: lees hier de sneak preview

In haar nieuwste roman, 'De val van Thomas G.', komt Nelleke Noordervliet met een intrigerend plot voor boekliefhebbers. Het verhaal is gesitueerd in het spanningsveld tussen de uitgeefwereld en sociale media. Waarom werd uitgever Thomas Geel verguisd en niet de auteur van het controversiƫle boek? Wat speelde er onder de oppervlakte, dat eindigde met Thomas' dood? Lees een sneak preview en schrijf je in voor de leesclub!

'Biografieën over mensen die deugen, – en dat is door de bank genomen toch het soort dat het tot een biografie brengt – halen het qua spanning niet bij biografieën over mensen die niet deugen, vooral als algemeen wordt gedacht dat ze wel deugen.' - Nelleke Noordervliet


Nelleke Noordervliet
(1945) werd al bij haar debuut in 1987 uitgeroepen tot een van de belangrijkste hedendaagse auteurs van Nederland. Inmiddels heeft ze een indrukwekkend oeuvre opgebouwd, waarvoor ze in 2018 de Constantijn Huygens-prijs ontving. Naast romans schrijft ze ook novellen, essays, toneelstukken en columns. Met de verhalenbundel Mevrouw Gigengack en het vervolg Gigengacks reizen laat Noordervliet zich bovendien van haar luchtige en komische kant zien. 

Hoewel haar romans gewoonlijk gekenmerkt worden door haar liefde voor geschiedenis, heeft ze in De val van Thomas G. voor een moderne setting gekozen, waarin het 'oude vertrouwde' boeken- en uitgeefvak aan de kaak wordt gesteld door de genadeloze sociale media. Het stelt haar in staat een ander favoriet thema uit te diepen; dat van het ethische dilemma en het toewijzen van verantwoordelijkheid. 

De val van Thomas G.

De 'Affaire Thomas G.' schokt het land. Pers en sociale media verketteren uitgever Thomas Geel, die een extreem controversieel boek uitbracht met de titel Hedendaags Fanatisme, geschreven door een uitgerangeerde historicus. Enkele maanden later komt Thomas om. In de donkere, stormachtige winter na zijn dood vertrekt zijn vrouw Isa naar Ierland om daar de gebeurtenissen te overdenken.

Tegelijkertijd besluit een jonge freelance journalist de affaire uit te gaan spitten. Hij zoekt contact met Geels opvolgster, die de zaak aanhangig heeft gemaakt, met zijn carrièrebewuste dochter en ongrijpbare zoon. De affaire is voor hen nog lang niet voorbij. Ze botsen, naderen elkaar, liegen, bedriegen, zwijgen, spreken. Totdat de stem van Thomas opklinkt uit zijn nagelaten manuscript.

Leesfragment

Voor boekliefhebbers oefent de nieuwe roman van Noordervliet natuurlijk een grote aantrekkingskracht uit. Niet alleen is Thomas Geel uitgever die de fatale beslissing maakt een controversieel boek uit te geven, zijn vrouw Isa is zelf auteur en journalist Joris wil er zijn eigen verhaal van maken. We geven alvast een sneak preview van De val van Thomas G. en hieronder kun je je direct inschrijven voor de leesclub die we organiseren.

Lees de eerste 16 bladzijden

Bonus: schrijftips van Nelleke Noordervliet

Als liefhebber van boeken over de uitgeef- en schrijverswereld, ben je misschien ook zelf wel aspirant-schrijver. Noordervliet geeft in onderstaand filmpje een aantal mooie tips om zelf uit te proberen, bijvoorbeeld hier op Hebban.

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen maar liefst 40 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de LeesclubnieuwsbriefOver de auteur

Hebban Crew

2387 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 'Affaire Thomas G.' schokt het land: lees hier de sneak preview

 

Gerelateerd

Over

Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht. Ze was jarenlang...

Hebban Spots

De val van Thomas G.

33 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'De val van Thomas G.' van Nelleke Noordervliet (Atlas Contact). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl....


Gesponsorde boeken